grill - 12274 przepisów (strona:480/819)

Brokułowa sałatka Pauli 384

Przeglądając mój jeden z ulubionych kanałów youtubowych, czyli Paulę , znalazłam Jej przepis na sałatkę. I od tego czasu to ona gości u mnie na stole, szczególnie przy grillu. Polecam spróbować! Jest mega pyszna! Składniki : * 2 brokuły * 300g pieczarek * 2 łyżki oliwy z oliwek * łyżeczka vegety * łyżeczka curry * łyżeczka papryki słodkiej * szczypta pieprzu * 4 jajka ugotowane na twardo * 4 ogórki gruntowe

Magiczne Życie Marty
Patison grillowany 185

Kropimy oliwą i doprawiamy. Najlepiej odstawiamy do lodówki na około godzinę. Grillujemy, odwracając co jakiś czas na drugą stronę. * ja dodałam jeszcze odrobinę tradycyjnej, pikantnej przyprawy do grilla

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z bobu i cukinii 171

Smaż aż sałatka będzie gorąca, po czym dodaj cukinię. Dopraw solą, pieprzem i chili i delikatnie wymieszaj. Posyp pietruszką i podaj na ciepło np. z sadzonym jajkiem lub do grilla.   The post Sałatka z bobu i cukinii appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Quesadilla z kurkami i kurczakiem 143

małą kostkę. Oprószyć przyprawami i usmażyć na 1-2 łyżkach oleju. Kurki dokładnie oczyścić, większe pokroić i usmażyć na maśle. Pod koniec delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Nagrzać elektrycznego grilla (można też użyć dużej patelni i podgrzewać quesadillę bez użycia tłuszczu), ułożyć placek tortilli, posypać serem, kurczakiem i kurkami (kilka zostawić do dekoracji), znów serem i przykryć drugim plackiem. Grillować

Smakołyki Asi
Jagody i brzoskwinie pod owsianą kruszonką / Blueberry peach crisp 203

przygotowanym naczyniu do zapiekania wymieszaj wszystkie składniki nadzienia i posyp wierzch równomiernie kruszonką. Piecz przez 40-45 minut, aż kruszonka się ładnie zarumieni (pod koniec włączam funkcję grilla dla lepszego efektu). Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia przed podaniem. Jak dla mnie danie jest jeszcze smaczniejsze na zimno. Smacznego! English version Blueberry peach crisp (8 servings) Ingredients for filling

karmelowy
chleb tostowy paleo (bez glutenu). 153

otrzymujemy nasze muffiny. Aby powstały z niej tosty musimy je przekroić wzdłuż na 2 lub 3 plastry (w zależności jak wysokie nam urosły). Krążki opiekamy np. na grillu do sandwichów lub tosterze i czekamy, aż się zarumienią. Tak ugrillowany chleb tostowy paleo jest gotowy do podania. Jest bajecznie chrupiący i o niebo lepszy i zdrowszy od tradycyjnego tostowego pieczywa! Muffinki

PaleoLife
cukiniowy torcik 210

Przepis". Cukiniowe placki przełożone domowym sosem czosnkowym a'la tzatziki. Torcik świetnie wygląda, jest smaczny i prosty w przygotowaniu, zrobi furorę na każdym przyjęciu, będzie znakomity jako dodatek do grilla. Najlepiej smażyć placki na patelni zbliżonej rozmiarem do posiadanej przez nas tortownicy. Wówczas blaszkę wykładamy folią aluminiową, układamy kolejno placki i sos, lekko dociskamy. wygładzamy wierzch i chłodzimy. Dzięki temu

6niebo
Salsa morelowa 128

ilością wody gotować do miękkości i aż płyn odparuje. Morele gotowane i świeże zmiksować. Dodać musztardę i doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Podałam z karkówką z grilla. zastawa

królestwo garów
Faszerowana mozarella 152

stanowił tylko dodatek do danego dania. Tutaj to właśnie mozzarella jest głównym jego składnikiem. Przystawka idealnie nada się zarówno na rodzinne przyjęcie, jak i luźną imprezę przy grillu. Polecam. Składniki: 4 mozzarelle 5 pomidorków koktajlowych 10 czarnych oliwek ćwiartka czerwonej cebuli łyżka oliwy z oliwek łyżka octu winnego płaska łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz Sposób przygotowania : Mozzarellę wyciągamy z zalewy

Pobite gary Barbary
Pierś grillowana piri piri z pysznymi dodatkami 165

myjemy i odcinamy końcówki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Krok 3  Cukinie myjemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym i obieramy obieraczką - wyjdą nam cieniutkie paseczki. Smażymy paseczki cukinii na grillu w trakcie posypujemy delikatnie solą i pieprzem mielonym. Kiedy nam się podpiecze z jednej strony przekładamy na drugą i kładziemy maleńkie kosteczki żółtego sera, który nam się delikatnie roztapia.Zwijamy paseczki

Różowa kuchnia
Guacamole 131

Guacamole czyli meksykańska salsa. Idealnie pasuje do wszystkiego. Guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich. Oprócz awokado dodaje się także limonkę i sól. Na grillu, do ciepłego mięsa to po prostu poezja. Polecam! Składniki : * dojrzałe awokado * łyżka soku z limonki * sól himalajska  * szczypta pieprzu * pomidor malinowy * mała cebula szalotka * opcjonalnie świeża kolendra Przygotowanie : Cebulę drobno posiekać , pomidora pokroić

Magiczne Życie Marty
SZASZŁYKI Z KURCZAKIEM 157

skończenia składników. Całość smarujemy oliwą, posypujemy solą, pieprzem, papryką i bazylią.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 25 min w 180 stopniach. Szaszłyki można również przygotować na grillu. Podajemy z ryżem lub bagietką oraz ulubionym sosem, ja podałam z pysznym czatni - ostry zielony pomidor od LUKS POMADA, który doskonale komponuje się z pieczonymi warzywami i kurczakiem

słodki bratek
Keczup z cukinii 133

Keczup z pomidorów zna każdy, ale warto spróbować tego keczupu. Jest genialny! Wyrazisty w smaku, lekko ostrawy. Doskonały do kanapek, kiełbasek, grilla. Tradycyjnie, konsystencja tego sosiku zależy od tego, jak mocno rozdrobnicie go w blenderze. U mnie widać troszkę skórkę cukinii, ale jeśli dłużej poblendujecie, to będzie ona niewidoczna. W zasadzie przepis na keczup z cukinii krąży po internecie jeden

Mieszam w Garnku
Tortille pszenne bez drożdży. Miękkie, w godzinę 417

elastyczne. Porcję ciasta z przepisu z powodzeniem można pomnożyć, a gotowe ostudzone tortille zapakować w grubą folię i zamrozić. Odgrzewamy wrzucając je na moment na patelnię lub na grilla. SKŁADNIKI na 6 sztuk o średnicy około 23cm 300g mąki typ 500-550 + ½ szklanki do podsypywania ½ łyżeczki soli 50g masła /dla wegan- oliwy/ 185ml mleka /dla wegan- mleka roślinnego/ 2 łyżki

Karo in the Kitchen
Fasolka konserwowa MEXICO! 248

zostawiamy na całą noc. Rano wstawiamy do spiżarki.  Do jedzenia nadają się już po 2 dniach. Fasolkę konserwową przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Idealna na imprezy, na grilla do obiadu czy do mocnych trunków. Polecam serdecznie

SMYKWKUCHNI