grill - 12274 przepisów (strona:475/819)

Pierogi z kaszanką gryczaną 190

częstowano tym do uprzykrzania, ażem powiedział, że się Polakom tego jeść nie godzi, boby nam psi nieprzyjaciołmi byli, gdyż to ich potrawa.” Najpopularniejsza w postaci smażonej, pieczonej lub z grilla. Mniej popularna, może nawet nie wszystkim znana potrawa – pierogi z kaszanką gryczaną. Składniki na ciasto: - 1 kg mąki tortowej - 100g miękkiego masła - 3 żółtka - 1 całe jajko - 1,5 łyżeczki

mojewypiekiinietylko
Ajvar – pasta z papryki i bakłażanów 161

gniazda nasienne. Na dużej blasze wyłożyć papier do pieczenia, na nim papryki. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni, zapiekać papryki około 30-4o minut (jeśli macie, możecie użyć funkcji grill). Gorącą paprykę przełożyć do garnka lub miski i przykryć, zostawić do wystudzenia. Teraz na blasze ułożyć bakłażany (w całości), i zapiekać około 45-60 minut. Wystudzone papryki obrać ze skórki

Pociąg Do Kuchni
4 zdrowe i aromatyczne jogurtowe dipy/sosy 202

czasem bardzo dziwaczne. Z dobrym sosem każdy posiłek zyskuje na smaku i staje się 'niezwykły'. Zmieniając jego rodzaj, możemy urozmaicać proste obiady. Dipów używam bardzo często: do grilla, drobiu, ryb, burgerów, surowych warzyw, domowych frytek, pizzy itd... I powiem Wam, że czasem nieźle z nimi eksperymentuje! Nawet jeśli coś nie wyjdzie, to dip to taki dodatek, który zawsze idzie odratować

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Pstrąg z grilla 146

pozbawiać ości, gdyż skóra schodzi po obróbce termicznej, a mięso łatwo zsuwa się z ości. Zainspirowałam się przepisem  [stąd] , kilka modyfikacji i wyszły doskonałe pstrągi z grilla. Z dodatkiem  zapiekanych ziemniaków  wyszły 2 strasznie duże i sycące dania. 2 pstrągi wypatroszone 1/3 pęczka koperku 1/2 cytryny 50 gram masła 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka soli Pstrągi

Czerwony Gupik
Żeberka w marynacie miodowej z curry 96

Żeberka w tej marynacie są niezwykle wyborne. Nie tylko nadają się do pieczenia, można je "zabrać" ze sobą na grill.    Składniki 1 kg żeberek Marynata: 50 ml oleju 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki miodu 1 łyżka mielonej czerwonej papryki 1 łyżeczka chilli 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 2 łyżki przyprawy curry 1 łyżeczka mielonego pieprzu

R'n'G Kitchen
Sałatka z komosą ryżową i pesto bazyliowym 272

paprykę pokroić w większą kostkę. Wyłożyć warzywa na blasze do pieczenia, skropić oliwą, posolić, popieprzyć. Wymieszać. Wsadzić do piekarnika i piec około 20 min. Pod koniec można włączyć funkcję grilla. Pesto bazyliowe: Wszystkie składniki umieścić w blenderze. Miksować do uzyskania gładkiego sosu. Jeśli jest zbyt gęste, dodać więcej oliwy. Dekoracja: Pietruszkę posiekać. Komosę wymieszać z warzywami i pesto. Wyłożyć

Jaglusia
Surf and turf czyli świnka i krewetki 204

turf, czyli mięso i owoce morza. Mięso – najczęściej wołowe, a owoce morza – to już różnie. My postawiliśmy na polską świnię. A dokładniej na katowaną na każdym polskim grillu – aż do czarności 🙂 karkówkę. Do tego … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Skrzydełka czosnkowe 125

wiec wpadłam na pomysł że zrobię mojej rodzinie takie czosnkowe i trafiłam w smaki ,bardzo fajnie smakują z sosem czosnkowy i grzankami ziołowymi , można także takie skrzydełka zrobić na grillu z ziemniakami z masłem czosnkowym .Wszystko czosnkowe ach , ale kto komu zabrani :)      Składniki              1 kg skrzydełek

Mój Smak
Marynata mięsna na grilla 130

sól według uznania  Wszystkie przyprawy dokładnie połączyć z mięsem i cebulą pokrojoną w talarki i odstawić mięso na całą noc do lodówki, następnego dnia można przyrządzić na grillu

Mój Smak
Sałatka GYROS 164

Każdy pewnie z nas robił taką sałatkę gyrosa ,każdy z nas robi ją na inny sposób ,a smakuje równie dobrze i pasuje dosłownie do wszystkiego ,imprezy, grille ,rodzinne spotkania i w tym wszystkim sprawdza się  znakomicie. W moim domu często gości na stole i szybko znika z talerza .  Składniki            1 kapusta pekińska

Mój Smak
Masło czosnkowe 110

ścieram na tarce o drobnych oczkach ,następnie kroję szczypior dodaje do masła i przyprawiam solą według uznania,i wszystko dokładnie mieszam i gotowe  . Doskonale smakuje do ziemniaków z grilla ,i świeżego pieczywa

Mój Smak
Pomidorki na szybko 137

Pomidor pomidor ach mniam mniam ,uwielbiam pomidory tym bardziej że mamy lato to pomidorków jej pod dostatek ,wiec proponuję bardzo prostą sałatkę do obiadu bądź spotkań przy grillu ,robi się ją dość szybko a smakuje bardzo fajnie i świeżo .             Składniki            4 pomidory

Mój Smak
Lodowa sałatka 153

zapraszam na fajną sałatkę ,fajnie smakuje do obiadów i nie tylko .Na spotkania rodzinne jak i na grilla pasuje bardzo dobrze ,można ją zrobić w wersji lekkiej z samym jogurtem jak i w wersji z majonezem ,wybór pozostawiam Państwu i zapraszam do zrobienia w domku .    Składniki            1 podwójna pierś z kurczaka

Mój Smak
Wrapp na szybko 157

wykładam kurczaka pieczonego wcześniej pokrojonego w kawałki i podsmażonego na patelni z malutką ilości oliwy .  Na kurczaka wykładam sałatę i pomidora i zawijam wszystko i na rozgrzany grill elektryczny i podgrzewam około 5 minut , kiedy się zarumieni wrap jest gotowe

Mój Smak
Jogurtowe co nie co 142

Bardzo szybki w przygotowaniu i  zarazem smaczny dodatek do kanapek , ale także fajnie pasuje do grilla czy nawet jako samodzielny posiłek na kolację . Bardzo lubię takie połączenia, warzywa i jogurt , a w tym przypadku jest to jogurt grecki , ostatnio zakochałam się dosłownie w nim i zajadam się nim  każdej postaci,i serdecznie zapraszam do spróbowania takiego połączenia

Mój Smak