grill - 12274 przepisów (strona:465/819)

Domowa granola żurawinowo – cynamonowa i śniadanko z turbodoładowaniem – aż 2 przepisy w 1 110

sobą tak, aby miód wszystko dobrze „pooblepiał”. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko ugniatamy i „rozpraszamy”, a następnie pieczemy ok. 6-10 minut, 170 stopni, funkcja grill. Pozostawiamy do wystygnięcia, kruszymy na drobne kawałki i przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku. Czas na śniadanko: 150g jogurtu greckiego ½ miarki odżywki białkowej (obecnie korzystam z Optimum Whey Gold, smak vanilla icecream

Kate's Kitchen
Żeberka w marynacie miodowo – musztardowej – przepis 83

godzinę, a najlepiej na cała noc. Żeberka układamy na blasze, przykrywamy folia aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 45 minut, grzanie góra – dół. Następnie uruchamiamy funkcję grilla i dopiekamy tak, aby mięso zarumieniło się. Podajemy z kaszą i/lub ulubioną surówką. Szybkie, proste, pyszne

Kate's Kitchen
Polentowa przekąska 106

pomocą szklanki wykrawamy krążki. Każdy krążek smarujemy niewielką ilością pasty pomidorowej, układamy boczek lub szynkę pokrojone na niewielkie kawałki, pieczarki, kozi ser i posypujemy ziołami. Zapiekamy w piekarniku (opcja grill, 170 stopni) tak, aby ser lekko się przyrumienił. Zamiast tych wszystkich dodatków możemy również krążki jedynie posmarować jajkiem, posypać świeżymi ziołami lub przyprawami oraz parmezanem i również zapiec. W przepisie

Kate's Kitchen
Sałatka z pieczonych na oleju rzepakowym warzyw z jajkiem sadzonym 164

Warzywa umyć.Cukinię pokroić w krążki, paprykę w kawałki, rzodkiewki w grubsze plastry lub ćwiartki. Warzywa ułożyć na blasze posmarowanej olejem i posypanej listkami tymianku, upiec w piekarniku (funkcja grill, 200stC, 10 minut) lub usmażyć na patelni grillowej. Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni. Pestki uprażyć na suchej patelni. Boczek pokroić w paski, zrumienić na patelni. Jajka ugotować

Obiad gotowy
Aromat - nr 5 lato 2016 185

kolorowych drinków, małych słodkości, regionalnych lubelskich potraw oraz dań dla dzieci. Znajdziecie tu także m.in. przydatny artykuł o żywieniu naszych czworonożnych przyjaciół i o tym, jak dobrać wino do grilla. Jak zawsze piękne zdjęcia i apetyczne przepisy czekają na wypróbowanie:) Zaglądajcie, czytajcie! Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Obiad gotowy
Sos czosnkowy – jak przygotować 418

czosnkowy to chyba obecnie najbardziej popularny sos używany przez Polaków. Idealnie pasuje zarówno do mięsa z grilla, pizzy, pieczywa czy sałatek. W sklepach możemy kupić już gotowe sosy czosnkowe , tylko ten przygotowany w domu jest znacznie zdrowszy i tańszy. Przygotowując samemu taki sos, mamy pewność jakich składników do jego przygotowania użyliśmy oraz kiedy był on zrobiony. Pamiętajmy, że czosnek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem 210

Fantastyczna surówka do grilla. Już któryś z kolei przepis od kolegi Bartka – po raz pierwszy jadłam tą sałatkę właśnie u niego na ognisku i musiałam wziąć przepis. Oczywiście trochę zmieniłam pierwszy przepis – jak to ja – ciągle eksperymentuje, ale taka zmieniona wersja najbardziej mi smakuje:) Czas wykonania

KuchniaWeDwoje.pl
Pekinka z ogórkiem 155

tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy majonez i ponownie mieszamy.  W sezonie letnim idealna do mięs z grilla

VioletoweKucharzenie
Imprezowe mini hamburgery 287

podzielić sobie na tyle części ile potrzebujemy), formujemy na kształt cieniutkiego, okrągłego kotlecika odrobinę większego niż średnica bułki i smażymy na patelni grillowej lub tak jak ja- na dwustronnym grillu elektrycznym.  2. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pieprzem. Bułki opiekamy w piekarniku. Każdą przekrawamy, z jednej strony smarujemy sosem czosnkowym, z drugiej

Kuchnia w czekoladzie
Bagietka z pieczonym kurczakiem, sosem BBQ i warzywami 115

trochę upieczonego kurczaka (można go też upiec specjalnie na kanapki) to proponuję dodać do niego bagietkę i świeże warzywa. Smak urozmaicamy sosem barbecue z ostrą nutką. Wszystko wkładamy do grilla kontaktowego, żeby uzyskać chrupiącą skórkę i lekko roztopić

Milion Smaków
SZYBKA SAŁATKA GRILLOWA 134

wcześniej przygotowanym sosem. Odstawiam do lodówki na około godzinę, aby sałatka nabrała lepszego smaku. (!) Możecie użyć sosu czosnkowego zrobionego według swojego przepisu. Sałatkę polecam szczególnie do potraw z grilla

JejKuchnia
Wegetariański rosół z pieczonych warzyw. 225

myjemy, Dzielimy na pół i układamy na blasze wyłożonej papierem. Skrapiamy olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 30 minut. Jeśli w piekarniku jest funkcja grilla to możemy z niej skorzystać. Następnie przekładamy jarzyny do dużego garnka i zalewamy je około 3 litrami wody. Dodajemy przyprawy i zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć zmniejszamy płomień, tak żeby tylko delikatnie

Miksturownik
Pieczony halibut na szpinaku 165

możemy położyć go na papierze do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Rybka nie potrzebuje zbyt wiele czasu. 10 - 15 minut wystarczy. Pod koniec możemy włączyć funkcję grilla.  Jeśli sam szpinak i ryba to za mało na obiad, to śmiało do zielonego możemy dodać ugotowany makaron czy też ryż. Smacznego

Karczma Honorietty
Piwne pałki (podudzia) kurczaka i "Zakręty losu" 159

minutach wlać do pałek piwo, odwrócić je i piec 15 minut bez przykrycia. Na kolejne 5-7 minut można zwiększyć temperaturę do 200 stopni i włączyć funkcję grill. Pałki podawać z surówką (u mnie surówka z pora ).  Po ostatnich typowo zimowych lekturach sięgnęłam po serię "Zakręty losu" Agnieszki Lingas - Łoniewskiej . Na razie przeczytałam tom pierwszy i drugi ( "Braterstwo krwi

Weekendy w domu i ogrodzie
Cukinie zapiekane 169

Cukinie zapiekane - dosyć popularne danie ale każdy ma na to swój pomysł. Pyszne są cukinie na grillu ale jest jeszcze troszkę za zimno więc trzeba ratować się patelnią lub piekarnikiem. Składniki: 2 małe cukinie 2 pieczarki 1 mała cebula 1 pierś z kurczaka jajko około 3 łyżek posiekanego sera Rokpol 2 łyżki startego żółtego sera(twardego) 2 łyżki posiekanej zielonej

Pysznie & Pięknie