Wraz z nadejściem wiosny świętujemy co roku Wielkanoc, ustalamy menu w którym najczęściej łączymy tradycję z nowoczesnością, nie zaszkodzi przecież troszkę poeksperymentować. Dla mnie święta Wielkiej Nocy bez białej kiełbasy to jak mazurek bez bakalii. W tym wydaniu zyskała na smaku a dobre przyprawy Galeo podkręciły jej delikatny smak. Lepszej nie jadłam. Obowiązkowa propozycja dla domowników i gości na świątecznym stole. Składniki: 1/2 kg białych kiełbas 5 średnich cebul 1 mała główka czosnku 1 ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...