grill - 12274 przepisów (strona:434/819)

Hummus z kurczakiem i grzankami 116

Jeśli hummus będzie zbyt gęsty, dolewamy odrobinę przegotowanej wody. 2. Filety kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami, dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Chleb tostowy podgrzewamy w opiekaczu lub na grillu.  3. Na talerz wykładamy obok siebie hummus, grzanki i kurczaka

Szefowa kuchni
Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską w sosie czosnkowym 224

Pyszna sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską w sosie czosnkowym jest lekka i pożywna. Idealna na grilla, imprezę czy jako lunch do pracy. [embed]https://youtu.be/eVzidSVzyKA[/embed] Składniki: pół główki kapusty pekińskiej duża pierś z kurczaka papryka czerwona puszka kukurydzy cebula czerwona około 150 g oliwek zielonych drylowanych 3 łyżki majonezu 180 ml jogurtu 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy sól

e-PrzepisyKulinarne
Piątek: Gołąbki z dorszem 115

Krok 7 Podgotowane ziemniaki wyciągamy z wody i przekładamy do naczynia żaroodpornego, większe kawałki rozgniatamy lub kroimy. Dodajemy posiekany tymianek, masło i sól. Wstawiamy do piekarnika pod sam grill, podpiekamy w tej samej temperaturze co gołąbki przez 10-15 minut. Artykuł Piątek: Gołąbki z dorszem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Pieczony kalafior z sosem romesco 173

minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni z termoobiegiem. Myjemy paprykę i wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie rozcinamy folię i opiekamy kalafiora pod grillem, żeby ładnie się przyrumienił. Krok 2 Po 20 minutach wyciągamy paprykę, wkładamy do szczelnie zamykanego pojemnika, lub zamykamy w woreczku foliowy i odstawiamy na 10 minut. Wyjmujemy ją z zamknięcia, obieramy

Niedzielny kucharz
Niedziela: Skrzydełka i warzywa a la grill 152

wszystko na talerzu. Kukurydzę warto jeszcze dość dobrze posolić. Zobacz menu na tydzień – pora na kalafiora, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Artykuł Niedziela: Skrzydełka i warzywa a la grill pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Co można zrobić z resztek kurczaka – przepis na zupę pho 202

przepis na zupę pho: Krok 1 Zaczynamy od umycia i obrania włoszczyzny. Warzyw nie kroimy, tylko w całości wkładamy do garnka. Cebulę opalamy nad palnikiem lub grillujemy (jeśli mamy grill). Zeskrobujemy czarne, spalone fragmenty skórki i wkładamy do garnka. Dodajemy czosnek. Krok 2 Na warzywach umieszczamy szkielet z upieczonego kurczaka, obrany z mięsa i zalewamy zimną wodą. Co można zrobić

Niedzielny kucharz
Czwartek: Focaccia z kaszanką 113

boimy się do tego przyznać! Kto nie jada podrobów dużo traci, zarówno jeśli chodzi o smak, jak i walory odżywcze. Kaszankę je cała nasza rodzina (oprócz Miłoszka) głównie z grilla. Dość często, kiedy jest mało czasu na zrobienie kolacji, jemy kaszankę z patelni mocno przesmażoną ze spieczoną prawie na węgiel cebulą. Kaszanka w zupełnie nowej odsłonie Kombinowaliśmy jak zrobić

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień – przedświąteczna dieta 126

tego chcecie czy nie, babcia lub ciocia i tak wciśnie w Was kolejny kawałek ciasta albo dokładkę pieczeni ze świątecznego stołu ;-). Pieczone warzywa – hit na talerzu Pieczeń, pieczyste, grill, rożen – wszystkie te wyrazy kojarzą się z mięsnymi potrawami. Kiedy mówimy o upieczeniu dwóch pieczeni na jednym ogniu, to raczej mamy na myśli dwa solidne kawałki szynki, niż

Niedzielny kucharz
Kapuśniak z pieczonej kapusty 142

posypana. Przepis na pieczoną kapustę dawno temu podpatrzyliśmy u Marthy Stewart, a zupełnie niedawno widzieliśmy także w programie Marty, ale Dymek Obydwie panie proponowały kapustę jako substytut mięsa z grila. Kto nie próbował pieczonej kapusty ten nie uwierzy, że spokojnie może iść w szranki z dobrym kawałkiem pieczystego. Można ją zjeść z ciemnym pieczywem, solo, albo z dodatkiem innych pieczonych

Niedzielny kucharz
Domowy sos czosnkowy 269

Domowy sos czosnkowy Kremowy i aromatyczny domowy sos czosnkowy to idealny dodatek do mięs, wędlin, pieczonych ziemniaczków, sałatek, dań z grilla oraz wielu innych potraw. Oto mój ulubiony przepis na ten pyszny sosik, sporządzony na bazie gęstego jogurtu naturalnego oraz majonezu. Polecam! Składniki: 150g gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2-3 ząbki czosnku (w zależności jak ostry sos chcemy

Blog z Apetytem
Ziemniaki zapiekane w boczku 187

polega na tym, że można ugotować ziemniaki dzień wcześniej, gdy jeszcze nie mieliśmy ochoty wysadzać własnego miasta w powietrze. Takie ziemniaki idealnie nadają się jako samodzielny obiad, dodatek do grilla, zaś po upieczeniu i wystudzeniu można zawinąć je w folię i wytrzymają w lodówce 2 dni. Do owinięcia ziemniaków potrzebujemy długie i cieniutkie plastry boczku. Sokołów i Morliny sprzedają dokładnie

ladykitchen
Surówka z kapusty kiszonej 119

dziś przepis na surówkę z kapusty kiszonej 😀, która jest świetnym dodatkiem do potraw białkowych, kotletów, pieczeni, mięsa z grilla, czy mięsa duszonego i  nie tylko. Można zjeść kapustę kiszoną prosto ze słoika lub z beczki, można też ją tuningować i podać w postaci np. takiej surówki jaką proponuje Agnieszka! Oddaję głos 😀... Składniki: kapusta kiszona dowolna ilość marchewka cebula olej

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
1001 wersja sałatki z brokułem 294

Jest to sałatka na każdą okazję. Świetna zarówno na zwykłego weekendowego grilla w sezonie, ale i na bardziej wyszukane okazje. Jedyną trudnością, jak na moje oko, jest wynalezienie dobrych, aromatycznych, a nie wodnistych pomidorów. Na całe szczęście nawet w zimowej porze jest to coraz prostsze, dlatego polecam teraz tę sałatkę na kolorowe, karnawałowe przyjęcia, zwłaszcza, że przygotowuje się ją prosto

Pichceniomania
Kolorowa sałatka z mozzarellą, oliwkami i pysznym sosem 209

linie. Poza tym jest ona prawdziwą ozdobą każdego stołu. Podana z grzankami idealnie sprawdzi się jako lekka kolacja. Wspaniale pasuje także jako dodatek do mięs, ryb i dań z grilla. Polecam! Składniki: 100g mieszanki ulubionych sałat 1 zielony ogórek 1 papryka (użyłam pół papryki żółtej i pół czerwonej) 1 pomidor 1 kulka sera mozzarella mały słoiczek oliwek 2 łyżki łuskanego

Blog z Apetytem
Pstrąg łososiowy glazurowany pieczony w folii 128

miód całkowicie się rozpuści. Ułóż rybę na folii, oprósz solą i pieprzem. Polej rozpuszczonym masłem z miodem, obłóż plasterkami cytryny i wstaw do nagrzanego na 275ºC piekarnika na grilla jeśli masz tak obcję. W innym przypadku nastaw piekarnik na maksymalną temperaturę. Piecz rybę przez 8- 10 minut w zależności od grubości filetów. Wyjmij rybę, odwiń z folii i posmaruj glazurą

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania