grill - 12274 przepisów (strona:435/819)

Sałatka fajita z kurczakiem i warzywami 124

cukier, sól, pokrojoną kolendrę, suszoną chili i cukier. Wszystko wymieszaj w misce. Zanurz w marynacie filety z piersi kurczak, dobrze wymasuj i marynuj w temperaturze pokojowej przez godzinę. Nastaw grill lub użyj patelni grillowej lub zwykłej patelni. Piecz piersi z kurczaka po obu stronach po 8-10 minut z każdej w zależności od grubości filetów. Pokrój sałatę, rozdrobnij jarmuż

codojedzenia
Sos z orzechów ziemnych 102

czasu do czasu korzystamy w domu z grilla elektrycznego. Grillujemy na nim cukinię, cebulę, kapustę pekińską, czasami pieczarki lub paprykę. Bywa też mięso, a jakże, najczęściej piersi z kurczaka lub indyka. Zawsze wydawało mi się, że do tego typu mięsa będzie pasował sos orzechowy. Zrobiłam go więc, zjedliśmy do dna. Genialny. I jedna uwaga: masło orzechowe, które do niego zrobiłam

Kardamonovy
Łosoś w miodowo – musztardowej glazurze z piekarnika 93

Teraz czas na szpinak. Kilka kropel oliwy ląduje na patelni. Dodajemy kawałki czosnku smażymy, dodajemy szpinak i chwilę do blanszujemy. Na koniec pieczenia ryby warto włączyć funkcję grilla i zapiec jeszcze kilka minutek do osiągnięcia pięknego koloru. SMACZNEGO! Rusty fork http://rustyfork.pl/   Artykuł Łosoś w miodowo – musztardowej glazurze z piekarnika pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Ajvar, czyli gęsta pasta z pieczonej papryki i bakłażanów 173

klonowego lub 2-3 łyżki cukru Przygotowanie: Całe papryki umieść na blaszce włożonej papierem do pieczenia, piecz w temp. 200 C po 30 minut z każdej strony na funkcji Grill, jeżeli Twój piekarnik taka posiada. Dokładnie to samo zrób z bakłażanami. Po wyjęciu papryki z piekarnika, jeszcze ciepłe włóż do woreczka/ów plastikowych, szczelnie zamknij (strunowe woreczki się tu sprawdzą

greenscarf
Bruschetta 163

ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. 2) Ciabatty przekroić na połowy, skropić przygotowaną oliwą z czosnkiem (można również nasmarować pędzelkiem) i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni z funkcją grilla przez ok. 5 min aż się zarumienią. 3) Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. 4) Do pomidorów dodać, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, bazylię, łyżkę oliwy, soli

Fitsweet.me
Zupa-krem z kukurydzy 130

góry do dołu obciąć ziarna wzdłuż rdzenia kolby. 2) Przygotować grillowaną kukurydzę do podania: kolbę dokładnie natrzeć masłem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni z funkcją grilla przez ok. 15-20 min., aż ziarna się zarumienią i zmiękną, a następnie obrać ją jak 4 poprzednie i odłożyć do podania. 3) W garnku na maśle delikatnie podsmażyć pokrojony

Fitsweet.me
Subiektywna list prezentów pod choinkę dla blogera kulinarnego 193

kupić pod choinkę. Dlatego stworzyłam listę prezentów, które powinien docenić każdy bloger szalejący w kuchni. 1. wzorzysty wałek do ciasta zdjęcie z https://mygiftdna.pl/ 2. spersonalizowany zestaw do grilla zdjęcie z https://mygiftdna.pl/ 3. drewniana deska z własnym wzorem zdjęcie z https://mygiftdna.pl/ 4. imienny fartuszek zdjęcie z https://mygiftdna.pl/ 5. wszelkiego rodzaju poradniki i książki o tematyce kulinarnej

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Imprezowe tortille 241

smaku, solą i pieprzem , zwiększamy ogień i dusimy aż woda odparuje. Ser żółty ścieramy na tarce.  Układamy płat tortilli na suchej nie przywierającej patelni, lub na rozgrzanym grillu elektrycznym,   posypujemy porcją startego sera, polewamy   ketchupem do smaku rozkładamy składniki z patelni, zachowując 1,5 cm odstęp od brzegów, znów posypujemy serem dociskamy następnym płatem tortilli

Wanilia i Kardamon
Mięsne kulki BBQ 103

Przepis ten poznałam gdy mieszkałam jeszcze w Anglii i nawet nie słyszałam o diecie keto. Znajoma zaprosiła mnie na bbq i oryginalnie było to danie z grilla (stąd patyczki). Były dwie wersje , jedne kulki były owinięte plasterkami boczku, drugie plastrami cukinii (ja jednak wolę te z boczkiem - pewnie dlatego, że były pikantne). Po jakim czasie w sieci zobaczyłam podobny przepi

Keto Przepisy
Kebab czy falafel? Czym różnią się te fast foody? 185

Kebab i falafel to jedne z najbardziej typowych dań kuchni arabskiej. Chociaż łączy je pochodzenie oraz bogactwo smaków i aromatów, są to dwie różne potrawy. Na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka wg Pascala (bezglutenowa) 124

padano. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. 9. Pieczemy przez 10 w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem bez przykrycia, następnie kolejne 10 minut w temperaturze 200 stopni z funkcją grilla. A ja oczywiście muszę jeszcze 10 minut dopiekać od spodu. I gotowe. Podajemy posypane startym serem grana padano i przyozdobione świeżymi listkami bazylii. Smacznego

Kawa z mlekiem
Sos tzatziki 159

tzatziki kojarzy mi się z przyjemnymi spotkaniami przy grillu w rodzinnym gronie. Właśnie w takich okolicznościach najczęściej gościł w mojej rodzinie. Świetnie komponuję się z wypieczonym mięsem z rusztu. Obecnie częściej trafia na stół jako alternatywa mizerii. Mocno koperkowy z wyczuwalną nutą czosnku pasuje do większości dań obiadowych. Składniki (4 porcje) -1 świeży ogórek -1/2 pęczka koperku -naturalny jogurt

Zielona Kuchnia
GRUSZKI ZAPIEKANE Z MIGDAŁAMI 160

Zdejmij garnek z ognia, nadal ubijając zabaione do całkowitego ostudzenia.  Wylej zabajone na ułożone w kokilkach gruszki. Posyp z wierzchu płatkami migdałowymi. Podpiecz w piekarniku ustawionym na pozycji „grill” przez kilka minut.*** Zabajone powinno być lekko przypieczone z wierzchu. Podawaj najlepiej na ciepło od razu po wyjęciu z piearnika lub lekko przestudzone. Polej z wierzchu odrobiną syropu trzcinowego (opcjonalnie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Zapiekanka pasterska, czyli shepard’s pie (bez oleju, bez glutenu) 122

doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do żaroodpornego naczynia przekładamy warzywa, a na wierzchu układamy puree ziemniaczane. Do nagrzanego do temperatury 220 stopni C wkładamy naszą zapiekankę, ustawiamy opcję grilla i pieczemy bez przykrycia aż ziemniaczana pierzynka się pięknie zarumieni I jak myślicie, z jaką sałatką najbardziej lubię jeść zapiekankę pasterską? Tak, z buraczkami czerwonymi ! Jestem absolutnie od nich uzależniona

Lamarida.pl
Koreańskie bulgogi z boczniaków 173

Bulgogi to bardzo popularne koreańskie danie, którego podstawą są cienkie kawałki wołowiny lub wieprzowiny pieczone na grillu, chociaż smażenie ich na patelni też jest dozwolone Wegańskich wersji tej potrawy mam opracowanych kilka – dzisiaj prezentuję tę na bazie grzybów boczniaków. Jest to proste w wykonaniu, ale zarazem bogate smakowo danie z pysznymi grzybami, słodką cebulą, chrupiącą marchewką i smakowitym sezamowym

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania