Przepis na : obiad
Kiełbasę często przyrządzam na święta Wielkanocne, jest bardzo smaczna, możemy ją również przyrządzić na obiad. Składniki: 4 surowe białe kiełbaski 1 litr piwa 4 łyżki miodu prawdziwego 2 łyżki przyprawy do grilla pikantnej Sposób przygotowania: Białe kiełbaski przekładamy do garnka, zalewamy piwem,dodajemy 1,5 łyżki przyprawy i 2 łyżki miodu. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 40 minut. Kiełbaski wyjmujemy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Każdą nacinamy nożem, smarujemy pozostałym miodem i pos... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...