potrzeby gości postanowiłam zrobić fantastyczną przyprawę do pstrąga z grilla ,akurat w menu dla nich " chłopak się znalazł.Biłam się z myślami czy ma być klasyczny z czosnkiem ,cytryną i koperkiem lub natką , czy bardziej oryginalniejszy i intensywniejszy w smaku.Jak zwykle wygrało u mnie przeciwieństwo.Pstrąg jest lekki,ziołowy ,intensywny smaku i lekko pikantny dzięki zastosowaniu tej przyprawy.Polecam
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiLekka, prosta surówka z mnóstwem świeżych warzyw. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do ryby czy mięsa. Często podaję ją do dań z grilla. Kapustę drobno posiekać. Paprykę i obranego ogórka
Bulliorowerowa Green Velo ), zwierzętom, rodzinom z dziećmi, wegetarianie też coś tu znajdą (nie wiem, jak weganie). W Lychee zamówicie przekąski, piwa kraftowe, kawę (pyszna mrożona), dania z grilla (choć te nie zawsze). Bardzo przyjazna obsługa. Tutaj czas się zatrzymuje J . Warto zajrzeć. Otwarte w sezonie wiosenno-letnim. Vegan, gluten-free, l ow in calories millet
Qlinarnie i Qlinarnieprzygotowanej marynaty na 30 minut. Pieczarki przetnij na połówki, posyp solą i pieprzem i usmaż na patelni dodając pod koniec smażenia posiekany czosnek. Zgrilluj dynię na patelni lub na grillu. Wyłóż sałaty do misy i rozłóż dynię, pieczarki oraz pocięte w paseczki suszone pomidory
AZgotuj!cytryn. Mają one to do siebie, że są słone i kwaśne i dobrze ukiszone są przepyszne. Dodaję je do gulaszy, sosów, sałatek, do sosów jogurtowych, pieczonych ryb, marynat na grila, do winegretów. Idealnie podkręcają orzeźwiające lemoniady na bazie cytrusów. Musicie tylko pamiętać, żeby nie przesadzić z ilością, bo są naprawdę mega intensywne w smaku. Szukajcie swoich idealnych połączeń. Spróbujcie! Przepis
ladykitchenKiełbasa pieczona jak wiadomo najlepsza na ogniu ale ten przepis to fajna alternatywa na sezon zimowy albo po prostu kiedy nie mamy możliwości zrobić grilla. Na pewno przypadnie do gustu facetom, bo w końcu piwo i kiełbacha to ich ulubione połączenie. A przy okazji sposób na szybki i tani obiad, który praktycznie robi się sam. Składniki: 6 kiełbasek czerwona
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKurczak, jak już wielokrotnie wspominałam często gości na naszym stole. Podaję go w wersji na ciepło i na zimno np.jako domową wędlinkę. Z patelni, grilla czy jak w tym przypadku jako składnik do sosu, na obiad. Kurczak, to łatwe do obróbki mięso i poradzą sobie z nim świetnie nawet osoby mało przebywające w kuchni. Składniki: 2 filety
Gosia gotujeaksamitne w ustach. Bo zazwyczaj dodawana śmietana wcale nie jest konieczna. Zapiekane ziemniaki można podać jako samodzielną potrawę bezmięsną. Ja podałam je do półmiska z bukietem warzyw z grilla i grillowanych przepysznych żeberek. Przepisy na nie podam wkrótce również. Dlaczego jest ważne aby ziemniaki były z gatunku niemączystych? Po zapieczeniu pozostaną w ścisłych ładnych plasterkach. Ziemniaki mączyste będą po zapieczeniu
Sztuka gotowania w/g Samirydanie przygotowane w tradycyjnym piecu, to uważam, że nasz domowy tandoori chicken wcale nie jest gorszy, choć niestety nie ma dymnego aromatu ;) Można oczywiście przygotować kurczaka tandoori na grillu, co także wielokrotnie robiliśmy. Mieszanki tandoori masala używa się także do marynowania krewetek, ryb, wołowiny i baraniny. Piekłam kiedyś pstrąga tandoori - był wyśmienity. Składniki proporcje dla 3-4 osób
Kulinaria - potrawy z różnych stron światatygodnie i cały czas odrasta. Nie chcę dopuścić do zakwitnięcia. Makaron z sosem pomidorowym nie może obyć się bez oregano i bazylii. Właściwie kupiłam salsiccia na grilla ale dzisiaj jest tak gorąco, że po prostu nie chciało mi się grillować na słoncu. Żadna szkoda, bo gemelli z salsiccia smakuje równie wybornie. Oczywiście możecie wybrać inny makaron . Ja dostaję szału
codojedzeniaKoper włoski inaczej fenkuł, czyli warzywo o lekkim anyżowym posmaku,... Artykuł GRILLOWANY KOPER WŁOSKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEIdealna sałatka na grilla, pasuje do każdego rodzaju mięsa grillowanego. Jest lekka i smaczna, możemy ją też jeść samodzielnie np. na kolację lub do pracy. Składniki: Pęczek rzodkiewek 3 pomidory 2 ogórki zielone 1 cebula Pęczek szczypiorku 2 łyżki oleju lnianego 1 łyżka ziół prowansalskich Galeo Pieprz czarny mielony Galeo Sól himalajska Sposób przygotowania: Rzodkiewki oczyszczamy z ogonków, myjemy, ogórki
Bajeczna Kuchniakajeński i kolendrę), wbić jajko, doprawić solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. Mięso wyrabiać ręką przez kilka minut. Formować niewielkie kotleciki i smażyć na patelni grillowej lub grillu (u mnie elektryczny) po kilka minut z każdej strony. Smacznego
Codzienne Gotowaniepozostawić w lodówce na 24 godziny. Kurczaka wyjąć z lodówki, ułożyć na siatce piekarnia, podstawiając pod spód blaszkę. Piec z termoobiegiem nastawionym na 200 st. C z opcją grill od góry przez 60 minut. Kurczaka podałam z pieczonymi młodymi ziemniakami, które wcześniej lekko obgotowałam, oraz brązowymi pieczarkami i mini marchewka.Do tego podałam surówkę z jabłka i marchewki
Gosia gotujemnie ostatnio znowu królują śledzie. Ostatnio były na grillu , a dziś proponuję lekko ostre, chrzanowe z rodzynkami. Polecam. Takie śledziki to doskonała propozycja na zakrapiane imprezy ale nie tylko. Mocno wyraziste w smaku, łatwe w wykonaniu, najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy smaki dobrze się połączą :) Składniki - 0.5 kg płatów śledziowych typu matjas - 2 jajka - 3 łyżki rodzynek sułtańskich HELIO
Kuchnia z widokiem na ogród