swój własny niepowtarzalny przepis, proporcje i dodatki. Ale czy robiliście już sałatkę na biszkopcie, w dodatku zielonym szpinakowym? Myślę, że nie. Dlatego warto poeksperymentować i przy następnej okazji pikniku, grillu, majówce, domowym przyjęciu zaserwować gościom taką wersję. Zapewniam, że ich w pełni zaskoczycie. Ja użyłam mrożonego szpinaku Poltino , ale wy możecie użyć np świeżego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmiski z lodowatą wodą. Zabieg ten to blanszowanie, dzięki temu marchewka będzie miękka ale chrupiąca. Skórę ryby możecie delikatnie przesmarować małą ilością oliwy z oliwek. Rybę umieszczamy na grillu. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy marchewki. Możecie dodać odrobinę soli i odrobinę miodu dla smaku. Rybę grillujemy na złoty kolor, pamiętacie, że mięso ryby jest bardzo delikatne, płyta
SMYKWKUCHNIjajek 500 gram szparagów zielonych sól, pieprz odrobina wędzonej papryki Bułkę przekrój na pół, posmaruj pesto, nałóż plastry sera mozzarella i upiecz w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 200 stopni, z włączoną górną grzałką. Piecz grzanki do delikatnego zarumienienia i rozpuszczenia sera. W tym czasie szparagi umyj, oderwij zdrewniałe końce i ugotuj we wrzątku przez
Mango Papajagarnka z przygotowanym sosem. Mieszamy by ładnie obtoczył się w sosie. Nakładamy do miseczek, na wierzch każdej porcji nakładamy pieczarki oraz kawałki mozzarelli. Całość możemy krótko zapiec pod grillem by ser ładnie się rozpuścił. Macie ulubiony sposób robienie zakupów? Ja mam. Są to zakupy planowane i długoterminowe. Uwielbiam mieć wszystko ustalone. Produkty leżą w szafkach i lodówce i czekają
Dzieje kuchennej WiewióryPyszna i lekka sałatka z serem korycińskim z dodatkiem czarnuszki który nadaje jej odpowiedniego smaku. Możemy ją przygotować do grilla lub na kolację jako samodzielne danie. Składniki: 1 opakowanie mix sałat z rukolą 200 gram sera korycińskiego z czarnuszką 300 gram małych pomidorków 2 większe buraki kiszone 1 cebula czerwona Pół pęczka szczypiorku 3 łyżki oleju lnianego
Bajeczna Kuchniacynamonu sól i pieprz do smaku dodałam tez dwie wegańskie ekologiczne kostki bulionowe, możecie je kupić tu Przygotowanie: Połowę bakłażanów nakłuj widelcem i wstaw do piekarnika (najlepiej na funkcję grill) w temp. 200 c na 1 godzinę. Pozostałe bakłażany pokrój w 1 cm kostkę, cebulę w półplasterki. W dużym garnku (5 litrowym) rozgrzej 3 łyżki oleju roślinnego i wrzuć pokrojone
greenscarfpieprz dokładnie mieszamy ze sobą. Pozostawiamy tofu w marynacie na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Po tym czasie tofu odsączamy z marynaty i grillujemy na patelni grillowej lub grillu z obu stron. Na talerzach układamy po porcji mieszanki sałat. Posypujemy świeżymi listkami bazylii. Pomidorki kroimy na pół, rzodkiewki w plasterki. Warzywa dodajemy do sałatki. Na wierzch układamy kilka kawałków
Pyry na GazRyba zapiekana ze szpinakiem i słodkimi ziemniakami to propozycja na obiad – lubię ryby, ale jeść ciągle w takiej samie formie pieczone, w panierce czy z grilla – chciałam odmiany. Niestety w książkach mamy nie znalazłam niczego co wzbudziło by moje zainteresowanie, więc poszperałam w „nowoczesnych” książkach kucharskich. Pomysł by zapiec rybę ze słodkimi ziemniakami... Więcej The post
Magiczny Garnekzalewamy gorącym winem z cukrem i ubijamy na sztywną pianę. Bezę przekładamy do rękawu cukierniczego i ozdabiamy tartę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni ( funkcja górna grzałka/ grill) na około 2-3 minuty. Pilnujcie, aby za mocno się nie przypiekła;) Artykuł Mazurek z bezą / Tarta porzeczkowa pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty Forkciężkie. Dobrze wygląda za to sałatka ziemniaczana ze szparagami i krewetkami, zupa ze szparagów, pęczaku i twarogu, pory gotowane z anchois, pieczona rzepa ze szczawiem i miodem, wątróbka z grilla, czy marynowany śledź. Na deser będzie marmolada mirabelkowa i pudding z chleba z jabłkami, Wszystkie smaki Skandynawii Autor: Claus Meyer Wydawnictwo Buchmann Data premiery: 2016 Artykuł “Wszystkie smaki Skandynawii
Ugotowane pozamiatanesucha”. W ten sposób powstaje tzw. „wegetariańska okrasa”. Steki bavette kroimy w plastry grubości ok. 1,5 cm w poprzek włókien. Nie doprawiając niczym układamy na rozgrzanej blasze, grillu lub suchej patelni o grubym dnie. Obsmażamy po 1 – 2 minuty z każdej strony na mocno rumiany kolor, tak by w środku pozostały lekko surowe. Odkładamy na bok, aby odpoczęły kilka
WojnaNaSmaki.plzawsze mamy możliwość zrobienia grilla. Czasem nie sprzyja nam pogoda, czasem nie ma gdzie lub wydaje się nam całość bardzo pracochłonna. Dlatego dziś propozycja na danie, które często gości na ogrodowych przyjęciach, ale będzie wykonane w prosty sposób w domowej kuchni: Szaszłyki smażone na patelni z ziemniaczkami . Składniki: szaszłyki: - filet z kurczaka - papryka czerwona - kilka średnich pieczarek - cebula - przyprawa
Kuchnia co dniasmarujemy pasta paprykową, na brzegu tortilli układamy rukolę, kawałki mięsa, papryki oraz kukurydzę i fasolę, polewamy sosem meksykańskim. Tortille zwijamy składając boki do środka, opiekamy z obydwu stron na grillu elektrycznym lub na suchej patelni grillowej
Bajeczna Kuchniapoście przedstawię Wam mój przepis na sos czosnkowo-koperkowy, który idealnie sprawdzi się do zapiekanek, nuggetsów, do grilla i do czego tylko lubicie dawać sos :). A więc zaczynamy! :) Składniki: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku szczypta pieprzu 1,5 łyżki posiekanego koperku Przygotowanie: Koperek myjemy i kroimy drobno. Czosnek obieramy, myjemy i przeciskamy przez praskę
Gotuj z MąkąJako, że miniony weekend był piękny, nie odbyło się bez wielkiego otwarcia sezonu grillowego. Takiego trochę mieszanego, bo było i coś z grilla i coś z piekarnika. To "coś" z piekarnika - to pieczone rzodkiewki. Sceptycznie podchodziłam do tego przepisu, no bo jak to - te chrupiące rzodkiewki mam upiec? Wyjdzie kapeć. Myliłam się. Pieczone rzodkiewki, po upieczeniu stają się delikatnie chrupiące
CookYourself