grill - 12274 przepisów (strona:443/819)

Tosty z grzybami i serem / Mushroom grilled cheese 319

side of each slice and distrubute the mushroom mixture evenly among 4 slice and top each slice with other pieces of bread butter side up. Heat large pan or grill pan over medium heat, add sandwiches and cook for 1-2 minutes, the flip and cook until golden brown, and serve! Enjoy! Artykuł Tosty z grzybami i serem / Mushroom grilled

karmelowy
Horiatiki – oryginalna sałatka grecka 203

oliwą, posypuję całość jeszcze raz świeżym oregano. Wszystko wkładam do lodówki na godzinę, dwie – tak żeby sałatka zdążyła przejść aromatem przypraw i siebie samej. W lecie sprawdza się do grilla, w upały – jako cały obiad. Świetny dodatek do greckich szaszłyków z kurczaka, pieczonych na chrupko skrzydełek . Bez sałaty, bez glazury z octu balsamicznego, z prawdziwą twardą fetą, z mocną oliwą

Karo in the Kitchen
Kanapeczki z serem camembert i konfiturą wiśniową 166

Latem chętnie zamieniamy nasze cztery ściany na plener. Z wielką chęcią wychodzimy odpoczywać w promieniach słońca lub wręcz przeciwnie aktywnie spędzać czas na świeżym powietrzu. Pikniki, grille, ogniska to stały element tych słonecznych dni, za którymi tęsknimy w zimowe wieczory. Mamy dla Was propozycje na przekąski podczas takich właśnie wypadów za miasto. Pyszne, delikatnie kanapeczki z serem camembert i konfiturą

Kolizje Smaków
Tzatziki, sos idealny na grilla 136

Można powiedzieć, że to sztandarowy sos Polaka na grillu, każdy go chyba zna i lubi, czasem robię mnie lub bardziej zmodyfikowane wersje, ale jednak klasyczny zawsze wygrywa. Jest idealny do mięs ale nie tylko i warto go również robić przez resztę roku do placków ziemniaczanych czy proziaków. Składniki: - 1 opakowanie gęstego jogurtu lub śmietany, 400g - 5 średnich ogórków gruntowych

Apetyczna babeczka
Surówka z młodej kapusty, cukinii i rzodkiewek 196

Pyszna surówka z młodej kapusty, cukinii i rzodkiewek. Sprawdzi się jako dodatek do mięs, także z grilla, na lekkie danie lub kolację. To pomysłowe połączenie podpatrzyłam w sierpniowym wydaniu "Kuchni". Najlepsza z młodej, chrupiącej kapusty. Polecam! Składniki: 1/4 lub połowa małej, młodej kapusty- 500 g 1 cukinia 1/2 pęczka rzodkiewek 1pęczek dymki/cebula koperek 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka octu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Karkówka z patelni idealna na obiad 150

niej każde mięsko, u nas dzisiaj była karkówka na obiad. Do tego ziemniaki i surówka porowa. Pyszności! Składniki : * 5 plastrów karkówki  * przyprawa do karkówki - u mnie do grilla   * łyżka oleju kokosowego  Przygotowanie : Karkówkę dobrze natrzeć przyprawami, rozpuścić olej i obsmażyć mięso z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni. Poddusić przez 20-30 minut pod przykryciem. Podawać

Magiczne Życie Marty
Quesadilla z rwaną wieprzowiną i serem cheddar 191

cheddar sos barbecue  Placek tortilli posmarować sosem barbecue. Na połowie powierzchni ułożyć plastry sera cheddar, a na nim kawałki wieprzowiny. Tortillę złożyć na pół, a następnie ułożyć na grillu lub rozgrzanej patelni. Opiec z dwóch stron aż tortilla lekko się zrumieni, a ser roztopi. Podawać na gorąco, jednak na zimno też smakuje pysznie. Jeśli nie wiecie jak przygotować długo

Codzienna kuchnia niecodzienna
Focaccia z rozmarynem i kabanosami! 141

smaku chilli marki Maestro. Danie jest dość lekkie ale sycące za razem. Może służyć jako danie główne lub jako dodatek do wielu sałatek, gulaszów czy jako dodatek do grilla. Polecam Wam bo przepis jest bardzo prosty i pyszny! SKŁADNIKI: - 450 g mąki pszennej typ 00 (mąka włoska) - 4 g drożdży świeżych - 3 łyżki oliwy z oliwek - 4-5 kabanosów piri

SMYKWKUCHNI
Pieczarki nadziewane serem camembert + film 189

pyszna przystawka na domowe imprezy, znakomity dodatek do obiadu lub ciekawy pomysł na ciepłą kolację. Takie pieczarki zachwycą smakiem każdego amatora sera camembert, można je również przygotować na grillu. Jak większość przystawek robi się je naprawdę szybko.     składniki na 10 sztuk 10 pieczarek 1 duża lub 2 małe cebule 1 jajko 120 g sera camembert 2 łyżki bułki

Smakowite Dania
Sałatka z kurczakiem, brokułami i czerwoną fasolą 154

bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w średniej wielkości kosteczki. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie możemy użyć jakiejś przyprawy do kurczaka. Ja tym razem użyłem przyprawy „grill klasyczny”, którą dostałem za wyróżnienie w konkursie, o czym pisałem tutaj . Na patelni natłuszczonej oliwą z oliwek podsmażamy mięso, aż ładnie zarumieni się z każdej strony. Brokuł dzielimy na różyczki

Programista w kuchni
Stek z rostbefu z frytkami 188

muszę opisywać. Pamiętaj, że taki stek może być także świetnym pomysłem, aby zaskoczyć swojego męża, narzeczonego czy chłopaka. Życzę smacznego! Składniki Stek z rostbefu (około 200 g) Sól, przyprawa grill klasyczny Oliwa z oliwek Przygotowanie Przede wszystkim musimy wyciągnąć mięso z lodówki około 1,5 godziny przed smażeniem, aby uzyskało temperaturę pokojową. Patelnię grillową natłuszczamy oliwą z oliwek za pomocą

Programista w kuchni
Stek z antrykotu z pieczonymi plastrami cukinii 183

minuty. Stek mocno wysmażony po 4 minuty z każdej strony. Po usmażeniu solimy. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry, doprawiamy delikatnie solą, przyprawą do warzyw z grilla i natłuszczamy oliwą z oliwek. Smażymy po około 30 sekund z każdej strony. Plastry cukinii układamy na talerzu, a następnie na nich kładziemy nasz stek z antrykotu. Na około minutę

Programista w kuchni
Grillowany filet z indyka w marynacie z sezamem 167

Muszę przyznać, że uwielbiam mięso z indyka. Nie tylko świetnie smakuje ale ma też wysoką wartość odżywczą i jest stosunkowo niskokaloryczne. Bezapelacyjnie wygrywa pod względem zdrowotnym

Programista w kuchni
Karkówka z patelni grillowej 182

Czy można zrobić solidny i smaczny obiad z mięsem w kilkanaście minut? Owszem! Chociaż za oknem zima i niekończące się mrozy wystarczy skorzystać z patelni grillowej

Programista w kuchni
Zawijaki wygnanowskie czyli drożdżowe bułeczki z owocami Niedzielne Śniadanie odc.104 189

Pomyślałam, że to świetna deserowa propozycja na niedzielnego grilla ze znajomymi.  Trochę na szybko, z ostatnimi jeżynami zebranymi w zeszłym roku u przyjaciółki na działce,  i z przygodami, nie dziwcie się więc lekkiemu zakalcowi na zdjęciach...  Przepis wypatrzyłam w magazynie KUCHNIA nr.07/2017.  Bułki okazały się łatwe w przygotowaniu, delikatne, niezbyt słodkie, bardzo smaczne!  Pamiętajcie jednak

Dzieje kuchennej Wiewióry