grill - 12274 przepisów (strona:464/819)

Podpłomyk alzacki 212

wewnątrz blachą rozgrzałem do maksymalnej temperatury. Wyjąłem z niego gorącą blachę, na której ułożyłem podpłomyk i umieściłem w piekarniku. Piekłem przez 6 minut, a następnie włączyłem w piekarniku funkcję grilla, aby zapiec wierzch i piekłem jeszcze przez 2 minuty. Po wyjęciu w piekarnika posypałem świeżym posiekanym szczypiorkiem

Wyprawy kulinarne
Surówka z kapusty włoskiej z papryką 144

Surówka chrupiąca, smaczna i bardzo prosta. Polecam jako dodatek do obiadu, ale również do grilla. Można dodać szczypiorek, koperek lub ziła, kto co lubi albo ma pod ręką. Składniki: 1/2 główki średniej kapusty włoskiej 1 czerwona papryka kawałek pora (biała część) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz dodatkowo: szczypiorek lub zioła prowansalskie Liście kapusty drobno poszatkować, ja użyłam do tego

talerz przyjemności
Zapiekane ziemniaki, jabłka i cebula pyszny dodatek do obiadu 210

świeżo mielonym pieprzem i solą oraz rozmarynem.    Wkładamy do nagrzanego do 160 C piekarnika i pieczemy przez 30 minut, po tym czasie ja włączyłam w piekarniku funkcję grilla i przypiekłam całość od góry.  Podałam od razu do pieczonego kurczaka, to był pyszny duet. Wszystko zniknęło od razu.  To danie starczyło spokojnie dla 5 osób.  Zapiekane

Kuchnia na wzgórzu
INDYJSKI CHLEBEK NAAN Z PATELNI 179

być!), odwróćcie chlebek na druga stronę, smażcie, aż się zrumienią. Gotowe, ciepłe jeszcze chlebki posmarujcie masłem zwykłym lub ziołowym. Podczas sezonu grillowego, chlebki możecie piec także na mocno rozgrzanym grillu. przepis na ciasto D. Lebovitz

OliveandThyme
SAŁATKA Z CUKINII, BOCZKU I ZIEMNIAKÓW W SEROWYM SOSIE 126

wymieszajcie, aby sos pokrył warzywa. Dodajcie połowę boczku, dymki i pomidorków. Wymieszajcie. Pozostałymi składnikami (boczkiem, dymką i pomidorkami) posypcie sałatkę z góry. Idealna na ciepło i na zimno. Do grilla albo jako samodzielne danie

OliveandThyme
Ziemniaki po grecku – dodatek do obiadu 2949

świeżego tzatziki . Idealne będą do wszystkich smażonych, gotowanych lub pieczonych białych ryb (pstrąg, dorsz, dorada, labraks), do lekkiego jasnego mięsa – jak kurczak i cielęcina, ale i do mięsa z grilla – np. karkówki. Śmiało po upieczeniu posypcie je porwanymi w dłoniach listkami świeżej mięty, pietruszki czy bazylii, dla kontrastu – pokruszoną fetą, a dla dodatkowej ostrości – cieniutko pokrojoną szalotką lub papryczką chili

Karo in the Kitchen
Popularne dipy do warzyw i nachosów 192

Świetnie sprawdzają się na karnawałowych przyjęciach, grillach czy piknikach – wzbogacają imprezowe menu, będąc naprawdę prostymi w przygotowaniu. Oto kilka najpopularniejszych dipów do warzyw i nachosów! Artykuł Popularne dipy do warzyw i nachosów pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
GOŁĄBKI PO GRECKU W LIŚCIACH Z WINOROŚLI 140

czasu wyjmujemy gołąbki z piekarnika.Wyciągamy naczynie z gołąbkami,na każdy gołąbek układamy pokrojony w cienkie plastry ser feta.Skrapiamy znów oliwą i doprawiamy niewielką ilością oregano.Piekarnik ustawiamy na funkcję grill,ale jeśli nie macie ,to sam termoobieg wystarcza i z 10 minut grillujemy. Teraz robimy sos pomidorowy-Pomidory z puszki miksujemy wraz z sosem w którym są.Czosnek 2 ząbki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
SURÓWKI DO OBIADU. MOJA LISTA TOP. 146

RZODKIEWKI. Surówka idealna do chudych mięs takich jak indyk czy kurczak. Sprawdzi się też w roli sałatki do kanapek na kolację. Jest też świetnym pomysłem do dań mięsnych z grilla. SKŁADNIKI: - 4 garście umytego jarmużu - paczka kiełków rzodkiewki - 1/4 sera feta - 1 pomidor - 1 średni ogórek zielony - garść mieszanki sałat - 3-4 łyżki ziaren np. słonecznika czy dyni - dressing: oliwa

SMYKWKUCHNI
Golōnka ze piwym 2 (Golonka piwna 2) 140

piec i niech sie to na małym ôgniu 14 warzi- nawet i 3 godziny. Potyn wyciōngcie 15 golōnki, przełōżcie na blacha i wrojście do bratruły 16 na funkcja grill na nojwyższy poziom (jak ji 17 niy mołcie 18 , to rozgrzyjcie bratruła na 250 stopni) na 20-30 minut, tak żeby sie fajnie przibrōnołciōły 19 . Tera już yno ôstało je fajnie

Chop w kuchni
Grillowany burger z jajkiem 166

liście sałaty  2 plastry sera żółtego kilka plasterków świeżego ogó r ka 4 plastry pomidora majonez, ketchup, musztarda sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Bułkę opiekamy na grillu elektrycznym. Ciepłą kroimy na pół. Smarujemy z jednej strony majonezem, z drugiej musztardą. Na malutkiej patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła, wbijamy jajko, doprawiamy. Smażymy wedle upodobań- u mnie z dwóch stron

Kuchnia w czekoladzie
KARKÓWKA W SOSIE BARBECUE PIECZONA W PIEKARNIKU 237

ustach. Wystarczyło tylko posypać mięso solą, marynować i wyszedł pyszny obiad dla całej rodziny. W sosie można również marynować kurczaka czy żeberka. Można również tak przygotowane mięso upiec na grillu.  Do marynowania mięsa użyłam gotowego  sosu barbecue  od  Folwark . Składniki: * 4 plastry karkówki * sól * sos barbecue Wykonanie: Plastry karkówki posolić. Do miski wlać sos barbecue, zamoczyć

Zrób to smacznie
Taki naleśnik z kurczakiem :) 343

Tortillę rozkładam, na połowę kładę mieszankę serów i kotleciki z fileta. Posypuję kukurydzą. Na drugą połowę nakładam obficie sos BBQ. Składam dwie połówki. Umieszczam tortillę w tosterze z wkładkami grill. Zamykam. Wyjmuję gdy ser się stopni, podaję na ciepło. Czyż to nie jest proste?   Artykuł Taki naleśnik z kurczakiem :) pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Pieczona fasola po bułgarsku 417

marchewką, pomidorem i papryką. Jest konkretnie, jest pikantnie, jest moc. Pieczona fasola po bułgarsku może stanowić samodzielne danie, ale można ją też podać z mięsem, np. z filetem z grilla, albo z klopsem. Przepis znalazłam na bardzo fajnym blogu Podróże kulinarne . Pieczona fasola po bułgarsku Składniki: 500 g białej fasoli (u mnie „Piękny Jaś") 1 cebula, pokrojona w kosteczkę

Trzeci talerz
Tokaj - dlaczego warto tam zajrzeć 173

ząb nie rozumiemy - zamawiamy więc pieczeń po cygańsku ze smażonym grzebieniem ze słoniny i pieczonymi z smażonymi  w papryce ziemniakami i pokrojoną w paski karkówkę z grilla ze grzybami, papryką i cebulą z dodatkiem pysznych kluseczek. Porcje ogromne, wszystko apetycznie podane, ceny zaskakująco miłe w granicach 18 -20 zł za danie. Do tego pyszny wytrawny biały i schłodzony Tokaj

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania