grill - 12274 przepisów (strona:482/819)

Bruschetta al pomodoro 133

oliva aromatizzato Trufle  Olitalia mozzarella zielone oliwki opcjonalnie pomidory bazylia sól himalajska różowa lub morska czosnek lub jak u mnie, koncentrat czosnku  Proeco Najpierw rozgrzej patelnię – grilla. Kromki chleba zgrilluj na pyszne i chrupiące grzanki. Międzyczasie soczyste i słodkie pomidory pokrój w drobną kosteczkę i przełóż do miseczki, dodaj poszarpaną bazylię oraz czosnek. Mozzarellę pokrój w kosteczkę

Z Kuchni Do Kuchni
Grillowana ośmiornica i czarna quinoa 94

jest już gotowa wyjmujemy ją. Gdy lekko przestygnie smarujemy ją oliwą z oliwek, solimy, przyprawiamy świeżo zmielonym, lub utartym w moździerzu pieprzem i słodką wędzoną papryką. Wrzucamy na grilla, zimą można go zastąpić patelnia do grillowania. Gdy ładnie się podpiecze z obu stron, polewamy ją oliwą z oliwek połączoną z ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, podajemy z czarną quinoą

Quinoa Raz!
Sałatka z czerwoną quinoą i grillowanymi różnościami 183

miski, dodajemy do niej młode listki brokuła i quinoę. Zielone szparagi zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut, następnie, przelewamy je zimną wodą, osuszamy ręcznikiem i wkładamy na grilla. Grillujemy również plasterki szynki szwarcwaldzkiej, plastry żółtych pomidorów, boczniaków i pomidorki koktajlowe. Gdy różności będą ładnie opieczone zdejmujemy je z rusztu i układamy na sałatce, polewamy dressingiem zrobionym z soku

Quinoa Raz!
Sałatka z czarną quinoą, rzodkiewką i najlepszą oliwą świata 136

wygrać wartościową nagrodę. Lubię wyzwania i pozytywną rywalizację.       Jakiś czas temu mój przepis " Sałatka z czerwoną quinoą i grillowanymi różnościami " został wyróżniony w konkursie GRILL PIKNIK Menu , w którym nagrody ufundowała Alma . Otrzymałam kartę podarunkową, którą mogłam wykorzystać na zakupy w tej sieci delikatesów. Zresztą bardzo mi się przydała, bo przyszła akurat przed wizytą gości

Quinoa Raz!
Rolady z karkówki w sosie paprykowym. 200

Karkówka to baaardzo pyszne mięsko. Głównie przygotowujemy ja na grillu,jednak ciężko ją zrobić tak,aby była soczysta i krucha, a jeśli udałoby się to zrobić w niedługim czasie to powiem Wam, bomba! Udało się, przy użyciu siekacza do mięs o takiego --> Siekacz zmiękczający do mięsa 51 noży . Słyszałam już o nim dawno, ale jakoś nie byłam przekonana. Musiałam

MamaOskarka
GRILLOWANY KOPER WŁOSKI 241

Koper włoski inaczej fenkuł, czyli warzywo o lekkim anyżowym posmaku,... Artykuł GRILLOWANY KOPER WŁOSKI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Szybka, prosta sałatka. 501

Pomysł na tą sałatkę zrodził się z chęci zjedzenia czegoś lekkiego na kolację. Myślę, że na śniadanie, czy do potraw z grilla też się nada. Zaledwie kilka produktów, ale bardzo smaczna! SKŁADNIKI: około 20 pomidorków cherry lub innych 3 ogórki małosolne 2 ogórki zielone mała cebulka 5 ugotowanych jajek 2-3 łyżki majonezu 1-2 łyżka gęstego jogurtu sól, pieprz

Kuchnia Beaty
Ketchup z cukinii-z nutką curry 379

szczególnie nutka mojej ulubionej przyprawy curry(oczywiście jak nie przepadacie za tą przyprawą możecie dać jej mniej) idealny dodatek do kanapek ,super sprawdzi się również do mięs z grilla, może służyć też jako gotowy sos do makaronu-mniam....uwielbiam takie produkty -dziękuję Marzenko za przepis Składniki: - 1,5 kg cukinii (waga po wydrążeniu i obraniu ) - 4 średnie cebule - 2 szklanki

Swojskie jedzonko
Pieczone mielone 139

coś zupełnie innego. Miały być patisony faszerowane mięsem mielonym z pieczarkami. Zamiast tego, wyszły prawie kotlety mielone pieczone na pieczarkach. Na 4 porcje użyłam: 400 g dużych pieczarek (na grilla lub samych kapeluszy do faszerowania) 3/4 szklanki ryżu 1 jajko 500 g mięsa mielonego (dowolnego, ja użyłam z indyka) 1 łyżeczka oleju kokosowego 1/2 cebuli przyprawy: sól, papryka słodka, majeranek

Kucharzyca
Pulled pork najlepszy! Z malinowym sosem BBQ (Slow cooker) 149

ustach. Możemy ją użyć do wrapów, tacos, podać z batatami lub prostą sałatką, np. taką. z czerwonej kapusty. Do tego idealnie pasuje malinowy sos bbq , który na ostatnim grillu zrobił furorę. Jak widzicie na zdjęciu, została tylko jego resztka, ledwo udało się fotkę zrobić, takie miał wzięcie Przygotowywanie potraw w slow cookerze to bajka, wstawiamy np. rano przed wyjściem

PaleoLife
Sałatka z lekko indyjską nutą 118

chce nam się sterczeć przy kuchence i gotować. Moja wersja to spora miska sałatki, idealna dla kilku osób, jako pełnowartościowy posiłek lub dodatek, na przykład do mięsa z grilla. Do jej przygotowania wykorzystałam: 300 g konserwowej ciecierzycy połowę małego, świeżego ananasa 500 g szynki konserwowej (ale może być również wędlina drobiowa) świeże liście szpinaku łyżeczkę przyprawy curry dwie łyżeczki kurkumy

Pichceniomania

Proponowane wyszukiwania