bolognese Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na dodatki: 1. Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem 2. Kuleczki ziemniaczane 3. Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym 4. Sałatka na grilla 5. Sałatka z kapusty pekińskiej Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na desery: 1. Kostka kawosza 2. Sernik wiedeński 3. Sernik z serków homogenizowanych 4. Pianka 5. Domowa czekolada Artykuł Podsumowanie
PatiGotujeUwielbiam sałatki więc latem robię ich bardzo dużo. Dziś zapraszam na bardzo szybką, kolorową sałatkę z szynką, papryką i kukurydzą. Taką sałatkę śmiało możecie przygotować na grilla czy rodzinną imprezę. Składnik: 1/3 główki sałaty lodowej 250 g szynki pęczek rzodkiewki 1 ogórek zielony 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1 mała cebula majonez+jogurt sól
magiczna kuchnia Kasiwierzchu smarując na wierzchu pozostałą łyżką majonezu. Sałatka nadaję się do jedzenia na drugi dzień, gdy makaron wchłonie sos i zrobi się miękki. Świetnie pasuje i do grilla i do obiadu
CynamonemPoOczachwymuszającą była ciężarna, a takiej jak wiadomo się nie odmawia, bo myszy wszystko zeżrą, zrobiłam, ale po swojemu. Wyszła fajna, lekka sałatka, którą z powodzeniem możecie podać na grillu, lub usmażyć szybko kotleta, lub zrobić parowane warzywa i macie pełny obiad. Do sałatki można użyć ziemniaków, które zostały z obiadu. Przepis jest daleki od klasycznej sałatki ziemniaczanej. Ba! Nawet koło
ladykitchenilością aby przykryła ziemniaki. Gotujemy, a kiedy ziemniaki wchłonął część wody i zaczną robić się miękkie dodajemy pora. Nie mieszamy, dusimy chwilę pod przykryciem. Kiełbaski podsmażamy lub podpiekamy na grillu. #MyVictorinox
Bon appetit mon amiepalcami. Chlebki są rustykalne, gdzieniegdzie napuchnięte jak pita . Lubię pieczywo o nieregularnym kształcie. Można z nich zrobić kanapki i obłożyć je tym co tylko dusza zapragnie. Chlebki piekę na grillu lub w piekarniku w zależności od pory roku i czasu. Chlebki z ciecierzycą Składniki: na 14 sztuk 250 g mąki orkiszowej, pełnoziarnistej 750 g mąki pszennej 50 świeżych drożdży
codojedzenianajmniej kilka godzin (najlepiej na noc) do lodówki. Następnie usmaż na patelni, upiecz w piekarniku lub przygotuj szaszłyki i upiecz na grillu. Marynata musztardowa Składniki 2 łyżki łagodnej musztardy (stołowej, jerozolimskiej) 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka soku z limonki 1 łyżeczka ulubionego słodzika (ksylitol, erytrytol
Vegan Tasteząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. 2) Ciabatty przekroić na połowy, skropić przygotowaną oliwą z czosnkiem (można również nasmarować pędzelkiem) i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni z funkcją grilla przez ok. 5 min aż się zarumienią. 3) Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. 4) Do pomidorów dodać, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, bazylię, łyżkę oliwy, soli
Fitsweet.memałym ogniu, aż ananas stanie się miękki a sos zgęstnieje. Na koniec dopraw do smaku (ja dolewam jeszcze odrobinę octu). Odstaw do wystudzenia. Przygotowanie burgerów Bułki owsiane przypiecz na grillu, aż staną się chrupiące. Na spód połóż listek sałaty, plasterek pomidora i plastry grillowanego sera halloumi. Następnie ułóż kotleta z ciecierzycy. Polej go relishem z ananasa, połóż plasterki cebuli
Food Squarewyruszam z rodziną do lasu nad jezioro. Mam swoje ulubione miejsce niedaleko miasta, gdzie można zaczerpnąć wakacyjnego ducha i spokoju. Sielsko , anielsko, las, przyroda, jezioro, można rozpalić ognisko, albo grilla. Można popływać, albo łowić rybki. Co kto lubi i zapragnie. Można tam też spotkać grzyby, moje ostatnie trofea to kanie i pieczarki. Wyruszając na ostatnią wyprawę postanowiłam zrobić pyszne tarteletki
wesoła kuchniafilo z pomidorami i pesto to świetna propozycja na letnią kolację w gronie rodziny lub/i przyjaciół. Doskonała jako zakąska i przystawka, zarówno jako solo, jak i do dań z grilla. Koniecznie wybierzcie do tarty różnokolorowe pomidorki, o różnej wielkości, a nawet różnych kształtów. Zobaczycie, że im większa różnorodność, tym tarta piękniejsza ! A przecież jemy też oczami... PRZEPIS NA TARTĘ
kolorowotorcikowoFajne, słodko - musztardowe ogórki. Do kanapki, dodatek do obiadu, na grilla ... Zalewa może nie wygląda zachęcająco - ale ogórki są PYSZNE!!! Składniki: na 2 duże słoiki: 10-12 dużych ogórków 500 ml wody, ok 100 -120 ml octu, 3/4 szklanki cukru łyżka musztardy łyżeczka soli, kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe, kilka ziaren czarnego pieprzu Przygotowanie: Ogórki dokładnie myjemy. Kroimy
Lena Gotujewypełniła cale wgłębienie. Plasterki szynki należy przekroić na pół wzdłuż i ewentualnie w poprzek jeśli są bardzo długie i zawinąć nimi morele. Piec owinięte w folie na grillu około 4-5 minut. Smacznego
cukrem pudrem posypaneprzepis na pesto, który okazał się bardzo oryginalny. Lekko go zmodyfikowałam, ponieważ nie miałam płatków drożdżowych. Pikantne pesto lub sos możemy wykorzystać jako dodatek do dań mięsnych np. na grilla lub ryb. Możemy też przygotować makaron z pesto. Składniki: pęczek liści rzodkiewki 4 łyżki pestek słonecznika (prażonych) 4 łyżki oliwy z oliwek sok i skórka z połowy cytryny 3 ząbki
wysmienitynaturalnym jogurtem i kiełkami. To naprawdę idealna zupa na upalne lato. Wiem, że lato dobiega końca, ale upalne dni jeszcze nas czekają. Ten chłodnik nadaje się także do grilla, bo tworzy idealny duet z grillowanym mięsem. Wtedy wystarczy nalać go do niewielkich kubeczków i podać mocno schłodzony. Składniki na 2-3 porcje: 5 większych pomidorów 1 średnia czerwona papryka
Codzienna kuchnia niecodzienna