cukinia , ale tego , to chyba nikt by nie wytrzymał, więc trzeba zaprawić . To nowatorski przepis , który nie jest żadną klasyczną marynatą , smakuje wyśmienicie . Słoiczek pełen smaków lata , zapachu grilla , ziół i suszonych pomidorów , czy może być coś wspanialszego . Zimą można sięgnąć po to cudo i zjeść prosto ze słoika , dodając np. ser feta-zmajstrować , pyszną sałatkę lub podgrzać i podać
Ogrodnik w podróżyletnia? W sensie pory roku oczywiście. Tutaj także nie mam wątpliwości, ale jak to ująć? Jest lekka i świeża. Prosty cytrynowy winegret działa orzeźwiająco. Kurczak może pochodzić z letniego grilla, a cukinia tylko teraz jest tak delikatna. A przy okazji: kto tu jest ważniejszy? Czy jest to sałatka z cukinii i kurczaka, czy może odwrotnie? ;) Ja wybrałem pierwszą wersję. Bardzo
zadanie-gotowanieLubię nieoczekiwane połączenia smaków. Tym razem zestawiłam ogórki kiszone z pikantną, gruzińską adżiką. Efekt okazał się być zaskakujący. Dzisiejsza propozycja sprawdzi się świetnie w przypadku wszelakich imprez typu pikniki, grille ale także gdy nie... Source
Szybko Tanio SmacznieOstatnio miałam ochotę na taką lekką i smaczną sałatkę z oscypkiem, przygotowałam ją do grilla. Wyszła bardzo smaczna, moi goście się nią zajadali. Składniki: 1 główka sałaty rzymskiej 0,5 dużego oscypka 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony 1 duży pomidor malinowy Pół pęczka szczypiorku Majonez sałatkowy Fanex Sposób przygotowania: Sałatę dokładnie myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki, układamy
Bajeczna Kuchniasłupki. Sałatę dokładnie myjemy, osuszamy. Na każdym placku tortilli układamy kilka listków sałaty, paski papryki i ogórków oraz kabanosy, polewamy sosem. Zwijamy składając boki do środka, układamy na grillu elektrycznym lub suchej patelni grillowej i lekko opiekamy
Bajeczna Kuchniamłodych ziemniaków o tej porze coś wspaniałego! Pasuje też świetnie jako pożywny dodatek do mięsa z grilla, więc także do sezonu grillowego jak najbardziej. U nas w domu uwielbiamy młodą aromatyczną kapustę. Zawsze robię jej cały duży gar, każdego dnia im więcej odgrzewana jest lepsza. A i zapas jest duży, można jeść ją na kilka sposobów. Do ziemniaków, do różnego
Zasmakuj Kuchnidodajemy do nich sól,pieprz i paprykę czerwoną mieloną. Mamy panierkę. Krok 3 Kawałki piersi maczamy w jajku i obtaczamy w naszej panierce, smażymy od razu na grillu z obu stron. Pierś wychodzi przepyszna i lekko chrupiąca
Różowa kuchniaProponuje bardzo smaczne sosy, które idealnie pasują zarówno do pizzy jak i grila. Są urozmaiceniem wielu dań. Polecam! :) Sos pomidorowy Składniki: mały słoiczek koncentratu pomidorowego 5 czubatych łyżek pikantnego ketchupu 2-3 łyżki przegotowanej wody sól, pieprz duża ilość oregano szczypta cukru pudru Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Sos odstawić na kilkanaście minut, aby wszystkie smaki się dokładnie
Smaki NataliiCukinię pokroić w grube plastry. Patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie, a następnie naprzemiennie nabijać na nie mięso z warzywami i pieczarkami. Szaszłyki ułożyć na mocno na rozgrzany grill na tackach aluminiowych i grillować do zrumienienia mięsa, co jakiś czas przekręcając je, aby opiekły się równo z każdej strony
Czerwień i błękitpiętkę od strony z której wyrastają liście i wszystko zdejmujemy za jednym zamachem. Ugotowaną/upieczoną kukurydzę warto odrobinę przyrumienić na grillowej patelni bez tłuszczu lub na tradycyjnym węglowym grillu – dla smaku, nie dla miękkości. A złożenie wszystkiego do kupy nie powinno już nikomu nastręczyć jakichkolwiek trudności. Majonez mieszamy z granulowanym czosnkiem lub z niewielką ilością świeżego czosnku
Karo in the KitchenSalsa to dla mnie typowo letni sos idealnie nadający się do potraw z grilla między innymi. Tutaj trochę posiekałam, trochę zmiksowałam i w rezultacie powstał pyszny sos. Ja zajadam go do kanapek czy sam ale tutaj pełna dowolność, smakuje zawsze. Popatrzcie, rozważcie i siekajcie. Salsa z awokado i papai. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWyjątkowo smaczny pomidorowo-ziołowy dip idealny do potraw z grilla Składniki: ¾ szklanki miodu 2 kg pomidorów z wyciętym rdzeniem, pokrojone w 2 cm kostkę ¼ filiżanki octu jabłkowego 2 łyżeczki soli koszernej ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki wędzonej papryki ¼ łyżeczki mielonego kminku 2 łyżeczki drobno posiekanego oregano 2 łyżeczki drobno posiekanego rozmarynu Przygotowanie: W garnku na średnim ogniu podgrzać miód aż ściemnieje. Miód
naRuszciełososia 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki musztardy Dijon 2 łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli morskiej 1-2 ząbki czosnku 1 deska cedrowa namoczona w wodzie Przygotowanie: Grilla rozgrzać do średniej temperatury. Połączyć oliwę, musztardę, pieprz, sól i czosnek. Mieszaninę rozprowadzić po obu stronach steków z łososia. Umieścić steki z łososia na desce cedrowej, która była moczona
naRuszciejest kilka przepisów do wyboru a teraz dla odmiany coś z kalaforem. Sałatka jest bardzo pyszna i sycąca. Można zajdać samą ale można też podać ją jako dodatek go grilla. składniki: 1 duży kalafior 2-3 średnie pomidory 5-6 jajek 2 łyżki posiekanego koperku domowy sos czosnkowy Sos czosnkowy przygotować wcześniej z dodatkiem koperku i odstawić aby smaki się
Monia miesza i gotujeBardzo ciekawe wydanie buraczków w wersji sałatkowej. Doskonały smak uzyskujemy dzięki marynowaniu plastrów ugotowanych buraczków. Bardzo smaczne danie np. jako dodatek do grilla. SKŁADNIKI 2 kg. czerwonych buraczków 1 szklanka oliwy z oliwek 4- 5 łyżek octu balsamicznego 8-10 ząbków czosnku ser fetta oryginalny grecki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu sałata roszponka do dekoracji WYKONANIE Buraczki
W kuchennym oknie Ewy