
Wraz z nadejściem wiosny świętujemy co roku Wielkanoc, ustalamy menu w którym najczęściej łączymy tradycję z nowoczesnością, nie zaszkodzi przecież troszkę poeksperymentować. Dla mnie święta Wielkiej Nocy bez białej kiełbasy to jak mazurek bez bakalii. W tym wydaniu zyskała na smaku a dobre przyprawy Galeo podkręciły jej delikatny smak. Lepszej nie jadłam. Obowiązkowa propozycja dla domowników i gości na świątecznym stole. Składniki: 1/2 kg białych kiełbas 5 średnich cebul 1 mała główka czosnku 1 ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...