grill - 12274 przepisów (strona:488/819)

Sałatka ziemniaczana 165

Ciekawy pomysł na sycąca sałatkę. Podaję ją do różnego rodzaju mięsiwa. Szczególnie sprawdza się jako dodatek do dań z grilla. Idealnie smakuje wiosną i latem, kiedy na straganach pojawiają się młode ziemniaki i nasze polskie ogórki. jest przepyszna! Składniki: 1 kg ziemniaków (waga przed obraniem) 2 pęczki rzodkiewek pęczek szczypiorku 60 dag roszponki 4 ogórki sos 6 łyżek oliwy

Pobite gary Barbary
Ziołowa karkówka z grilla 112

lubi karkóweczki z grilla? U mnie jest zawsze krucha, bardzo dobrze doprawiona i idealnie smakuje z zimnym piwkiem. Polecam nie tylko na sezon grillowy, bo równie dobrze sprawdzi się ten przepis gdy karkówkę przygotujemy na patelni lub w piekarniku. Składniki : * 5-6 plastrów karkówki * szklanka piwa * oregano * rozmaryn * czosnek * sól, pieprz * papryka czerwona słodka i ostra  Przygotowanie : Każdych ziół

Magiczne Życie Marty
Letnia sałatka warstwowa + film 735

Letnia sałatka warstwowa to świetna propozycja na śniadanie lub kolację, może również stanowić pyszny dodatek do potraw z grilla. Kolorowe warstwy warzyw idealnie komponują się z serkiem wiejskim i tworzą pyszną całość.     Składniki na 4 porcje : 2 duże ogórki szklarniowe 2 pęczki rzodkiewek 500 g serka wiejskiego 2 czerwone cebule 3 pomidory pęczek szczypioru z dymki czosnek granulowany

Smakowite Dania
Szpinak nie tylko jako sałatka 212

się w mojej rodzinie już dawno, a figurował głównie jako sałatka. Z czasem stwierdziliśmy, że możemy jeść go na wiele sposobów: jako lekka przystawka, jako sałatka do dań z grilla, zamiast ziemniaków do obiadu czy jako farsz do naleśników. Sądzę, że jeszcze nie raz wykorzystam ten przepis do innego dania, a i myślę, że Tobie też się

Niezły Młynek
Weekendowy kociołek 227

wszystko do jednego kociołka , doprawić i już " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam , fajna odskocznia od grilla " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 kg łopatki 1 puszka czerwonej fasolki w sosie pomidorowym

Ogrodnik w podróży
Grillowany dorsz w marynacie lubczykowej 123

Soczysty, aromatyczny dorsz z grilla. Namawiam do urozmaicenia grillowego menu i wprowadzenia ryby. Grilluj zdrowo! Filety z dorsza, kilka zielonych gałązek lubczyku prosto z grządki i pyszna, zielona ryba gotowa. Możesz zamarynować rybę 30 minut przed planowanym grillowaniem lub wcześniej i pozostawić ją w marynacie przez noc w lodówce. Będzie jeszcze smaczniejsza. Oprócz marynaty lubczykowej do pieczenia dorsza od strony

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z tuńczyka 151

Kochani! Nasza propozycja, która znika bardzo szybko ;) Na popołudnie lub wieczór, do grilla, na biesiadę piwną, na kolację ze znajomymi lub śniadanie Mistrzów. Robiona wg Pięciu Przemian - pasta/sałatka z tuńczyka. Sałatka z tuńczyka www.kuchniasmakow.blogspot.com Tuńczyka z puszki - rozdrobnić widelcem, dodać: łyżeczkę musztardy, szczyptę kurkumy,  2 jajka ugotowane na twardo - pokrojone w kosteczkę, łyżkę majonezu,  drobno pokrojoną cebulę

Kuchnia smaków
Lemoniady Lemonowe Love 220

niepowtarzalny urok. Trudno wybrać najlepsze i najsmaczniejsze - polecam zatem próbować jedne po drugich. :) To z nich właśnie przygotowałam trzy różne przepisy na przepyszne lemoniady , idealne na imprezę, piknik czy grill.  MELONOWE LOVE Składniki: 1,5 litra wody mineralnej gazowanej 1 słoik Cytrynek z czarnym bzem Ogródek Dziadunia ( klik ) 250 gramów melona kostki lodu SZARLOTKA DZIADKA Składniki: 1,5 litra

Garniec Magalie
Sos BBQ idealny do grilla, idealny na lato 114

Polacy uwielbiamy grillować, każdy pretekst jest dobry, żeby zsiąść z rodziną i przyjaciółmi i cieszyć się towarzystwem i dobrym jedzeniem, a grill jak doskonale wiecie wcale nie musi być nudny. Sos BBQ ma specyficzny smak, albo się go kocha albo nienawidzi, ale nie przekonacie się o tym póki sami go nie zrobicie, bo musicie wiedzieć, że ten domowy jest wyśmienity

Apetyczna babeczka
Ciasto z mascarpone rabarbarem i truskawkami 146

korzystać z dobrodziejstw naszych ogródków. dlatego też proponuję wam pyszne ciasto z mascarpone z dodatkiem rabarbaru i truskawek. Nie ma kremów i galaretek więc z pewnością sprawdzi się przy grillu a także można go ze sobą zabrać na piknik lub wycieczkę. Składniki: 3 jajka 1,5 szkl cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego z wanilią ale-raj 250 g mascarpone Mlekoma

Ala piecze i gotuje
Makaron z tuńczykiem i cukinią 164

Moje dziecko zasiadło dziś na balkonie z wielkim notesem i piórnikiem pełnym kredek i zaczęło sporządzać listę potraw na grilla. Prostsze słowa zapisywała, trudniejsze rysowała - kiełbasa, kaszanka, boczek, karkówka... - Mamo!!! co jeszcze można grillować? - Cukinię, paprykę, pokrojoną kukurydzę... - Nie, nie, co jeszcze z mięsa można grillować... bo wiesz, ja z tatą to nie mamy smaków na warzywa

Czary - gary w kuchni
Sałatka Agi 183

Dorzucam tą sałatkę do linii Fit- Finesse. Zdecydowanie można ją wrzucić do pojemniczka i zjeść na przerwie w pracy. Ale pasuje także do grilla, do pizzy, do obiadu i na kolację. Co najważniejsze jest szybka i pyszna! :) Sałatka Agi www.kuchniasmakow.blogspot.com roszponka  szynka konserwowa - kroimy w paski ser żółty gouda - kroimy w paski ser feta - kroimy w kostkę czarne oliwki

Kuchnia smaków
Jak zrobić domową pastę harissa? (przepis krok po kroku) 156

paprykę przekrój na pół i umieść w naczyniu żaroodpornym skórą do góry. Piecz przez ok. 20-25 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C, nastawionym na górną grzałkę (grill). Papryka gotowa jest, gdy jej skórka stanie się czarna. 3. Wyjmij naczynie z papryką z piekarnika i przykryj szczelnie folią spożywczą. Odstaw na 10 minut. Zdejmij z naczynia folię

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z pieczonych octowych ziemniaków 186

wyrazista, a jak już mamy gotowe ziemniaki, jej przygotowanie zajmie nam parę minut. Jest dobrym dodatkiem i do mięs na zimno i do wędlin, a także do mięs z grilla. Polecam! składniki 300 g pieczonych, octowych ziemniaków (  klik  ) 1/2 szklanki pokrojonego zielonego szczypioru 1 młoda biała cebula sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwy

Stare Gary
SWIEŻA SAŁATA Z WINOGRONAMI I BAKŁAŻANEM / FRESH SALAD WITH GRAPES & EGGPLANT 101

ingredients into a small jar, close it and shake until the ingredients combine. When the sauce is ready pour it over the salad and mix it all together. Preheat grill pan, put the eggplant on it and fry it until it softens changing sides from to time. When it’s ready take

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania