Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej 209Surówka z kapusty pekińskiej to znakomity i bardzo popularny dodatek do obiadu. Można ją przygotować na wiele sposobów. Oto jeden z nich. Świetnie nadaje się też do karkówki z grila Składniki: średnia główka kapusty pekińskiej kilka plasterków szynki wieprzowej wędzonej 2 średnie owoce papryki czerwonej 10 dag sera żółtego 3 łyżki gęstej śmietany 18% 3 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY
Praktyczna pl
Bezglutenowe ciasto z cukinii z malinami i borówkami 281miałam do końca pomysłu jak się zabrać za to ciasto aż wczoraj wieczorem dopadła mnie wena i tak wyglądają jej efekty. W szafce poniewierała się ostatnia cukinia po wtorkowym grillu i to ona była inspiracją do przygotowania wypieku, bo skoro można upiec ciasto z marchwi czy buraka to w zasadzie dlaczego nie zrobić tego samego z cukinią? Owoce sezonowe, które
Book of spells
Jaki powinien być dobry ketchup? 164dodam, że likopen jest związkiem wspomagającym profilaktykę różnych nowotworów. Tak to bywa, wyjątki potwierdzają regułę. Jeszcze mała ciekawostka. Czy wiecie, że w Polsce ketchup jest najpopularniejszym dodatkiem do kanapek, grilla, a nawet do dań obiadowych? Według statystyk spożywamy go około 1 kg rocznie! To całkiem sporo. Sama jestem miłośniczką ketchupu, nie zjem frytek bez niego, a kanapka z żółtym serem
Rusty Fork
Jak zrobić masło ziołowe 303masła świeże zioła to powstanie nam pyszne, aromatyczne masło ziołowe. Polecam! Masło z ulubionymi ziołami można podawać do ziemniaków gotowanych w mundurkach (PYCHA) , do mięsa i warzyw z grilla, lub po prostu posmarować nim np. bagietkę. Składniki na przygotowanie masła ziołowego domowego lub z masła kupionego w sklepie: 150 g masła kupnego lub masła domowego przygotowanego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Keks wytrawny z kurkami, szynką i żółtym serem 165smakuje i kusząco pachnie. Idealnie sprawdzi się na pyszne śniadanie, czy zwykłą przekąskę. Latem to doskonała alternatywa dla kanapek zabieranych na wycieczkę i pyszne urozmaicenie do potraw z grilla. Keks zaspokoi każdy głód, ponieważ jest sycący, a najlepszy - jeszcze cieeepły. Sezon na kurki jeszcze trwa, więc koniecznie skorzystajcie z przepisu i zachowajcie smak wakacji. (Zerknijcie na inne przykładowe
Di gotuje
Sałatka grillowa 252Już się pogubiłem ile tego było🤔 - a na pewno było zdrowo👍. Dodatkowo kombinuje😎💭 jak nazwać nowe sałatki🍜 i tak dziś mamy do zaprezentowania "SAŁATKĘ GRILLOWĄ"... Oczywiście nie tylko na grill. Ponieważ sałatka wygląda zjawiskowo👻, spokojnie możemy zabrać na imprezę by nie przychodzić z pustymi rękami... Składniki: kalafior 3-4 średnie pomidory 2 małe papryki zielone lub 1 duża 2 małe
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
domowy sos a la sos tysiąca wysp 188kawałki. Dodajemy do nich majonez, ketchup, cukier oraz ocet. Wszystko miksujemy blenderem na gładką konsystencję. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy do np. kanapek, hot dogów, hamburgerów, warzyw, dań z grilla… *proporcje składników możemy dowolnie zmieniać wg własnego podniebienia
Domowy Smak Jedzenia
SAŁATKA MAKARONOWA W STYLU WŁOSKIM 191bardzo dobrą sałatkę, która sprawdzi się nie tylko jako danie głównie np. na kolację, ale również będzie hitem nie jednej imprezy ze znajomymi, imienin czy jako dodatek na grillu. Sałatka sprawdzi się również doskonale w roli lunch boxa. Sałatka makaronowa ma w sobie wszystkie składniki, które lubię: dobrej jakości włoski makaron, oliwki, mozzarrellę, ser feta, chrupiące warzywa i dobrej jakości
SMYKWKUCHNI
Cukiniowe spaghetti z pesto, halloumi i pomidorami 213makaron i przełóż do miski z cukiniowym makaronem. Dodaj pesto i wymieszaj. Przekrój pomidorki na pół i wymieszaj delikatnie z makaronem. Rozłóż makaron na talerze. Rozgrzej grillową patelnię lub grill i ugrilluj halloumi. Ułóż ser na wierzchu dania. Posyp zgniecionymi orzechami i gotowe do jedzenia. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara
codojedzenia
Sałatka Tabbouleh! 178bazie kaszy bulgur. Sałatka jest aromatyczna, o nucie cytrusowym, bardzo odświeżająca, dzięki dużej ilości zieleniny i idealnie komponuje się z czerwonym mięsem. Polecam do wołowiny czy wieprzowiny z grilla. PRZEPIS TABBOULEH SKŁADNIKI: - 1 szklanka suchej kaszy bulgur - 1/2 dużego pęczka natki pietruszki - 1/2 pęczka zielonej mięty (taka sama ilość co natki, jeśli miętę masz w donnicy) - 1 ząbek czosnku
SMYKWKUCHNI
Sałatka w mundurowych ziemniakach 172Jeśli planujecie odpoczynek przy grillu, to polecam Wam bardzo prostą sałatkę, która doskonale pasuje do pieczonego mięsa. Inspiracją była sałatka niemiecka. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznie
Chłodnik ogórkowy 245dużą ilością posiekanego koperku. Można go podać z gotowanym ziemniakiem i ugotowanym na twardo jajkiem. Znakomity na upały, w wersji bardziej na gęsto - jako dip do przekąsek z grilla. Tegoroczne lato jest w naszej rodzinie pod znakiem chłodników, zarówno chłodnik ogórkowy jak i chłodnik litewski bardzo nam posmakowały i ciągle je przygotowujemy. 1 kg. ogórków pęczek rzodkiewki pół pęczka koperku
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Fasolkowo - kuskusowa sałatka 255papryki. Fasolkę przekroić na pół i ugotować w osolonej wodzie ale tak żeby była jeszcze chrupka. Piersi kurczaka oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na patelni grillowej lub na grillu. Po przestudzeniu pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Kaszkę kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kuskus i szczypiorek dodać do reszty składników. Z oliwy, musztardy, przeciśniętego przez
Pysznie & Pięknie
Blue Cactus – recenzja restauracji 192pomarańczach i zawijane w boczku z pikantną salsą mango. Po krewetkach zarówno tych z fajity jak i pomarańczowych widać, że w Blue Cactusie grilluje się na prawdziwym amerykańskim grillu na dużym ogniu i w dymie drzew liściastych. Mięsko jest więc naprawdę dobrze opieczone i aromatyczne. Nikt nie powiedział. że kuchnia amerykańska jest najbardziej zdrowa na świecie, ale ponieważ
Ugotowane pozamiatane
Wątróbka w wersji de luxe: duszona w piwie śliwkowym, z jabłkiem, cebulą i świeżym tymiankiem 234zwiększam ogień, aby reszta płynu odparowała. To moment na to, żeby doprawić danie pieprzem i solą do smaku. 7. Ozdoby: w międzyczasie zgrillowałam jabłko i krążki cebuli w grillu elektrycznym. 8. Wątróbkę wykładam na talerze, na wierzchu układam pozostałą częśc pokrojonego w plastry, zgrilowanego jabłka i krążki cebuli, a na brzegu talerza gałązki świeżego tymianku. Smaczego
Cook&Love