CRÈME BRÛLÉE - KLASYCZNY

CRÈME BRÛLÉE - KLASYCZNY

CRÈME BRÛLÉE - KLASYCZNY

Klasyczny deser francuski- doskonałe połączenie tylko czterech składników: żółtek, śmietany, wanilii i cukru. Wymaga odrobiny cierpliwości, ale efekty przejdą najśmielsze oczekiwania. Polecam! SKŁADNIKI: - 3 żółtka - 250 ml śmietanki 36% - 45 g cukru - 50 ml ekstraktu waniliowego ( tu przepis ) lub ziarenka z jednej laski wanilii - łyżka brązowego cukru ŻÓŁTKA DELIKATNIE UTRZYJ , mają być tylko dobrze połączone, na pewno nie spienione. Po łyżce dodawaj cukier i mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia. Jeśli używasz z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.