grill - 12274 przepisów (strona:467/819)

WSP SPOŁEM KIELCE- PRODUKTY Z TRADYCJĄ 192

świata, cechują się wspaniałym smakiem i aromatem. Dzięki nim potrawy nabierają zupełnie nowego charakteru. Sosy Kieleckie dostępne są w sześciu wyrazistych smakach.   Niezastąpiony do wędlin, dań z grilla, pieczonych ziemniaków, kanapek i sałatek  MAJONEZ KIELECKI SPOŁEM  Majonez Kielecki Społem - idealny do  kanapek, jajek. Wygodne i poręczne opakowanie.  Majonez Kielecki to kultowa marka majonezu

Gotowanie Patki
Jajko na miękko z grzankami 141

kromki chleba pełnoziarnistego 2 plastry sera feta 2 plasterki pomidora szczypta bazylii Rama "smaż jak szef kuchni" - do posmarowania grzanek Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do temp. 240 stopni - opcja grill. W garnku zagotuj wodę. Ser i pomidora ułóż na jednej kromce, posyp bazylią i przykryj drugą kromką. Obie strony grzanek posmaruj ramą (za pomocą pędzelka) i włóż (zamkniętą kanapkę) do nagrzanego

Alutka-Gotuje
Sos czosnkowy home made 109

przekąsek. Nie tylko idealnie nadaje się  do pizzy  ale także jako dodatek do mięsnych przekąsek  czy po prostu kawałka mięcha np. takiego prosto  z grilla :) http://www.rynek-rolny.pl/kategoria/czosnek/ Przepis jest niezwykle prosty, potrzebujemy tylko: *2-3 ząbki czosnku *łyżka jogurtu naturalnego *łyżka śmietany 18% *sól i pieprz Czosnek rozgniatamy w prasce lub (jeśli ktoś lubi) kroimy

Wspólne smaki
Paprykowy hummus 169

Paprykowy hummus to kolejna propozycja kanapkowej pasty, lecz przygotowałam je na przyjęcie urodzinowe mojego najstarszego mężczyzny. Przyjęcie na dworze, mięso z grilla: karkówka, hamburgery, mocno marynowane piersi kurczaka, mnóstwo zieleniny i dwie pasty: paprykowy hummus i mocno czosnkowa pasta. Paprykowy hummus można wykorzystać, jako dodatek do kanapek, lecz także, jako dodatek typu przystawka. Wystarczy zapewnić... Read More The post Paprykowy

Magiczny Garnek
Paprykowy hummus 169

Paprykowy hummus to kolejna propozycja kanapkowej pasty, lecz przygotowałam je na przyjęcie urodzinowe mojego najstarszego mężczyzny. Przyjęcie na dworze, mięso z grilla: karkówka, hamburgery, mocno marynowane piersi kurczaka, mnóstwo zieleniny i dwie pasty: paprykowy hummus i mocno czosnkowa pasta. Paprykowy hummus można wykorzystać, jako dodatek do kanapek, lecz także, jako dodatek typu przystawka. Wystarczy zapewnić... Read More The post Paprykowy

Magiczny Garnek
Kopytka 110

Dziś zapragnęłam odmiany :) Dosyć grilla, dosyć mięs... Czas na kopytka! Moje ulubione polewam sosem pieczarkowym, ale na temat sosu powiem Wam jutro. Dziś skupmy się na kopytkach, które można jeść na wiele sposobów. Niektórzy preferują na przykład roztopione masełko i to im do szczęścia wystarczy. Składniki na kopytka (4 - 5 porcji): 1 kg ziemniaków 200 g mąki pszennej + około

Karola gotuje
Grillowane pieczarki faszerowane szynką i serem 103

Inna propozycja grillowa pieczarek. Wakacje tuż tuż, a więc trzeba odpoczywać między innymi grillując. Ważne, aby grill nie był nudny. Kiełbasy można zastąpić grillowanymi owocami, warzywami oraz mięsami przyrządzanymi na wiele ciekawych sposobów. Składniki na grillowane pieczarki faszerowane szynką i serem (4 sztuki): 4 duże pieczarki 2 - 3 plasterki szynki (wieprzowej) 3 plasterki sera żółtego Gouda zielona pietruszka szczypiorek

Karola gotuje
Piwne kiełbaski 88

prawda dziś miało być co innego, ale co się odwlecze to nie uciecze ;) Zamiast tego będą piwne kiełbaski z grilla. Składniki na piwne kiełbaski (4 sztuki): 4 kiełbaski 250 ml jasnego piwa cebula Kiełbaski ponacinać w sosenkę i zalać piwem. Pozostawić na kilka minut, a następnie grillować. Uwaga! Kiełbaski mają bardzo delikatny piwny posmak, nie jest to tak bardzo odczuwalna

Karola gotuje
Masło czosnkowe 114

wyciągnąć z lodówki (lub do niej nie wkładać jeśli niedługo jemy). Chodzi o to, aby masło czosnkowe miało delikatną, śmietankową konsystencję. Idealnie pasuje do zapiekanych kanapek, parówek, dań z grilla i nie tylko :) Polecam! Na pewno zrobi furorę na Waszym stole

Karola gotuje
Grillowane pieczarki z pietruszką i czosnkiem 138

oczyścić i pokroić na średniej wielkości kawałki. Oliwę wymieszać z rozgniecionymi ząbkami czosnku i sokiem z cytryny. Odstawić na kilka minut. Pieczarki wysmarować płynem, doprawić. Chwilę przed zdjęciem z grilla posypać siekaną pietruszką

Karola gotuje
Klopsy w sosie pieczarkowym 137

Wiem, że miała być ryba z grilla i będzie, ale jutro, ponieważ dziś publikuję pierwszy raz robione przeze mnie klopsy. Rozpływały się w ustach! Składniki na klopsy w sosie pieczarkowym (3 porcje): mięso mielone wieprzowe około 500 g pieczarki około 500 g jajko 2 cebule sól pieprz kostka grzybowa śmietana 30% łyżka mąki 3 łyżki bułki tartej Cebulę pokroić

Karola gotuje
Karkówka zapiekana w sosie 103

Mięso za którym osobiście nie przepadam. Mój tata i narzeczony zajadają się nim na grillu, a ja nieszczególnie. Owszem spróbuję, ale rewelacji nie ma. Tutaj w zupełnie innej odsłonie... Wyszło delikatne, soczyste, przepyszne... I znowu wszyscy zastanawiali się co to za mięso :) Składniki na karkówkę zapiekaną w sosie (5 porcji): karkówka wieprzowa 1 kg 2 cebule sól pieprz mąka

Karola gotuje
Grillowany kurczak z parmezanem, pomidorem i bazylią 108

grillowanie nadszedł czas, więc zanim dodam kolejne makarony wrzucam przepis na pysznego, soczystego kurczaka z grilla. Grillowany kurczak z parmezanem, pomidorem i bazylią (4 porcje): filet z kurczaka około 500 g sól  pieprz słodka i ostra papryka oregano bazylia oliwa z oliwek starty parmezan (około 2 - 3 łyżki) 2 pomidory kilka listków bazylii Pokroić pomidory, przygotować świeżą bazylię. Filety

Karola gotuje
Karczma Maciejówka w Czajowicach 127

ująć. Piękne miejsce pełne uroku z zewnątrz i w środku, nieziemskie smaki, profesjonalna obsługa. Wszyscy byliśmy oczarowani bez dwóch zdań. Zamówiliśmy: Niecka karczmarza (na dwie osoby) mięsa smażone na grillu: filet z drobiu, schab, mięsa pieczone: żeberka i karczek, mix pierogowy, ziemniaki, frytki, zestaw surówek, dwa rodzaje sosów. Naprawdę imponujące! Roladki drobiowe faszerowane szynką i serem otulone sezamem w sosie

Karola gotuje
Konfitura z czerwonej cebuli 177

cebuli..a dokładniej z czerwonej cebuli...i żałuję...bo jest pyszna..przepis pochodzi  stąd.   Konfitura z cebuli jest  świetnym dodatkiem do pieczonych mięs, dań z grilla, wędlin czy serów, a nawet do grzanek.  6 czerwonych cebul 6-8 łyżek oliwy sól, pieprz tymianek 4 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki miodu 2 łyżki rodzynek królowej Helio Cebulę

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania