Pomidor pomidor ach mniam mniam ,uwielbiam pomidory tym bardziej że mamy lato to pomidorków jej pod dostatek ,wiec proponuję bardzo prostą sałatkę do obiadu bądź spotkań przy grillu ,robi się ją dość szybko a smakuje bardzo fajnie i świeżo . Składniki 4 pomidory
Mój Smakzapraszam na fajną sałatkę ,fajnie smakuje do obiadów i nie tylko .Na spotkania rodzinne jak i na grilla pasuje bardzo dobrze ,można ją zrobić w wersji lekkiej z samym jogurtem jak i w wersji z majonezem ,wybór pozostawiam Państwu i zapraszam do zrobienia w domku . Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka
Mój Smakwykładam kurczaka pieczonego wcześniej pokrojonego w kawałki i podsmażonego na patelni z malutką ilości oliwy . Na kurczaka wykładam sałatę i pomidora i zawijam wszystko i na rozgrzany grill elektryczny i podgrzewam około 5 minut , kiedy się zarumieni wrap jest gotowe
Mój SmakBardzo szybki w przygotowaniu i zarazem smaczny dodatek do kanapek , ale także fajnie pasuje do grilla czy nawet jako samodzielny posiłek na kolację . Bardzo lubię takie połączenia, warzywa i jogurt , a w tym przypadku jest to jogurt grecki , ostatnio zakochałam się dosłownie w nim i zajadam się nim każdej postaci,i serdecznie zapraszam do spróbowania takiego połączenia
Mój Smakjest sezon na to pyszne warzywo to wykorzystuje je jak się tylko da , i tu proponuję fajny dodatek do obiadu jako surówkę , i nie tylko , do kanapki czy do grilla smakuje super . Składniki 5 średnich pomidorów 1 duża cebula 1 łyżeczka startego imbiru 1 kubek jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1 zielony ogórek
Mój Smakpewnością zasmakuje osobą którzy dbają o linię jak i dla tych co lubią dobrze zjeść , takie pomidorki możemy podawać na obiad , kolację , i także fajnie smakują z grilla, zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki 4 średnie pomidory 1 średnia pierś z kurczaka 1 cebulka czerwona 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
Mój SmakKarkówka duszona Gdy pojawia się temat karkówki, zazwyczaj od razu myślimy o przygotowaniu jej na grillu, lub upieczenia w całości w piekarniku. Ja jednak chciałem spróbować czegoś nieco innego- a że efekt okazał się bardzo zadowalający- przepis zapisuję i przytaczam:) Duszona karkówka z cebulką Składniki: 1kg karkówki 3-4 duże cebule olej do smażenia, sól, pieprz Sos: 500ml przecieru
Aromatyczne Podróżeużyłam sosu teriyaki, który otrzymałam od firmy DeCare . TUTAJ dowiecie się więcej o tym sosie. Ten sos wspaniale sprawdził się jako marynata do mięsa. Latem na pewno upiekłabym na grillu mięso w takiej marynacie, ale teraz musi mi wystarczyć piekarnik. Sos ma dość słodki smak i głęboki ciemny kolor. Odkryłam też, że świetnie smakuje dolany do rosołu nadając mu orientalny
Posadzone i zjedzonelekkim niepokojem czy aby nie będą za ostre. Okazały się jednak jak dla mnie w sam raz. Lubię takie słodkie, pikantne sałatki. Idealnie sprawdzają się do potraw z grilla lub dań z ryżem. Ja zamierzam je zajadać także do kanapek więc w tym roku zrobiłam ich ponad trzydzieści słoików. Tak dla odmiany by nieco odpocząć od korniszonów. Czytaj więcej
Wiem co jemmarynujemy nasze steki. Pod przykryciem w szklanym pojemnikiem zostawiamy na około 4-5 godzin. Następnie steki smażymy około 4-5 minut z minut każdej ze stron Ja użyłam grilla elektrycznego i smażyłam 4.5 minuty . Potrawe możemy podać z musem z wiśni peruwianskiej i figi Przepis Tutaj Smacznego
Viola cooks with passionniebyt dokładnie. 4 Ponownie rozgrzej patelnię z odrobiną oleju, formuj burgery i smaż z każdej strony po kilka minut. Opcjonalnie, możesz spróbować je upiec w piekarniku lub na grillu. Artykuł Burgery z czerwonej fasoli pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanOdcedzamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Kotlety schabowe rozbijamy, maczamy w rozbełtanym jajku, posypujemy (z obu stron) pieprzem cayenne i obtaczamy w bułce. Piekarnik nagrzewamy do 240 stopni (opcja grill) i wkładamy ziemniaki - zapiekamy (bez przykrycia) ok. 20-25 min. W tym czasie przygotowujemy sos do ziemniaków. W szklance mieszamy oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem - w między czasie zalewamy
Alutka-GotujeSmaku natury" była przemiła pani, która doradzała i cierpliwie tłumaczyła, co do czego można wykorzystać. smaknatury.net "Czubryca czerwona ostra", którą mam zamiar używać do mięs- tych z grila i pieczonych. (Ten piękny wianek, jest rownież zdobyczą z jarmarku. Ręcznie robiony, przez przemiła panią) "Pomidor z czosnkiem i bazylią", mimo, że ma sól w składzie, nie jest ona wyczuwalna
Smakuj życie!rozsypać je po cieście zostawiając 5-6 cm marginesu. Na orzechach ułożyć jeżyny. Dokładnie zawinąć ciasto nad nadzieniem. Ja piekłam w tortownicy, ponieważ zamiast w piekarniku, piekłam ciasto na grillu i tak było mi wygodniej. [Tortownicę (20-22 cm średnicy) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem. Włożyć ciasto do tortownicy, ciasto powinno wystawać poza brzegi tortownicy. Na dno wsypać
królestwo garówsałatkę ziemniaczaną z ogórkiem i papryką. Tak przygotowaną sałatkę możemy podać samą jako samodzielne danie lub podać z różnego rodzaju mięsem pieczonym lub smażonym. Idealnie również nadaje się na grilla, polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki ziemniaczanej będziemy potrzebować: 500 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach 250 g ogórków kiszonych 3 jajka ugotowanych na twardo 1 papryka czerwona 1 jabłko winne
Uwaga Babcia Gotuje