grill - 12274 przepisów (strona:480/819)

KOLOROWA SAŁATKA Z POMIDORKÓW KOKTAJLOWYCH Z SERKIEM KOZIM I MIĘTĄ 101

Bardzo prosta i orzeźwiająca sałatka z pomidorków koktajlowych, z dodatkiem sera koziego, doprawiona winegretem z miętą, idealna na lato ! Będzie świetnym dodatkiem do grilla!   Dla 4 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 800 g pomidorków koktajlowych w różnych kolorach (żółtych, czerwonych, fioletowych) 150 g twarogowego sera koziego (np Chavroux) 1 ząbek czosnku 1 pęczek mięty 1 cytryna

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ogórki małosolne z czarnuszką i ostrą papryką 102

eksperyment ogórkowy już teraz wiem, że jest sukcesem. Do podstawowej zalewy na ogórki małosolne dodałam ostrą paprykę i ukochaną czarnuszkę oraz czosnek. Genialne połączenie, idealne do mięsnych kanapek, na grilla, do sałatek, czy jako dodatek do obiadu. Ogórki małosolne z czarnuszką i ostrą papryką Składniki: ( składniki podane na 1 litrowy słoik ) małe ogórki gruntowe 4 łyżki czarnuszki 1/2 łyżki ostrej

Moja smaczna kuchnia
Carpaccio z buraka z jeżynami i grillowanym serem halloumi 153

cienkie plasterki i ułóż na rukoli wraz z jeżynami. Ser halloumi pokrój w plastry i grilluj na złoto z obu stron (możesz użyć do tego celu patelni lub grilla elektrycznego). Umieść go na sałatce. Ocet balsamiczny wlej do naczynia i zacznij powoli dolewać oleju z pestek dyni, energicznie mieszając. Dressingiem polej gotową sałatkę

Food Square
Brokułowa sałatka Pauli 375

Przeglądając mój jeden z ulubionych kanałów youtubowych, czyli Paulę , znalazłam Jej przepis na sałatkę. I od tego czasu to ona gości u mnie na stole, szczególnie przy grillu. Polecam spróbować! Jest mega pyszna! Składniki : * 2 brokuły * 300g pieczarek * 2 łyżki oliwy z oliwek * łyżeczka vegety * łyżeczka curry * łyżeczka papryki słodkiej * szczypta pieprzu * 4 jajka ugotowane na twardo * 4 ogórki gruntowe

Magiczne Życie Marty
Patison grillowany 181

Kropimy oliwą i doprawiamy. Najlepiej odstawiamy do lodówki na około godzinę. Grillujemy, odwracając co jakiś czas na drugą stronę. * ja dodałam jeszcze odrobinę tradycyjnej, pikantnej przyprawy do grilla

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z bobu i cukinii 165

Smaż aż sałatka będzie gorąca, po czym dodaj cukinię. Dopraw solą, pieprzem i chili i delikatnie wymieszaj. Posyp pietruszką i podaj na ciepło np. z sadzonym jajkiem lub do grilla.   The post Sałatka z bobu i cukinii appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Quesadilla z kurkami i kurczakiem 139

małą kostkę. Oprószyć przyprawami i usmażyć na 1-2 łyżkach oleju. Kurki dokładnie oczyścić, większe pokroić i usmażyć na maśle. Pod koniec delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Nagrzać elektrycznego grilla (można też użyć dużej patelni i podgrzewać quesadillę bez użycia tłuszczu), ułożyć placek tortilli, posypać serem, kurczakiem i kurkami (kilka zostawić do dekoracji), znów serem i przykryć drugim plackiem. Grillować

Smakołyki Asi
Jagody i brzoskwinie pod owsianą kruszonką / Blueberry peach crisp 195

przygotowanym naczyniu do zapiekania wymieszaj wszystkie składniki nadzienia i posyp wierzch równomiernie kruszonką. Piecz przez 40-45 minut, aż kruszonka się ładnie zarumieni (pod koniec włączam funkcję grilla dla lepszego efektu). Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia przed podaniem. Jak dla mnie danie jest jeszcze smaczniejsze na zimno. Smacznego! English version Blueberry peach crisp (8 servings) Ingredients for filling

karmelowy
chleb tostowy paleo (bez glutenu). 148

otrzymujemy nasze muffiny. Aby powstały z niej tosty musimy je przekroić wzdłuż na 2 lub 3 plastry (w zależności jak wysokie nam urosły). Krążki opiekamy np. na grillu do sandwichów lub tosterze i czekamy, aż się zarumienią. Tak ugrillowany chleb tostowy paleo jest gotowy do podania. Jest bajecznie chrupiący i o niebo lepszy i zdrowszy od tradycyjnego tostowego pieczywa! Muffinki

PaleoLife
cukiniowy torcik 200

Przepis". Cukiniowe placki przełożone domowym sosem czosnkowym a'la tzatziki. Torcik świetnie wygląda, jest smaczny i prosty w przygotowaniu, zrobi furorę na każdym przyjęciu, będzie znakomity jako dodatek do grilla. Najlepiej smażyć placki na patelni zbliżonej rozmiarem do posiadanej przez nas tortownicy. Wówczas blaszkę wykładamy folią aluminiową, układamy kolejno placki i sos, lekko dociskamy. wygładzamy wierzch i chłodzimy. Dzięki temu

6niebo
Salsa morelowa 124

ilością wody gotować do miękkości i aż płyn odparuje. Morele gotowane i świeże zmiksować. Dodać musztardę i doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Podałam z karkówką z grilla. zastawa

królestwo garów
Faszerowana mozarella 149

stanowił tylko dodatek do danego dania. Tutaj to właśnie mozzarella jest głównym jego składnikiem. Przystawka idealnie nada się zarówno na rodzinne przyjęcie, jak i luźną imprezę przy grillu. Polecam. Składniki: 4 mozzarelle 5 pomidorków koktajlowych 10 czarnych oliwek ćwiartka czerwonej cebuli łyżka oliwy z oliwek łyżka octu winnego płaska łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz Sposób przygotowania : Mozzarellę wyciągamy z zalewy

Pobite gary Barbary
Pierś grillowana piri piri z pysznymi dodatkami 155

myjemy i odcinamy końcówki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Krok 3  Cukinie myjemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym i obieramy obieraczką - wyjdą nam cieniutkie paseczki. Smażymy paseczki cukinii na grillu w trakcie posypujemy delikatnie solą i pieprzem mielonym. Kiedy nam się podpiecze z jednej strony przekładamy na drugą i kładziemy maleńkie kosteczki żółtego sera, który nam się delikatnie roztapia.Zwijamy paseczki

Różowa kuchnia
Guacamole 125

Guacamole czyli meksykańska salsa. Idealnie pasuje do wszystkiego. Guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich. Oprócz awokado dodaje się także limonkę i sól. Na grillu, do ciepłego mięsa to po prostu poezja. Polecam! Składniki : * dojrzałe awokado * łyżka soku z limonki * sól himalajska  * szczypta pieprzu * pomidor malinowy * mała cebula szalotka * opcjonalnie świeża kolendra Przygotowanie : Cebulę drobno posiekać , pomidora pokroić

Magiczne Życie Marty
SZASZŁYKI Z KURCZAKIEM 152

skończenia składników. Całość smarujemy oliwą, posypujemy solą, pieprzem, papryką i bazylią.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 25 min w 180 stopniach. Szaszłyki można również przygotować na grillu. Podajemy z ryżem lub bagietką oraz ulubionym sosem, ja podałam z pysznym czatni - ostry zielony pomidor od LUKS POMADA, który doskonale komponuje się z pieczonymi warzywami i kurczakiem

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania