grill - 12274 przepisów (strona:462/819)

Zapiekane paróweczki z serem 185

wzdłuż (na głębokość 3/4), w nacięcia wkładamy żółty ser (pokrojony w paski lub starty na tarce). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 8 -10 min. - opcja grill. Po 5 minutach otwórz piekarnik i parówki posyp przyprawami - grilluj kolejne 3-5 minut. PS. Jeżeli parówki będą formą przekąski to każdą z nich przekrój wcześniej na 2-3 części

Alutka-Gotuje
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 189

dodatkiem chili, natki pietruszki, szczypiorku i koperku. Z pysznym miodowym winegretem, do którego dodałam odrobinę majonezu.  Idealna do obiadu, świetnie pasuje do pieczonego kurczaka lub mięs z grilla. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 1/2 główki kapusty pekińskiej 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka natki pietruszki / tylko listki 1/2 pęczka koperku 1/3 papryczki chili 1/3 słodkiej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki różowego pieprzu sól

cool and minty
Tarta z kremem czekoladowym 122

Mamy majówkę! Zamiast kiełbasy z grilla, zajadam się dziś tartą z kremem czekoladowym. Długo poszukiwałam przepisu, ponieważ była to moja pierwsza tarta, nie wspominając o kremie. I trafiłam na świetną stronę – From movie to the kitchen, gdzie Paulina zdobyła moje serce przepisem na tą tartę. Idealne kruche ciasto, plus przygotowanie masy czekoladowej na mleku […] Artykuł Tarta z kremem

Pink Envelope
Sałatka brokułowa warstwowa. Szybka imprezowa, grillowa i świąteczna :) 616

Sałatka łatwa w wykonaniu i bardzo smaczna. Uniwersalna. Doskonała zarówno na codzienną kolację, świąteczne śniadanie , na domówkę czy na grilla. Moja ulubiona wśród brokułowych. Polecam :) Skladniki - 1 brokuł - 3 jajka na twardo - 2 pomidory - 15 dkg sera żółtego - majonez - sos czosnkowy ( u mnie Kielecki ) - sól, biały pieprz  do smaku - zielona cebulka, szczypiorek Wykonanie Brokuła podzieliłam na różyczki, wrzuciłam

Kuchnia z widokiem na ogród
Grillowana łopatka w stylu fusion 175

mieszamy ze sobą i dokładnie zalewamy nią mięso , wcierając ją obficie w każdy kawałek . Zostawiamy na dwie godziny w lodówce , a najlepiej na całą noc . Następnie grillujemy , ja użyłam grilla elektrycznego rozgrzanego do 200 C , piekłam mięso około 3 minut . Czas pieczenia zależy głównie od grubości Waszych kawałków , moje miały około 3 mm " class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
SURÓWKA WIOSENNA 297

cytryny. Szybka i łatwa w przygotowaniu, z kilku zaledwie podstawowych składników. Można przygotować ją wcześniej i do czasu podania przechowywać w lodówce. Sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla lub jako wypełnienie kanapek, burgerów , czy hot-dogów. SKŁADNIKI/ 4 porcje 1/2 główki młodej kapusty (średniej wielkości) 1 marchewka starta na tarce 3 łyżki pokrojonego szczypiorku 3 łyżki posiekanej natki

cool and minty
ZIEMNIAKI W PANIERCE CURRY 116

Świetny dodatek do mięsnych dań i do grilla. 1 KG.ZIEMNIAKÓW 1/4 KOSTKI MASŁA 1 ŁYŻKA CURRY ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki ugotować .Na patelni rozpuścić masło ,dodać curry i mieszać,aż składniki się ze sobą połączą.Następnie wrzucić ziemniaki i smażyć z dwóch stron

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Imbirowy crème brûlée i "Awaria małżeńska" 130

lodówki na kilka godzin. Cukier (po płaskiej łyżeczce na kokilkę) rozsypać równo na powierzchni schłodzonego kremu i podpalić specjalnym palnikiem cukierniczym albo włożyć do piekarnika nastawionego na funkcję grilla. "Awaria małżeńska" Magdaleny Witkiewicz i Nataszy Sochy to książka, jakiej mi było trzeba po ostatnich smutnych lub dających do myślenia lekturach. Okazuje się, że "czasem wystarczy potrącić kota, by życie stanęło

Weekendy w domu i ogrodzie
Afgańska frittata 122

pieprzem. Wysmarować oliwą naczynie, którym będziemy smażyć i piec frittatę. Rozgrzać, wylać masę i smażyć na średnim ogniu przez 6 - 8 minut. Następnie wstawić do piekarnika włączonego na opcji grill i piec, aż góra całkowicie się zetnie. Frittatę podawać pokrojoną na kawałki. Ja podaję do niej dodatkowo sos jogurtowo-czosnkowy i   sałatkę z pomidorów, albo dobry domowy ketchup. Jest

Moja Mama Gotuje
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 147

pomidorów w oleju 250 g pełnoziarnistego makaronu penne (u mnie bezglutenowy kukurydziany) 150- 200 g sera feta 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka czerwonej czubricy (lub dobrej mieszanki przypraw do grilla) sól, pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek + 3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. 3 łyżki parmezanu lub innego dojrzałego sera Wykonanie: Gotujemy makaron al dente. Szpinak myjemy, osuszamy

Moja Mama Gotuje
Kalafior z czerwoną soczewicą i szpinakiem 100

nicnierobienie". Tak czy inaczej, piękny majowy czas to fantastyczna okazja do  wszelkiego  rodzaju pikników i spotkań w gronie przyjaciół. Naszą alternatywą na tradycyjną "kiełbaskę z grilla" będzie  kalafior z czerwoną soczewicą i szpinakiem. Idealnie smakuje z zimnym piwem pszenicznym lub białym winem półwytrawnym. Życzymy na ten niestety nie tak długi weekend chwili wytchnienia i spokoju! Kalafior

Moja Mama Gotuje
Śląski Projekt Burger. BUŁKĘS Katowice 156

razem z aplikacją Qpony. Wystarczy pobrać aplikację Qpony  https://bnc.lt/Uecj/0ku6tAMPUA W ramach Śląskiego Projektu Burger  zniżki dostepne są w następujących burgerowniach: BUŁKĘS Katowice Al Hamburger Katowice Grill Point Katowice Skrzydlaty Byk Zabrze Pizzerie Biesiadowo Katowice Odwiedziłam dzisiaj jedno z miejsc. To katowicka burgerownia BUŁKĘS zlokalizowana na ulicy Plebiscytowej 10.  W ramach Śląskiego Projektu Burger , można skorzystać

Moja smaczna kuchnia
Efektywna dieta na lato 163

likwidują nadmierny tłuszcz. Obiad Potrawy do tej pory smażone warto zastąpić gotowanymi oraz pieczonymi. Delikatne drobiowe mięso z dodatkiem warzyw czy pieczona ryba latem smakuje zupełnie inaczej, także z grilla. Polecane są również letnie zupy które są bardzo wartościowe, takie jak choćby chłodnik . Zawierają mnóstwo świeżych warzyw które odżywiają. Zupy te świetnie sprawdzą się w naszej diecie na lato . Ruch

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mini Oponki Serowo - Drożdżowe 453

podwójnej porcji ;) Ps. Oponki najlepiej smakują pierwszego dnia, ale i na drugi dzień mogą być  jak świeże, wystarczy, że wyłożymy je na blaszkę, włączymy piekarnik na funkcję grilla z termoobiegiem na 120-150 stopni i dosłownie 5 minut tak je potrzymamy w piekarniku i gotowe. Oponki staną się mięciutkie i będą jak co dopiero usmażone :) Składniki na około

Gotowanie...to proste !
domowe chlebki naan 141

Każdą rozwałkowujemy lub rękami formujemy placuszki (środek cieńszy niż brzegi). Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 5 min. a następnie ustawiamy piekarnik na opcje „grill” i pieczemy, aż będą rumiane. Po upieczeniu zwijamy w ściereczkę

Domowy Smak Jedzenia