grill - 12274 przepisów (strona:442/819)

Staub Mini Cocotte recenzja i konkurs 148

powabu smakowitym daniom na nich serwowanym. Mieszczą akurat jedną porcję deseru – pojemność to 125 ml. Naczynia Mini Cocotte nadają się również do gotowania w mikrofalówce, zapiekania z funkcją grill i mogą służyć do przechowywania dań. Wygodne uchwyty i szczelna pokrywka to duże atuty tego maleństwa. Firma Staub od dziesięcioleci słynie z trwałych i solidnych naczyń żeliwnych z emalią

Pieguskowa Kuchnia
Tuszonka czyli mięso w słoiku 180

piłka, książka. Warto pomyśleć również o zabraniu ze sobą jakiegoś prowiantu, wszak to wyprawa raczej na cały dzień. W takich warunkach nie zawsze jest możliwość ugotowania obiadu, a rozpalenie grilla przy ponad trzydziestopięciostopniowym upale wydaje się pomysłem nie do końca trafionym.. Ja oczywiście w miarę możliwości staram się sama przygotowywać smakołyki do koszyka, a jednym z nich jest tuszonka

Obiad gotowy
Restauracja Blue Cactus w Warszawie 187

jest świetną przystawką, szczególnie jak ktoś nie wie czego chce :) Czyli JA. Następnie serwowane były Wing of Fire , sałatka Fajita, klasyki TEX-MEX czyli Fajitas, Soft Tacos , a z grilla który widoczny jest na sali głównej i opalany drewnem próbowaliśmy Lemon Chicken. Do tego chyba jedne z lepszych w mieście wędzonych żeberek i tutaj duży SZACUN

Niezły Młynek
Tosty z grillowanym camembert i musem malinowym 153

chleba tostowego masło krążek sera camembert 1/2 szklanki malin łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Chleb smarujemy cieniutko z obu stron masłem i grillujemy lub wrzucamy do tostera. Ser wykładamy na grilla i grillujemy z obu tron (uważamy, aby ser nie wypłynął). Maliny z cukrem pudrem wrzucamy do wysokiego naczynia i blendujemy. Tost wykładamy na talerz, na którym układamy ser. Polewamy całość

ChilliJemy
Cukinia faszerowana ryżem z dodatkami i "Sekret willi Romantica" 173

nagrzanego do 190 stopni C (piekłam równolegle z chlebem, stąd taka temperatura). Piec 45 minut, a potem jeszcze na 5 minut podnieść temperaturę do 220 stopni i włączyć funkcję grill. Podawać gorące. Każdą miseczkę podzieliłam na 2-3 porcje. Dzieci miseczek z cukinii nie zjadały, ale farsz a i owszem i jeszcze poprosiły o dokładkę 😋  Do tej pory przeczytałam

Weekendy w domu i ogrodzie
Szaszłyki z mięsa mielonego owinięte boczkiem 373

Mielone na patyku owinięte boczkiem - w sam raz na trwający nadal sezon grillowy:). Jeśli nie mamy grilla, możemy zrobić je w piekarniku, będą równie smaczne.  500g mięsa mielonego 300g wędzonego boczku w plastrach 1 cebula 2 ząbki czosnku   1 jajko 1 kajzerka 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej sól, pieprz  1. Cebulę drobno siekamy

Szefowa kuchni
Kofta arabska po polsku w UK 149

domu tak konserwatywnych domowników musiałam zrobić arabską koftę po polsku. Udało się! Wszystkim bardzo smakowało.   Zapraszam Was na pierwszą odsłonę pysznej kofty, którą możecie równie dobrze zrobić na grillu.  Mięso wołowe dobrej jakości i sporo aromatycznych przypraw Porcja na trzy dorosłe osoby 400 g mielonej wołowiny 1 spora cebula -drobno pokrojona 2 ząbki czosnku- drobno posiekanego szczypta ostrej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Grill w niecodziennym wydaniu? Baw się smakami świata! 170

zachęcają nas do coraz większej aktywności poza grubymi murami naszych domów i mieszkań. Grillować można niemal wszędzie – nad rzeką i jeziorem, w lesie (oczywiście w specjalnie wyznaczonych […] Artykuł Grill w niecodziennym wydaniu? Baw się smakami świata! pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Sałatka makaronowa z brokułem, kukurydzą, serem i ogórkiem kiszonym 173

mamy ochoty na porządny kawał mięsa lub stanie przy garnkach - idealnie może zastąpić obiad. Sprawdzi się też na każdej imprezie, w przypadku niespodziewanych gości i jako dodatek na grilla. Koniecznie spróbujcie! 200g makaronu (u mnie drobne kolanka) 100g żółtego sera (u mnie od MSM Mońki ) 1 brokuł 1 puszka kukurydzy konserwowej 3-4 ogórki kiszone Sos: 3-4 łyżki majonezu

Di gotuje
POUND CAKE WITH RASPBERRY SAUCE – SERIAL CLEANER 176

right, sweetie. They will be ready in a moment! Culinary zone in a „slight” disorder – it’s high time to change it! Maybe we should grill together, officer? In this post, we will deal with a cake with a lot of raspberry gel – doesn’t it reflect, in the culinary-artistic way, the conditions

Nerds Kitchen
Sałatka- miks pieczonych warzyw 142

Bardzo lubię grillowane lub pieczone warzywa. Lubię serwować je, jako dodatek przy okazji przyjęć w ogrodzie. Problem jednak tkwi w tym, że mój grill jest mały i muszę wybierać, co przyrządzam w pierwszej kolejności. Dlatego postanowiłam przyspieszyć ten proces, aby wszystko można było zjeść w połączeniu ze sobą. Odpaliłam piekarnik i upiekłam warzywka, tworząc z nich pyszną sałatkę, którą zaserwowałam

Pichceniomania
Kukurydza gotowana z ziołowym masełkiem 109

wędzona słodką papryką w proszku, suszonym oregano. Takim pysznym  i aromatycznym dodatkiem posmarowałam ugotowaną kolbę kukurydzy, posypałam jeszcze czarnuszką. Bardzo dobry dodatek, polecam z całego serca! Idealny na grilla! Kukurydza gotowana z ziołowym masełkiem / 1 porcja Składniki: 1 kolba świeżej kukurydzy 2 łyzki masła solonego 1 łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki plud do posypania 1/3 łyżeczki suszonego oregano 1 ząbek

Moja smaczna kuchnia
Szaszłyki drobiowe z cukinią 184

cukinię, nabijamy naprzemiennie na patyczki do szaszłyków i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Przy nabijaniu składników na patyczki, pamiętajcie, aby mięso było na końcówkach szaszłyków. Rozpalamy grilla. Szaszłyki grillujemy na niewielkim żarze, około 14 minut. W połowie czasu, szaszłyki obracamy na drugą stronę.  Smacznego

Smak mojego domu
Drobiowe burgery z suszonymi pomidorami OLE! 168

pakuj do słoika, wekuj albo schłódź. Polej sosem mięso. Dodatki  - morele przekrój na pół, wyjmij pestki. Gruszkę pokrój w grube plastry i wyjmij nasionka. Przypiecz je solidnie na grillu

Spektrum Smaku
Ogórki – Jak przyrządzić ogórki 508

już lekko podkwaszone po 3 dniach. Są one blado żółte, a w środku prawie jak świeże ogórki. Takie ogórasy znikają u mnie w mgnieniu oka! Podjadamy je do grilla, ale i prosto ze słoika. Każda polska gospodyni ma swój sposób na przetwory z ogórków. Nie jestem fanką sałatek z ogórków ale ogórki małosolne i kiszone uwielbiam, więc skupiam się

codojedzenia