grill - 12274 przepisów (strona:485/819)

Nalewka z zielonych orzechów włoskich, czyli włoski likier Nocino 117

Jakiś czas temu będąc u znajomych na grillu mieliśmy sposobność spróbowania pewnego "specjału". Mowa o nalewce na zielonych orzechach włoskich. Zostało nam to przedstawione jako coś specjalnego, coś na specjalne okazje dla specjalnych gości. Poczuliśmy się więc stosownie dopieszczeni i ochoczo spróbowaliśmy tej ambrozji. I prawie się nogą przeżegnałem! Chryste Panie na gumowym bananie, to było okrutne! Ja wiem

Marder&Marder Manufacture
Sałatka z arbuzem, awokado i fetą 203

Pyszna, orzeźwiająca, lekka sałatka z fety, arbuza, rukoli i awokado :)  Bardzo letnia - spróbujci e - sprawdzi się jako samodzieln e danie lub dodatek do mięs - na przykład z grilla :)  SKŁADNIKI ( dla 1 -2 os ób - całość - 29 0 kcal) 150 g obranego arbuza bez pestek 1 garść rukoli ( 2 0 g) 1/2 obranego awokado 30 g sera feta

Moje Kuchenne Rewelacje
Karkówka w marynacie musztardowej 187

idealnie nadaje się na kanapki.   1,5 kg karkówki wieprzowej sól (opcjonalnie) Marynata: 3-4 łyżki oleju 2 łyżki musztardy   2 łyżki przyprawy do karkówki z grilla (sól, czosnek, papryka słodka, kolendra, rozmaryn, pieprz czarny, natka pietruszki, liście laurowe - w płatkach i ziarenkach)   Karkówkę umyć, osuszyć i opcjonalnie lekko posolić. Składniki na marynatę połączyć. Gotową mieszanką

Di gotuje
Sałatka z bobem, warzywami i fetą 103

przygotowania – wszystkie składniki miksujemy razem w blenderze lub jak ktoś ma zacięcie i chce wyrobić biceps, to uciera w moździerzu. Sos pasuje do sałatek, mięs, do warzyw z grilla, więc jeśli go zrobicie więcej to możecie około tygodnia przechowywać go w lodówce, w zamkniętym naczyniu.   Post Sałatka z bobem, warzywami i fetą pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Taboulleh z ciecierzycą 166

Dziś proponuję Wam sałatkę idealną na lato, sycącą i lekkostrawną, świetnie nadającą się jako przekąska na grilla, do zabrania na piknik czy do pracy. Do jej przygotowania użyłam cieciorki z nowej linii « Warzyw Gotowanych na Parze » proponowanych przez markę Bonduelle. Zajrzyjcie także na stronę www.warzywneinspiracje.pl , znajdziecie tam wiele przepisów z warzywami Bonduelle.   Przygotowanie 15 min Chłodzenie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Muffinki z truskawkami 132

Muffinki z truskawkami i płatkami migdałowymi są pyszne, często piekę je w sezonie kiedy są truskawki, są idealne na piknik, grilla lub do kawy. Można je zabrać do szkoły lub pracy, polecam. Muffinki upiekłam w papilotkach od firmy PapilArt . Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru 3 jajka 1/3 szklanki oleju

Bajeczna Kuchnia
Burrito z mięsem mielonym i warzywami 142

słodkie chili. Wszystko razem dusimy przez kilka minut, doprawiamy do smaku, dodajemy roztarte w dłoni oregano. Na placki tortilli nakładamy porcję farszu, zwijamy składając boki do środka. Opiekamy na grillu elektrycznym lub suchej patelni grillowej

Bajeczna Kuchnia
Małe kalmary faszerowane fetą 182

Ouzo, dodajmy do pomidorów bulion i doprawmy sos mielonym anyżkiem. Podawać np z ryżem.  A tutaj inne przepisy na dania z małymi kalmarami Kalmary faszerowane po włosku z grilla Greckie faszerowane ryżem W sosie pomidorowym, z makaronem składniki 600 g oczyszczonych małych kalmarów (ok 20 szt) farsz: 100 g świeżego szpinaku 200 g fety 2 - 3 ząbki czosnku sól

Stare Gary
KOMOSA RYŻOWA Z KUKURYDZĄ I SZPARAGAMI 177

suszonymi. W każdej z wersji - zimowej czy letniej - sałatka z pewnością przypadnie Wam do gustu. Idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy lub będzie świetnym dodatkiem do dań z grilla. SKŁADNIKI na 2 porcje 1 szklanka komosy ryżowej (quinoa) 2 kolby kukurydzy 2 pomidory malinowe 2 szalotki 8 zielonych szparagów garść posiekanych listków natki pietruszki SOS WINEGRET 1 ząbek czosnku

cool and minty
PATATAS BRAVAS 184

głębokim tłuszczu ziemniaczki,  podawane z lekko pikantnym sosem salsa brava są najpopularniejszą hiszpańską przystawką (tapas).  Świetnie nadają się na przyjęcia lub jako dodatek do potraw z grilla, pieczonych mięs i ryb. Pierwsze obsmażenie, a właściwie gotowanie w oleju, spowoduje utworzenie bariery, która zabezpieczy ziemniaczki przed wchłanianiem tłuszczu do środka.  Po usmażeniu będą miały chrupiącą skórkę i miękki

cool and minty
CHACZAPURI 169

gotowe chaczapuri kroimy jak pizzę lub rwiemy rękami na kawałki.  Wierzch placków możemy z jednej strony posmarować masłem. Najlepiej smakują jako dodatek do serów, mięs i ryb z grilla. Dobre, zamiast tradycyjnego pieczywa do wszelkiego rodzaju sałatek. SKŁADNIKI / 8-9 sztuk CIASTO 340 g mąki pszennej 250 ml ciepłej, ale nie gorącej wody 1 i 1/2 łyżeczki soli

cool and minty
SAŁATKA Z PIECZONYMI POMIDORKAMI CHERRY 156

cherry. Z dodatkiem kremowej ricotty oraz sosu winegret i kremu balsamico. Opcjonalnie także z posiekanymi orzeszkami np. włoskimi, piniowymi lub pistacjami. Sałatka będzie idealna jako dodatek do dań z grilla lub jako przekąska w porze lunchu. Wówczas koniecznie podajcie ją z dodatkiem opieczonej bagietki. SKŁADNIKI / 2 porcje 20 pomidorków cherry (200 g) 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego oregano

cool and minty
Dietetyczna pasta brokułowa (również low-carb) 210

makaronu. Możecie dodać natkę czy jakieś ulubione przyprawy, jednak nam w tym wariancie, pasta smakuje najlepiej. Spróbujcie jej również jako dip do warzyw czy krakersów na imprezie czy grillu. Drukuj Dietetyczna pasta brokułowa (również low-carb) window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 spory brokuł 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 3 łyżki startego ostrego sera żółtego

Mieszam w Garnku
ZAPIEKANKA Z BAKŁAŻANEM 119

oliwa z oliwek sos beszamelowy: 2 szklanki mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki szczypta gałki muszkatołowej sól Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać na 180 stopni C na funkcję grilla. Bakłażana pokroić na 0,5cm krążki, ułożyć na blaszce do pieczenia posmarowanej 2 łyżkami oliwy, plasterki mogą nachodzić na siebie. Oprószyć je solą i pieprzem i skropić delikatnie oliwą z oliwek

Prosto i Smacznie z Anetą
Letnia sałatka z arbuza i kolendry 157

Dzisiejsza sałatka sprawdzi się nie tylko jako przekąska, ale będzie też dobrym pomysłem na grilla, czy ciekawym dodatkiem do obiadu. Ja akurat swoją porcję spakowałam do LunchBoxa na drugie śniadanie. Sprawdziła się idealnie w gorące przedpołudnie! Sałatka jest zdecydowanie dla fanów niecodziennych połączeń. Słodycz arbuza przeplata się z pozostałymi smakami. Całość jest bardzo orzeźwiająca a przygotowanie zajmuje chwilę. Składniki: arbuz

Wrzosowa Polana