oliwek, miętę i przyprawy. Marynatę dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny. Piersi nadziewać na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki można piec na grillu lub na patelni grillowej z 10-12 minut przewracając w tym czasie z 2-3 razy. Szaszłyki podałam z ryżem, sałatką grecką i sosem czosnkowym. Smacznego
Magia jedzenia.upalne dni. Jeżeli zamarzy się Wam kilka dobrych godzin w parku, czy nad jeziorem, proponuję przygotować poniższe udka. Smaczne i sycące. Część udek możecie odłożyć i przygotować na grillu. A jakie pomysły na piknik przychodzą Wam do głowy? Macie może jakieś swoje must have na spacerach z dziećmi? Piszcie!! Chętnie wszyscy na tym skorzystamy. Miodowe udka z kurczaka zagrodowego
Krupeczkidobrze Wam znany klasyk- sałatka grecka. Danie jest w pełni wartościowe i zawiera niezbędne białko, błonnik, tłuszcze i dużo witamin. Możecie również serwować ją jako dodatek do dań z grilla. Na moim blogu znajdziecie również wariację na sałatkę grecką z wędzonym kurczakiem. Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI
kulinarnyJarzucając mięsem o dno miski. Naturalny kolagen sklei wam ładnie mięso. Idealny burger, to średnio wysmażony, ale oczywiście możecie według własnego uznania. Smażymy zawsze na mocno rozgrzanej patelni bądź grillu. Pod koniec smażenia na mięsie możemy ułożyć plaster dobrej jakości sera. Dodatki do burgera sałata lub dowolne zielsko pomidor grillowana cebula kiszone lub marynowane ogórki pieczarki podsmażone ma maśle. Sosy
ladykitchenSzybka i smaczna sałatka z makaronu tortellini, szynki, ogórka i pomidora. Całość dopełnia sos czosnkowy z koperkiem. Sałatka idealna na kolacje, imprezę czy grilla. Sałatka z tortellini i szynką Drukuj przepis Ilość porcji: 6 Czas gotowania: 30 Składniki -opakowanie makaronu tortellini (np. z szynką) 250 g -100 g szynki konserwowej -2 pomidory -2 ogórki
Marta GotujeMiał być grill, nie było pogody, była kiełbaska z patelni :) Składniki: 4 duże, białe kiełbasy parzone 2 średnie cebule 1/2 szklanki piwa 1 łyżeczka chrzanu 1 łyżeczka musztardy francuskiej sól, pieprz, majeranek olej do smażenia Wykonanie: Cebulę pokroić w pióra i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć na miseczkę. Na tej samej patelni podsmażyć kiełbaski, tak żeby się zrumieniły
Agusiowe smakołykiblasze wyłożonej papierem do pieczenia, skórką do góry. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Jeśli jest taka możliwość to z termoobiegiem, pod górną grzałką lub włączyć opcję grilla. Piec aż skórka zacznie się przypiekać i robić czarna. Upieczoną paprykę wyjąć, przełożyć do miski, a miskę szczelnie owinąć folią. Pozostawić do przestygnięcia. W tym czasie papryka zaparzy się
Codzienna kuchnia niecodziennaananasem Makaron cannelloni nadziewany kurczakiem Kurczak barbecue Kurczak w miodowym sosie Naleśniki zapiekane z kurczakiem Kurczak w sosie miodowo musztardowym Szybki sos z kurczakiem Szaszłyki na grilla Kurczak zapiekany z brzoskwiniami Składniki: 200 g piersi z kurczaka 1/2 cukinii 1 papryka czerwoan 200 ml pomidorowej passaty 5 małych pieczarek 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki creme
Delusional Trineselera Jest to jedna z tych surówek, które nie tylko są błyskawiczne w przygotowaniu, ale również świetnie sprawdzają się zarówno jako dodatek do prawie każdego obiadu, łącznie z grillem. Właśnie dlatego ta surówka kojarzy nam się z wiosną i latem. Swoją ostrość zawdzięcza porowi, a jednocześnie jest bardzo lekka i świeża dzięki temu, że jest doprawiona jedynie cytrusami
Taste and CookSezon grillowy w pełni, dlatego warto korzystać. Dla mniej najlepsze są zawsze szaszłyki na grilla z kurczaka, ponieważ nie są, aż tak ciężko strawne jak kiełbasa czy karkówka, no i zawierają warzywa. Składniki 500 g piersi z kurczaka 1/2 dużej lub 1 mała cukinia 1 duża papryka 1 duża czerwona cebula 1 łyżka sosu worcestershire 1 łyżka oregano (adsbygoogle
Delusional Trineobiad gotowy w mniej niż 30 minut. W tym samym czasie ugotuję dodatki (a jak nie to i z chlebem zjemy, lubimy;)). Jak nie masz kiełbasy lub planujesz grilla - zrób leczo z samych warzyw i podaj jako dodatek do grillowanych mięs, rewelacja! :) ja taki sos robię w słoiki na zimę, mam nawet na blogu przepis, o TUTAJ (klik) . P.s. Zrobię
Kolorowy Przepisowniklodówki na kilka godzin. Cukier (po płaskiej łyżeczce na kokilkę) rozsypać równo na powierzchni schłodzonego kremu i podpalić specjalnym palnikiem cukierniczym albo włożyć do piekarnika nastawionego na funkcję grilla. Karmel na wierzchu na tle fioletu kremu może nie pasuje kolorystycznie, ale podczas jedzenia nie ma to znaczenia 😊 Przepis dodaję do akcji "Cukier z głową" i zachęcam do odwiedzenia strony
Weekendy w domu i ogrodziecała gama produktów przydatnych nie tylko w kuchni ale również w całym domu. Obecnie w ofercie znajduje się około 200 produktów przydatnych do sprzątania, pieczenia a także na grilla. Firma stara się wprowadzać nowości przed konkurencją. Dba o jakość i wyróżniająca się szatę graficzną. Wszystkie te starania doceniają wierni konsumenci. Marka Jan Niezbędny ma także własną filozofię. Ekologia i troska
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyproszku; 500 ml bulionu wołowego; 2 łyżki mąki pszennej; 3 łyżki smalcu; Sól. Sposób przygotowania: Papryki umyć i osuszyć. Ułożyć na blasze do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika (funkcja grill, maksymalna temperatura, półka jak najwyższa - u mnie 2 od góry, gdyż na 1 od góry nie zmieściła się blacha z paprykami) i opiec, z każdej strony, co jakiś czas przewracając
Gospodyni MiejskaWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną i wyjątkowo prostą sałatkę ziemniaczaną, którą możemy podać samą lub do mięsa, idealnie również nadaje się do podania podczas grilla. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki ziemniaczanej będziemy potrzebować : około 1,5 kg ugotowanych w mundurkach ziemniaków 200 g sera żółtego 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek koperku oraz 5 łyżek majonezu 5 łyżek
Uwaga Babcia Gotuje