Cytrynowe szaszłyki z kurczaka z szafranem i tymiankiem

Cytrynowe szaszłyki z kurczaka z szafranem i tymiankiem

Cytrynowe szaszłyki z kurczaka z szafranem i tymiankiem

Przepis na : kolacja

pierś podwójna z kurczaka 1 sztuka  cytryna 1 sztuka  ząbek czosnku  sok  z połówki cytryny  tymianek posiekany 1 łyżeczka  szafran - nitki 1 szczypta  sól do smaku 1 łyżeczka  olej rzepakowy  kilka drewnianych patyczków na szaszłyków Przygotuj marynatę: z szafranu roztartego w moździerzu, ząbka czosnku, oliwy i soli.  Następnie umyj kurczaka, osusz i pokrój w sporą kostkę. Marynuj mięso przynajmniej 20 minut. Cytrynę pokrój w plastry ok 0,5-1 cm i przetnij... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.