Składniki: 250 g jogurtu greckiego; 4 gałązki kolendry; Sok wyciśnięty z 1/2 limonki; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Kolendrę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Z 1/2 limonki wycisnąć sok. Do miseczki przełożyć jogurt. Dodać posiekaną kolendrę i sok z limonki. Wymieszać. Dip przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wstawić do lodówki na min. 30 minut w celu schłodzenia i przegryzienia się smaków. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi niewielka, widoczna na zdjęciach miseczka dipu. Jogurt grecki ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...