tylko talerze i jedną patelnię. Uwielbiam grillować w kuchni i zauważyłam, że grillując mięso na żeliwnej patelni wydobywa się zapach mięsa bardzo podobny do tego jaki wyczuwam w grillach w plenerze, oczywiście żeby była jasność, nie mam tu na myśli zapach tlącego się węgla drzewnego ;) Co nas może przerazić? To co zwykle - cena. Tu napiszę tak, Gdyby ktoś kilka
Blondynka Gotujejestem w tym mistrzem, ale na szczęście do zdjęcia przewrócił się idealnie – jeśli nie chcecie ryzykować przewracania (choć zachęcam), można też wstawić na chwilę omlet pod rozgrzany grill piekarnika (wtedy trzeba go robić na patelni, którą można wkładać do pieca) lub po prostu smażyć go cały czas pod przykryciem. Omlet ze szparagami, szynką i pomidorkami: 8 ekologicznych, wiejskich jajek
Poezja smakuinne zdanie, ale to nie pierwsza legenda, w którą się fajnie ludziom wierzy, tak jak te ze wspomnianych wcześniej westernów. W każdym razie chciałem pokazać nieco inne zastosowanie grilla niż tylko położenie czegoś na ruszt. Z racji tego, że kawiarka ma aluminiowe dno, które szybko się nagrzewa, spokojnie możecie przyrządzić nawet kawę. To przepis konkursowy więc użyłem fasoli określonej
Kryzysowa Książka Kucharskazbyt dużo? Mam dla Was świetny pomysł na to jak go wykorzystać w formie świeżej, letniej sałatki, która idealnie pasuje zarówno do obiadu, jak i do dań z grilla. Jest pyszna i świeża dzięki połączeniu z ogórkiem i koperkiem, a jednocześnie sycąca dzięki sporej ilości bobu. Do przygotowania sałatki można oczywiście wykorzystać świeżo ugotowany bób, jednak jeszcze lepiej sprawdzi się
Taste and Cookpomidory, paprykę, kukurydzę, pół ogórka konserwowego pokrojonego w półplasterki oraz kurczaka. Tortille zwijamy jak krokieta. Podajemy na zimno lub na gorąco. Ja preferuje podgrzane w piekarniku lub przyrumienione na grillu. Smacznego :-) W związku z 25-leciem firmy Bonduelle, mam dla Was ciekawostkę:-) Czy wiesz, że? Rolnicy Bonduelle stosują płodozmian, aby zmniejszyć liczbę patogenów (chorób i insektów). a także pozostawiają
kulinarne odsłony patilubczyku łyżka posiekanej mięty łyżka soku z cytryny ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii Łososia pozbawiamy skóry i skrapiamy sokiem z cytryny. Grillujemy go z obu stron, na grillu tradycyjnym, bądź lekko natłuszczonej patelni grillowej. Cukinię myjemy, kroimy w plastry, posypujemy odrobiną soli i grillujemy z obu stron, aż zmięknie. Jogurt mieszamy z posiekanymi ziołami i sokiem z cytryny
Mienta blogwidow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ostatnio coraz częściej robimy dania z grilla, niestety elektrycznego, gdyż jest zakaz „dymienia” ale radzimy sobie ;) Rybę sami filetowaliśmy…marynowaliśmy itp…wyszło MEGA <3 Składniki 1 kg karmazyna 1 łyżka cukru palmowego 2 łyżki sosu sojowego
R'n'G KitchenCiepłe dni, grill, kebaby, frytki, kiełbaski itp. same pokusy :D a że człowiek na redukcji i nie może, to musi improwizować i zaspokoić swoje pragnienie 😆 I tak wpadła nowa odmiana kebaba :D Składniki (2 porcje) ▶ 220 g mięsa ▶ 400 g ziemniaków ▶ 200 g pomidora ▶ 200 g sałaty ▶ 80 g kaszy gryczanej* ▶ tłuszcz do smażenia/pieczenia
Zdrowie i pysznie na talerzuzasadzie wszystkie składniki zdążycie spokojnie pokroić w czasie, kiedy kuskus będzie pęczniał. Dzięki kuskusowi sałatka jest sycąca i bardziej obiadowa. Ale sprawdza się również jako idealny dodatek do grilla. Pamiętajcie tylko, że kuskus bardzo pęcznieje i nie wsypujcie na raz pół opakowania. W sumie ja miałam jakąś resztówkę kaszy w słoiku, słoik dopełniłam gorącą wodą przykryłam i po kilku minutach
Mieszam w Garnkuwkładamy ryby i pieczemy przez 20-25 minut – zostaną w środku idealnie soczyste. Żeby marynatę przypiec na skórce na 5 minut włączamy termoobieg lub przenosimy ryby wyżej, pod grzałkę grilla. Gorące ryby podajemy od razu. U nas wylądowały na talerzach w towarzystwie bardzo wiosennej sałatki z młodych ziemniaków w jogurcie, musztardzie i ziołach. SKŁADNIKI 2 pstrągi, świeże, patroszone 120g
Karo in the Kitchenwszystkich pięknych i kolorowych warzyw? :) Dziś przedstawiam jedną z wersji surówki z pekinki, która idealnie nadaje się do letnich obiadów, a także świetnie komponuje się z mięsami z grilla. Zajrzyjcie także do Mopsika , po jej pomysł na letnią sałatkę ;) Składniki : 1 kapusta pekińska* 2 czerwone papryki pęczek rzodkiewek 0,5 ogórka wężowego 3-4 pomidory
Codzienne Gotowaniektórej główną rolę odgrywają rzodkiewki. Nadal są pyszne. Dodatkowo zielona papryka, kilka drobiazgów i surówka gotowa. Może być ona dodatkiem do obiadu i oczywiście świetnie pasuje do naszego narodowego grilla. Składniki: Pęczek rzodkiewek ½ zielonej papryki ½ czerwonej cebuli ½ długiego ogórka Sos w proszku tzatziki Jogurt naturalny Sól Wykonanie: Rzodkiewki i ogórka ścieramy na tarce jak do mizerii. Paprykę i cebulę kroimy
Smaki Ewymożna zajadać pyszną pizzę jak z pizzerii ;) Do mojej pizzy wykorzystałam salsę paprykową od Eterno . Polecam i Wam tą salsę, jest idealna jako dodatek do grilla, do mięs, wędlin, pizzy, zapiekanek. Składniki na ciasto do pizzy: * 1 i 1/2 szklanki mąki do pizzy * 1/2 szklanki ciepłej wody * 2 łyżki oleju * 4 g drożdży suchych * 1/2 łyżeczki
Zrób to smacznieCzasem nachodzi mnie ochota na domowy fast food 🙂 Przedstawiam przepis na drobiowe burgery. Najlepsze oczywiście z samodzielnie upieczoną bułką (przepis tutaj). Burgery można smażyć na patelni lub piec na grillu
BullioFetę pokroić w kostkę. 6. Posiekać szczypiorek i natkę pietruszki. 7. Składniki wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. 8. Skropić oliwą z oliwek. 9. Podawać jako dodatek do mięs z grilla lub ze świeżym pieczywem. Smacznego
W mojej kuchni