wzdłuż (na głębokość 3/4), w nacięcia wkładamy żółty ser (pokrojony w paski lub starty na tarce). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 8 -10 min. - opcja grill. Po 5 minutach otwórz piekarnik i parówki posyp przyprawami - grilluj kolejne 3-5 minut. PS. Jeżeli parówki będą formą przekąski to każdą z nich przekrój wcześniej na 2-3 części
Alutka-Gotujedodatkiem chili, natki pietruszki, szczypiorku i koperku. Z pysznym miodowym winegretem, do którego dodałam odrobinę majonezu. Idealna do obiadu, świetnie pasuje do pieczonego kurczaka lub mięs z grilla. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 1/2 główki kapusty pekińskiej 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka natki pietruszki / tylko listki 1/2 pęczka koperku 1/3 papryczki chili 1/3 słodkiej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki różowego pieprzu sól
cool and mintyMamy majówkę! Zamiast kiełbasy z grilla, zajadam się dziś tartą z kremem czekoladowym. Długo poszukiwałam przepisu, ponieważ była to moja pierwsza tarta, nie wspominając o kremie. I trafiłam na świetną stronę – From movie to the kitchen, gdzie Paulina zdobyła moje serce przepisem na tą tartę. Idealne kruche ciasto, plus przygotowanie masy czekoladowej na mleku […] Artykuł Tarta z kremem
Pink EnvelopeSałatka łatwa w wykonaniu i bardzo smaczna. Uniwersalna. Doskonała zarówno na codzienną kolację, świąteczne śniadanie , na domówkę czy na grilla. Moja ulubiona wśród brokułowych. Polecam :) Skladniki - 1 brokuł - 3 jajka na twardo - 2 pomidory - 15 dkg sera żółtego - majonez - sos czosnkowy ( u mnie Kielecki ) - sól, biały pieprz do smaku - zielona cebulka, szczypiorek Wykonanie Brokuła podzieliłam na różyczki, wrzuciłam
Kuchnia z widokiem na ogródmieszamy ze sobą i dokładnie zalewamy nią mięso , wcierając ją obficie w każdy kawałek . Zostawiamy na dwie godziny w lodówce , a najlepiej na całą noc . Następnie grillujemy , ja użyłam grilla elektrycznego rozgrzanego do 200 C , piekłam mięso około 3 minut . Czas pieczenia zależy głównie od grubości Waszych kawałków , moje miały około 3 mm " class="wp-smiley" style="height
Ogrodnik w podróżycytryny. Szybka i łatwa w przygotowaniu, z kilku zaledwie podstawowych składników. Można przygotować ją wcześniej i do czasu podania przechowywać w lodówce. Sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla lub jako wypełnienie kanapek, burgerów , czy hot-dogów. SKŁADNIKI/ 4 porcje 1/2 główki młodej kapusty (średniej wielkości) 1 marchewka starta na tarce 3 łyżki pokrojonego szczypiorku 3 łyżki posiekanej natki
cool and mintyŚwietny dodatek do mięsnych dań i do grilla. 1 KG.ZIEMNIAKÓW 1/4 KOSTKI MASŁA 1 ŁYŻKA CURRY ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki ugotować .Na patelni rozpuścić masło ,dodać curry i mieszać,aż składniki się ze sobą połączą.Następnie wrzucić ziemniaki i smażyć z dwóch stron
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkilodówki na kilka godzin. Cukier (po płaskiej łyżeczce na kokilkę) rozsypać równo na powierzchni schłodzonego kremu i podpalić specjalnym palnikiem cukierniczym albo włożyć do piekarnika nastawionego na funkcję grilla. "Awaria małżeńska" Magdaleny Witkiewicz i Nataszy Sochy to książka, jakiej mi było trzeba po ostatnich smutnych lub dających do myślenia lekturach. Okazuje się, że "czasem wystarczy potrącić kota, by życie stanęło
Weekendy w domu i ogrodziepieprzem. Wysmarować oliwą naczynie, którym będziemy smażyć i piec frittatę. Rozgrzać, wylać masę i smażyć na średnim ogniu przez 6 - 8 minut. Następnie wstawić do piekarnika włączonego na opcji grill i piec, aż góra całkowicie się zetnie. Frittatę podawać pokrojoną na kawałki. Ja podaję do niej dodatkowo sos jogurtowo-czosnkowy i sałatkę z pomidorów, albo dobry domowy ketchup. Jest
Moja Mama Gotujepomidorów w oleju 250 g pełnoziarnistego makaronu penne (u mnie bezglutenowy kukurydziany) 150- 200 g sera feta 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka czerwonej czubricy (lub dobrej mieszanki przypraw do grilla) sól, pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek + 3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. 3 łyżki parmezanu lub innego dojrzałego sera Wykonanie: Gotujemy makaron al dente. Szpinak myjemy, osuszamy
Moja Mama Gotujenicnierobienie". Tak czy inaczej, piękny majowy czas to fantastyczna okazja do wszelkiego rodzaju pikników i spotkań w gronie przyjaciół. Naszą alternatywą na tradycyjną "kiełbaskę z grilla" będzie kalafior z czerwoną soczewicą i szpinakiem. Idealnie smakuje z zimnym piwem pszenicznym lub białym winem półwytrawnym. Życzymy na ten niestety nie tak długi weekend chwili wytchnienia i spokoju! Kalafior
Moja Mama Gotujerazem z aplikacją Qpony. Wystarczy pobrać aplikację Qpony https://bnc.lt/Uecj/0ku6tAMPUA W ramach Śląskiego Projektu Burger zniżki dostepne są w następujących burgerowniach: BUŁKĘS Katowice Al Hamburger Katowice Grill Point Katowice Skrzydlaty Byk Zabrze Pizzerie Biesiadowo Katowice Odwiedziłam dzisiaj jedno z miejsc. To katowicka burgerownia BUŁKĘS zlokalizowana na ulicy Plebiscytowej 10. W ramach Śląskiego Projektu Burger , można skorzystać
Moja smaczna kuchnialikwidują nadmierny tłuszcz. Obiad Potrawy do tej pory smażone warto zastąpić gotowanymi oraz pieczonymi. Delikatne drobiowe mięso z dodatkiem warzyw czy pieczona ryba latem smakuje zupełnie inaczej, także z grilla. Polecane są również letnie zupy które są bardzo wartościowe, takie jak choćby chłodnik . Zawierają mnóstwo świeżych warzyw które odżywiają. Zupy te świetnie sprawdzą się w naszej diecie na lato . Ruch
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!podwójnej porcji ;) Ps. Oponki najlepiej smakują pierwszego dnia, ale i na drugi dzień mogą być jak świeże, wystarczy, że wyłożymy je na blaszkę, włączymy piekarnik na funkcję grilla z termoobiegiem na 120-150 stopni i dosłownie 5 minut tak je potrzymamy w piekarniku i gotowe. Oponki staną się mięciutkie i będą jak co dopiero usmażone :) Składniki na około
Gotowanie...to proste !Każdą rozwałkowujemy lub rękami formujemy placuszki (środek cieńszy niż brzegi). Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 5 min. a następnie ustawiamy piekarnik na opcje „grill” i pieczemy, aż będą rumiane. Po upieczeniu zwijamy w ściereczkę
Domowy Smak Jedzenia