pozostałych składników. Wszystko mieszamy z posiekaną natką z pietruszki i oliwkami. Doprawiamy do smaku. Skrapiamy olejem rzepakowym. Mieszamy jeszcze raz. podajemy solo lub z chrupiącym pieczywem. Idealna sałatka na grilla
Moja smaczna kuchniaramach współpracy. Obserwujcie więc moje wpisy bo będą się pojawiać przepisy z użyciem tych przypraw - myślę,ze będzie się działo gdyż dostałam przyprawy do indyka,na grilla i wiele innych. Składniki: 60 dag zielonej fasolki szparagowej 12 dużych plastrów szynki bądź gotowanego boczku 4 pomidory 3 ząbki czosnku 4 łyżki posiekanej bazylii sól,pieprz,zioła prowansalskie
Niespełnione zdolności kulinarneBurgery wołowo-jagnięce z marchewką powstały dzięki MrChef, który przysłał do nas paczkę ze składnikami i swoim przepisem. Przepis na burgery zmodyfikowałam po swojemu, dodałam do
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięposiekaną miętą. Posolić i popieprzyć do smaku. Wymieszać pomidorki z kostkami tofu Na półmisku zalać winegretem Za'atar Podawać jako lekką przekąskę ale znakomicie nadaje się do mięsa z grilla zwłaszcza do jagnięciny, ale smakuje wybornie z każdym mięsem i rybą
Sztuka gotowania w/g SamiryTwarożek z dodatkiem czosnku i świeżych ogórków świetnie sprawdza się jako dodatek do mięsa z grilla. Ale i na kanapce jest niczego sobie :) Polecam! Składniki: 300 g sera białego 2 ogórki gruntowe 2-4 ząbki czosnku jogurt naturalny sól, pieprz siekany świeży koperek Sposób przygotowania: 1. Ser wymieszać z dodatkiem jogurtu naturalnego. 2. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać
Kuchnia domowa Anilepszego dnia na prezentację weekendowego przepisu niż piątek. Otwieramy więc koniec tygodnia przepysznym i jakże prostym przepisem, który każdy potrafi przygotować w krótkim czasie. Śmiało zabierzcie taką sałatkę na grilla, wypad za miasto czy podajcie podczas uroczystej kolacji. Każdy, kto kocha kuchnię, w której króluje kuskus, pokocha ten przepis! Liczę na Was, podajcie ten przepis dalej, niech dowie się
Moja smaczna kuchniaSałatka z grillowanym kurczakiem jest dość specyficzna za sprawą oliwek i świeżych warzyw, jest dobra świetnie pasuje jako dodatek do potraw z grilla. Czytaj więcej
Pychotkaaamienicie smakuje i nie wymaga du ż o pracy... sa ł atka idealna :) Dominuje smak selera i sosu czosnkowego. Ś wietnie komponuje si ę z daniami z grilla. Składniki: 2 średnie pomidory Puszka selera konserwowego Średnia cukinia 2 mniejsze czerwone cebule 2 kalarepy ½ główki sałaty masłowej Sos czosnkowy: 5-6 łyżek jogurtu greckiego 3 ząbki czosnku ½ pączka koperku Sól, czarny
Pyry na Gazwioski kilka potrzebnych rzeczy do higieny osobistej, dla młodych dziewcząt. Dla siebie , krem z ekstraktem ślimaka, polecam , jestem zachwycona. Potem jedliśmy pyszny obiad, zupę z manioka, super rybę z grilla plus chipsy z banana w regionalnej knajpce. Piliśmy mamahuanę , narodowy trunek. Dominikana to piękny kraj, ludzie swojscy , bardzo pomocni. Warto zobaczyć i zapoznać się z ich kulturą i obyczajami. Wszędzie
Pasje JolkiPrzepyszna sałatka ziemniaczana idealna jako dodatek do grilla lub obiadu zamiast tradycyjnych gotowanych ziemniaków. Najlepsza z młodych ziemniaków. składniki: 1 kg młodych ziemniaków 400 g rzodkiewek 1 mały pęczek koperku majonez ok 3-4 łyżek sól ziołowa świeżo zmielony czarny pieprz Młode ziemniaki wyszorować lub obrać i ugotować. Rzodkiewkę pokroić w plasterki lub jak jest duża to w pół plasterki
Monia miesza i gotujeprzez 15-20 minut. Filet z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawą do mięsa, słodką czerwoną papryką, curry i natką pietruszki (wszystkie przyprawy według uznania). Grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony do miękkości. Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórka kroimy w plastry, cebulę w piórka, pomidory w paseczki. Ser feta kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa wraz
VioletoweKucharzenieduże rzodkiewki około 2 łyżek posiekanego drobnego szczypiorku szczypta pieprzu ziołowego sól do smaku 3 łyżki majonezu 2 łyżki sosu musztardowego o smaku chrzanowym Octim (polecam go również na grilla) Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Do miski z pokrojonymi jajkami dodajemy pokrojone w grubszą kostkę: ogórki kwaszone i rzodkiewki. Następnie dodajemy sos musztardowy
Słodkie okruszkikalafior przy wsparciu kasz i ciecierzycy. Można je wszystkie zapakować na wynos do słoika, zjeść na obiad ale świetnie nadadzą się też jako dodatek do dania głównego czy na grill. Wiosna pełną gębą, stragany się uginają – korzystajcie! Sałatka z quinoa, szparagami i fetą 1 szklanka kaszy quinoa pęczek szparagów pół pęczka szczypiorki 100 g twardego sera feta
Cooking for Emilyłyżeczki świeżego imbiru 2 łyżeczki miodu sól i pieprz do smaku 2 łyżki nasion sezamu 3 dymki ze szczypiorem 1 łyżeczka sriracha sos Nastaw piekarnik na 225ºC na funkcję grilla, jeśli masz taką opcję w piekarniku. Pokrój łososia na 4 porcje, posól i skrop sokiem z limonki. Przekrój wzdłuż bok choy. Pokrój grzyby. Ułóż rybę, bok choy i shiitake
codojedzenia