grill - 12274 przepisów (strona:475/819)

Tagliatelle z cukinii z sosem tuńczykowo - pomidorowym 218

naszym domu cukinia gości na stole przez cały sezon i jeszcze dłużej. Nie wyobrażam sobie grilla bez grillowanej cukinii, a dziś chce ją przedstawić w nowej odsłonie. Wykonanie jest bardzo proste, szybkie, a efekt końcowy jest niesamowity. Oczywiście można zastąpić cukinię w tym daniu normalnym makaronem tagliatelle, jednak zapewniam Was z cukinią jest moc. Nie jeden gość nie wyobrażał sobie

Niezły Młynek
Tortilla z Mięsem Wołowym (Tortilla a'la Hamburger) 161

Następnie wykładamy sałatę, po kilka plasterków pomidorów, ogórków, cebulę oraz mięso i starty na grubych oczkach ser. Tortillę zawijamy w rożek lub kopertę. Możemy ją dodatkowo zapiec na patelni, grillu elektrycznym, lub w piekarniku (przez chwilkę). Moje posty

Słodka Strona
Szałołt ze granatym (Wybuchowa sałatka ;) ) 131

seblyczcie 13 skōra i pokrejcie we kosteczka, tak samo i ta feta. Dociepcie razym ze ziorkami do tyj srogi michy, wymiyszejcie ze zōłzōm i sie biercie za jedzynie. Do grilla bydzie tyn szałołt idealny… smacznego 1 nudzi 2 lina 3 statkach 4 pobrudzić 5 garść 6 dziecka 7 pomidory 8 wystarczy 9 łyżka 10 przejmujcie 11 przysmażyć

Chop w kuchni
Pierogi z kaszanką gryczaną 184

częstowano tym do uprzykrzania, ażem powiedział, że się Polakom tego jeść nie godzi, boby nam psi nieprzyjaciołmi byli, gdyż to ich potrawa.” Najpopularniejsza w postaci smażonej, pieczonej lub z grilla. Mniej popularna, może nawet nie wszystkim znana potrawa – pierogi z kaszanką gryczaną. Składniki na ciasto: - 1 kg mąki tortowej - 100g miękkiego masła - 3 żółtka - 1 całe jajko - 1,5 łyżeczki

mojewypiekiinietylko
Ajvar – pasta z papryki i bakłażanów 156

gniazda nasienne. Na dużej blasze wyłożyć papier do pieczenia, na nim papryki. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni, zapiekać papryki około 30-4o minut (jeśli macie, możecie użyć funkcji grill). Gorącą paprykę przełożyć do garnka lub miski i przykryć, zostawić do wystudzenia. Teraz na blasze ułożyć bakłażany (w całości), i zapiekać około 45-60 minut. Wystudzone papryki obrać ze skórki

Pociąg Do Kuchni
4 zdrowe i aromatyczne jogurtowe dipy/sosy 196

czasem bardzo dziwaczne. Z dobrym sosem każdy posiłek zyskuje na smaku i staje się 'niezwykły'. Zmieniając jego rodzaj, możemy urozmaicać proste obiady. Dipów używam bardzo często: do grilla, drobiu, ryb, burgerów, surowych warzyw, domowych frytek, pizzy itd... I powiem Wam, że czasem nieźle z nimi eksperymentuje! Nawet jeśli coś nie wyjdzie, to dip to taki dodatek, który zawsze idzie odratować

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Pstrąg z grilla 142

pozbawiać ości, gdyż skóra schodzi po obróbce termicznej, a mięso łatwo zsuwa się z ości. Zainspirowałam się przepisem  [stąd] , kilka modyfikacji i wyszły doskonałe pstrągi z grilla. Z dodatkiem  zapiekanych ziemniaków  wyszły 2 strasznie duże i sycące dania. 2 pstrągi wypatroszone 1/3 pęczka koperku 1/2 cytryny 50 gram masła 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka soli Pstrągi

Czerwony Gupik
Żeberka w marynacie miodowej z curry 93

Żeberka w tej marynacie są niezwykle wyborne. Nie tylko nadają się do pieczenia, można je "zabrać" ze sobą na grill.    Składniki 1 kg żeberek Marynata: 50 ml oleju 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki miodu 1 łyżka mielonej czerwonej papryki 1 łyżeczka chilli 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 2 łyżki przyprawy curry 1 łyżeczka mielonego pieprzu

R'n'G Kitchen
Sałatka z komosą ryżową i pesto bazyliowym 262

paprykę pokroić w większą kostkę. Wyłożyć warzywa na blasze do pieczenia, skropić oliwą, posolić, popieprzyć. Wymieszać. Wsadzić do piekarnika i piec około 20 min. Pod koniec można włączyć funkcję grilla. Pesto bazyliowe: Wszystkie składniki umieścić w blenderze. Miksować do uzyskania gładkiego sosu. Jeśli jest zbyt gęste, dodać więcej oliwy. Dekoracja: Pietruszkę posiekać. Komosę wymieszać z warzywami i pesto. Wyłożyć

Jaglusia
Surf and turf czyli świnka i krewetki 197

turf, czyli mięso i owoce morza. Mięso – najczęściej wołowe, a owoce morza – to już różnie. My postawiliśmy na polską świnię. A dokładniej na katowaną na każdym polskim grillu – aż do czarności 🙂 karkówkę. Do tego … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Skrzydełka czosnkowe 122

wiec wpadłam na pomysł że zrobię mojej rodzinie takie czosnkowe i trafiłam w smaki ,bardzo fajnie smakują z sosem czosnkowy i grzankami ziołowymi , można także takie skrzydełka zrobić na grillu z ziemniakami z masłem czosnkowym .Wszystko czosnkowe ach , ale kto komu zabrani :)      Składniki              1 kg skrzydełek

Mój Smak
Marynata mięsna na grilla 125

sól według uznania  Wszystkie przyprawy dokładnie połączyć z mięsem i cebulą pokrojoną w talarki i odstawić mięso na całą noc do lodówki, następnego dnia można przyrządzić na grillu

Mój Smak
Sałatka GYROS 160

Każdy pewnie z nas robił taką sałatkę gyrosa ,każdy z nas robi ją na inny sposób ,a smakuje równie dobrze i pasuje dosłownie do wszystkiego ,imprezy, grille ,rodzinne spotkania i w tym wszystkim sprawdza się  znakomicie. W moim domu często gości na stole i szybko znika z talerza .  Składniki            1 kapusta pekińska

Mój Smak
Masło czosnkowe 104

ścieram na tarce o drobnych oczkach ,następnie kroję szczypior dodaje do masła i przyprawiam solą według uznania,i wszystko dokładnie mieszam i gotowe  . Doskonale smakuje do ziemniaków z grilla ,i świeżego pieczywa

Mój Smak
Pomidorki na szybko 132

Pomidor pomidor ach mniam mniam ,uwielbiam pomidory tym bardziej że mamy lato to pomidorków jej pod dostatek ,wiec proponuję bardzo prostą sałatkę do obiadu bądź spotkań przy grillu ,robi się ją dość szybko a smakuje bardzo fajnie i świeżo .             Składniki            4 pomidory

Mój Smak

Proponowane wyszukiwania