grill - 12274 przepisów (strona:472/819)

Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej podane z batatami 172

miski i dodajemy kalafiora, jajko, drobno posiekaną cebulę, 1 łyżkę bułki tartej i doprawiamy przyprawami. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni - wkładamy bataty i zapiekamy ok. 20 minut (opcja grill). Teraz wszystkie składniki w misce mieszamy i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu ok. 5 minut z każdej strony. Przygotowane bataty wyjmujemy

Alutka-Gotuje
Sałatka z bulgur i serem mozzarella. Bulgur salad & Mozzarella 131

Mozzarella Pyszna kolorowa sałatka, która zachwyciła wszystkich nie tylko wyglądem, ale i smakiem. Kasza bulgur, mozzarella, czarne oliwki i pomidory to idealne połączenie smakowe. Ponieważ mozzarella rozpuszcza się na grillu i robi się lekko lejąca, trzeba ją delikatnie zwinąć w pół . Lubię drobną kasze bulgur, gdyż nie trzeba jej gotować, wystarczy zalać ją wrzącą wodą lub gorącym bulionem, przykryć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szarlotka sypana. Jabłecznik sypany. 241

Szarlotka sypana , czyli ekspresowe, bardzo smaczne, jabłkowe kruche ciasto dla leniwych lub zabieganych. Przygotowałam sypaną szarlotkę, gdyż zostało mi trochę papierówek, a zapowiedziała się rodzina na grilla. Uznałam, że do grillowanego mięsa powinien być jakiś słodki, mało skomplikowany dodatek, smakujący wszystkim szczególnie dzieciom, bo dzieci mojej siostry uwielbiają ciasta z jabłkami. Ta sypana szarlotka jest inna niż tradycyjne szarlotki, jabłeczniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łosoś na czarnym lądzie 132

Blaszkę przykrywamy folią aluminiową. Łososia pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200*C na środkowej półce w opcji termoobieg, ostatnie 3 minuty pieczemy bez przykrycia i zmieniamy opcję na grill. Mrożone maliny zalewamy winem, blendujemy aż maliny będą całkowicie rozdrobnione. Odstawiamy sos do lodówki.  Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Układamy porcję na talerzu. Upieczonego łososia układamy na makaronie, polewamy

Gotowanie i blogowanie
Test beztłuszczowej frytkownicy Russell Hobbs Purifry Multi Health Fryer. 202

pokroić drobniej i nadziać je na dołączone do zestawu, metalowe szpikulce do szaszłyków. Jeśli chodzi o warzywa, to zdecydowanie mogę stwierdzić, że smakują tak, jak te przygotowane na tradycyjnym grillu! Cukinia jest miękka, pomidorki koktajlowe nie zmieniają się w puree, a papryka wychodzi idealnie soczysta, Można poczuć się jak na majówkowej imprezie w ogrodzie :) Co najciekawsze, oprócz wytrawnych dań

Poranek na słodko
Rozgrzewający i kremowy camembert w panierce ziołowej 132

Smażony, pieczony, z grilla - każda wersja camemberta na gorąco jest wspaniała. Dziś wersja smażona na oleju rzepakowym. Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także dlatego, że jest naszym rodzimym skarbem. Taka polska oliwa. Składniki: 2 serki camembert 1 jajko łyżka pociętych suszonych pomidorów dwie łyżeczki ziół

Gotowanie i blogowanie
Ogórki słodko-kwaśne z chili 140

Świetny pomysł na ogórki. Idealne jako dodatek do kanapek, grilla czy obiadu. W pysznej słodko-kwaśnej zalewie, z dużą ilością czosnku i chili. Składniki na 1 kg ogórków gruntowych: 3/4 szklanki octu 2 szklanki cukru 4 łyżki oleju 1 średnia główka czosnku 2 łyżki soli 2 łyżeczki chili (w zależności od upodobań można dodać więcej) Ogórki umyć, odkroić końcówki

Bullio
Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 170

najlepiej na całą noc, by nabrało odpowiedniego aromatu. Wyjmujemy z lodówki na ok. 30 minut przed przyrządzeniem. Następnie formujemy z nich równej wielkości kotleciki, które spłaszczamy dłonią. Pieczemy na grillu lub smażymy na patelni grillowej z każdej strony do uzyskania odpowiedniego koloru. Pyszna, prosta i zdrowa - najlepsza sałatka na świecie! Żałuję, że nie udało mi się zdobyć nigdzie sera sirene

Cooking Monster
Światowy Dzień Żywności 16 października. Czy marnujesz żywność? Przechowywanie ma znaczenie. 148

patelni dodajemy odrobinę oleju i wlewamy rozmącone jaja z łyżką śmietany lub jogurtu. Na wierzch rozsypujemy usmażone dodatki oraz kilka plasterków pomidora. Smażymy na średnim ogniu. Następnie wkładamy pod grill w piekarniku na kilka minut. Posypujemy  ulubionymi ziołami szczypiorkiem, natką  ( u mnie tymianek z oregano). Można posypać też żółtym serem. Po co ma się zmarnować. Nie marnujmy żywości

AZgotuj!
WARKOCZ Z KARKÓWKI Z PIECZONYMI WARZYWAMI 172

zapleść je warkocz-spinając końce warkocza wykałaczkami.Na patelni rozgrzać resztę oliwy i usmażyć warkocze z karkówki ze wszystkich stron na rumiano.Po usmażeniu usunąć wykałaczki.Podawać z warzywami z grilla

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa serowo - cebulowa. 140

patelni rumienimy jedną stronę, obracamy układamy gruby plaster sera i rumienimy drugą stronę, w tym czasie ser ładnie się nam rozpuści. Możecie też grzanki zrobić w piekarniku bądź na grillu w mikrofali. Można też zupę przelać do dużych kokilek, na wierzch ułożyć pajdę chleba posypać serem i zapiekać w piekarniku. Mi najwygodniej jest wykonać to jednak na patelni. Zupę podajemy

SMYKWKUCHNI
Coleslaw z wegańskim, orzechowym sosem 158

sałatka, zrobiona przy pomocy robota kuchennego. Przepysznie chrupiąca, jesienna i smaczna pomimo tego, że jest wegańska. Spróbujcie, bo świetnie nada się do obiadu dla całej rodziny czy też na grilla. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: 1/2 główki małej kapusty 1/3 – 1/2 czerwonej kapusty 4 spore marchewki 10 łyżek jogurtu wegańskiego 10 łyżek zmielonych orzechów 2 łyżki oliwy z oliwek

Szybko Tanio Smacznie
Kasza gryczana / makrela / cukinia / siemię lniane / werbena 120

makrelą, suszonymi pomidorami i pieczarkami podsmażonymi razem z rozmarynem. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Cukinię umyć i pokroić w plastry 2mm. Następnie rozgrzać patelnię grillową lub grilla i ugrillować plasterki na złoty kolor. Marchewkę obrać i pokroić przy pomocy obieraczki na cienkie paski. W miseczce ułożyć ugrillowane plastry cukinii, na nich ułożyć kaszę z makrelą i pieczarkami. Całość

Kuchnia Bon Appetit
Pałki z kurczaka w marynacie barbecue 142

Bardzo smaczne i aromatyczne pałki z kurczaka zamarynowane w sosie barbecue, możemy je upiec w piekarniku lub na grillu. Najlepiej smakują podane z frytkami i ulubioną surówką. Składniki: 1 kilogram pałek z kurczaka Marynata: 3/4 szklanki sosu barbecue Fanex 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Szczypta cynamonu Szczypta goździków mielonych 0,5 łyżeczki soli Sposób przygotowania

Bajeczna Kuchnia
Ajwar - pasta z pieczonej papryki i bakłażana 157

jego dodatku. Ma różnorodne zastosowanie w kuchni, uszlachetnia smak i zapach każdego dania. Służy do przygotowania sosów, zup, pizzy lub jako dodatek do mięs pieczonych, smażonych lub z grilla. Z jogurtem tworzy pyszny dip, a w połączeniu z białym serkiem pastę kanapkową. Po wymieszaniu ze śmietaną lub majonezem powstanie doskonały sos do wędlin lub pieczeni na zimno. Ajwar zrobiłam specjanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania