grill - 12274 przepisów (strona:461/819)

Zupa krem z batatów 220

Batat - inaczej wilec ziemniaczany. Smakuje ugotowany (zupy, puree, ziemniaki tłuczone lub talarki do obiadu), upieczony (w piekarniku, nawet z grilla) lub usmażony - frytki. Oprócz tego wytwarza się z nich mąkę, płatki, alkohol. Bataty zawierają około 20% skrobi i około 3% cukrów. Są pożywne i zdrowe. Ale charakterystyczne w smaku, słodki, nie każdemu smakują. Nie każdy chętnie sięgnie

Zasmakuj Kuchni
W marcu jak w garncu. I wiosenny sernik z marchewką 140

mimo zmęczenia, nie mogę przestać się uśmiechać.  Na miejscu szeroko otwieram drzwi na taras, wpuszczając do środka świeże, wiosenne powietrze. C. rano bawił się w pana domu - ustawił grill, wystawił z szopki meble ogrodowe, zadbał o drzewka, które też już stęsknione są ciepła. I takie niemal piętnastostopniowe wahania temperatur towarzyszą nam od trzech dni. Trochę ciężko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pho 116

Spośród innych bulionów, pho wyróżnia niesamowita koncentracja mięsnego smaku umami  oraz anyżkowo-korzenny aromat. Swój smak zawdzięcza dużej ilości mięsa oraz długiemu czasowi gotowania. Opalona nad ogniem lub grillem cebula dodaje zupie dymnego aromatu. Taką cebulę dodaję nie tylko do orientalnego bulionu, ale też do tradycyjnego "niedzielnego" rosołu. Składniki: 1 kg wołowiny z kością (pręga,ogon) 2 cebule, obrane

Smakowity Blog Kulinarny
Rewelacyjny sos do przekąsek 173

dodatkiem cebulki zalanej octem jest po prostu fantastyczny. Aromatyczny, w punkt ostry. Taka mała rzecz, a cieszy;) Sprawdzi się do wszelkiego rodzaju przekąsek, do mięs, do dań z grilla, do frytek itd. Ostatnio podałam go nawet z kapustą pekińską solo i świetny dodatek do obiadu gotowy był raz dwa. Zapewniam Was, że gdy tylko go spróbujecie, będziecie chcieli dodawać

Smaki Na Talerzu
Jak przyprawiać ryby? 124

Często zastanawiamy się, jak doprawić rybę. Szeroką gamę smaków z pewnością oferują nam różnego rodzaju zioła. Są one praktycznie niezbędne do przygotowania wyśmienitej ryby z grilla, sosu śmietanowego czy ryby smażonej. Jakie zioła do ryb są najlepsze? Koniecznie sprawdź to w poniższym poradniku! Po pierwsze – koper! Jest najpopularniejszym ziołem, które dodawane jest do ryb. […] Artykuł Jak przyprawiać ryby

PysiaGotuje.pl
Jarmużowa sałatka 149

rozdrobniony,a brokuł rozdzielić na małe różyczki. Warzywa krótko obgotować w osolonej wodzie(1-2 minuty). Pierś kurczaka doprawić solą i pieprzem i ugotować na parze lub upiec na grillu. Drobno pokroić. Słonecznik podzielić na pół. Jedną część uprażyć na suchej patelni, a drugą odłożyć. Bazylię, pozostały słonecznik, parmezan i czosnek zmiksować w malakserze. Stopniowo dodawać oliwę z oliwek cały

Pysznie & Pięknie
Najlepszy domowy rosół 195

smaku Mięso umyć, włożyć do dużego garnka (min 5-litrowego), zalać zimną wodą, żeby całe było pokryte, zagotować, odszumowując. Cebulę obrać, opalić nad ogniem albo opiec wcześniej na grillu w piekarniku. Warzywa korzeniowe obrać, przekroić, wszystkie wrzucić do garnka. Dodać przyprawy. Łodygi pietruszki, gałązkę lubczyku i selera związać nicią kuchenną, razem z pozostałymi przyprawami wrzucić do garnka. Rosół zagotować, zmniejszyć

Obiad gotowy
Najprostsza marynata do drobiu 146

minut. Ja przygotowuję ją najczęściej w słoiku – potem wrzucam mięso, marynuję przez noc a następnie podsmażam na patelni. Takie mięso, w słoiku właśnie, możecie zabrać np. na grilla. Do przygotowania marynaty potrzebujemy: 300 ml mleka (lub naturalnego jogurtu) ok 10 łyżek keczupu sól, pieprz, zioła wg uznania mięso (ja wrzuciłam ok 150 g, ale zazwycaj marynuję

Szybko Tanio Smacznie
Pyszna sałatka z ryżem, brokułem i sosem czosnkowym 668

Przepis na smaczną sałatkę, która idealnie sprawdzi się zarówno na grillu, jak i przy świątecznym stole. Składniki: torebka ryżu parboiled brokuł (dałam mrożony) czerwona cebula 4 jajka 150 g wędzonego sera puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe Sos czosnkowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu łyżeczka musztardy 2 spore ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu

e-PrzepisyKulinarne
Sakiewki z serem feta, suszonymi pomidorami i lekkim sosem ogórkowym 121

pomidory i fetę. Oliwę ev mieszamy z olejem ze suszonych pomidorów, dodajemy posiekane (podprażone na suchej patelni orzechy nerkowca), posiekany rozmaryn. Polewamy tym fetę, zawijamy sakiewki i wkładamy na grilla lub patelnię-na 5-8 minut. Podajemy z pieczywem czosnkowym i sosem ogórkowym. Wierzcie mi, pyszne. Idealne na przyjęcia,gdyż można- sakiewki i sos- przygotować wcześniej

Kopystką po garach
Karkówka z patelni grillowej 161

Niestety sezon letni już za nami...dla miłośników przysmaków z grilla- nastał trudny czas :) Uff,dobrze, że są patelnie grillowe-wiem, to nie to samo...ale zawsze jakieś wyjście:) SKŁADNIKI: 6 plastrów ładnej karkówki Marynata: 200-250 ml oliwy 100 ml czerwonego, wytrawnego wina 1/2 niewielkiej cebuli 2-3 małe ząbki czosnku 1 łyżeczka przyprawy do karkówki 1/2 łyżeczki przyprawy

Kopystką po garach
Danie makaronowe z cukinią i chorizo 180

posiekanego 1 suszone chili chipotle sól i pieprz do smaku Przygotuj wszystkie składniki. Papryki nakłuj widelcem i piecz w piekarniku nastawionym na 225ºC przez 30 minut. Jeśli masz funkcję grill, wybierz ją. Upieczone papryki opłukaj zimną wodą, bierz ze skórkę i oczyść z gniazdek. Pokrój w grubą kostkę. Pokrój drobno cebulę i czosnek. Chorizo pokrój na cienkie plasterki. Rozgrzej olej

codojedzenia
Kaszanka 175

niestety przez to smakuje zupelnie inaczej. Skład czarnej botiffiary to: krew, ryż, cebulka i.... czasami orzeszki. Botiffiarę je się głównie na Boże Narodzenie ale jest popularna również na grilla.      Skadniki: 1 duża cebula 2 ząbki czosnku kasznka ;p pieprz i sól do smaku Wykonanie:   Cebulkę pokroić w piórka i smażyć na patelni razem z przeciśniętym przez

Lubczyk i Wanilia
Burgery z indyka nowocześnie i tradycyjnie 198

wsypujemy bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy masę, aby mięso mniej nam się kleiło do ręki dolewamy trochę zimnej wody. Gdy mięso mamy już uklepane, formujemy kotlety i kładziemy na grilla lub patelnię grillową ( ja nie używam do smażenia już żadnego tłuszczu, ale są tacy co odrobiną oleju zwilżają ruszt). Z tej porcji wychodzi ok 6 - 8 kotletów.  Kiedy kotlety

Emskie Smaki

Proponowane wyszukiwania