Dip jogurtowy z kolendrą

Dip jogurtowy z kolendrą

Dip jogurtowy z kolendrą

Składniki: 250 g jogurtu greckiego; 4 gałązki kolendry; Sok wyciśnięty z 1/2 limonki; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Kolendrę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Z 1/2 limonki wycisnąć sok. Do miseczki przełożyć jogurt. Dodać posiekaną kolendrę i sok z limonki. Wymieszać. Dip przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wstawić do lodówki na min. 30 minut w celu schłodzenia i przegryzienia się smaków. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi niewielka, widoczna na zdjęciach miseczka dipu. Jogurt grecki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.