gotowana szynka - 5856 przepisów (strona:279/391)

Kapuśniak z kiełbasą i boczkiem – nasz ulubiony! 80

gluteny i alergenów, dziczyzna z polskich lasów, świnki z certyfikowanej hodowli bez antybiotyków, same naturalne dodatki, wędzone naturalnym dymem Warto spróbować! P.s. Ja w sklepie Pieczone&Wędzone zamówiłam szynkę, boczek, kiełbasę i pasztetową. I muszę Wam powiedzieć, że wszystko jest przepyszne. Nawet moja mama, która na co dzień nie przepada za pasztetową, tą zjada ze smakiem. Powiedziała nawet(...)garnka i zalewamy 2,5 litrami zimnej wody. Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy szumowiny z powierzchni wody, zmniejszamy moc palnika, dodajemy ziele angielskie, ziarenka pieprzu i liście laurowe i gotujemy całość przez godzinę. Po tym czasie wyjmujemy mięso (ja używam do innego dania, bo mąż nie lubi i woli wersję z kiełbasą, wy możecie oddzielić mięso od kości pokroić i dodać

Słodkie okruszki
Burgery jajeczne 90

Jajoburger to sycąca propozycja śniadaniowa. Duża porcja jajek ze szczypiorkiem, bułka graham, warzywa.  Składniki: na dwie osoby: 4 jajka, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 bułki

Lena Gotuje
Risotto z krewetkami 229

wiecie, od jakiegoś czasu używam nowego robota kuchennego Kenwood Cooking Chef. Robot ma genialne rozwiązanie w postaci płytki indykcyjnej pod misą robota, co rozszerza mi wykorzystanie go przy gotowaniu wielu potraw. Ma do tego mieszadła, które same mieszają moje danie w tempie jakie wskażę, ideał jak dla mnie, szczególnie przy przygotowaniu risotto. Pozostaje mi tylko dolewanie bulionu(...)dania i makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu przepisy na kolację – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z kurczakiem – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami RISOTTO Z KREWETKAMI Przygotowanie : 40 minut Ilość

nietylkopasta.pl
FLAKI WOŁOWE Z 3 RODZAJÓW MIĘS + FILMIKI 190

doprawione. To danie to prawdziwa uczta smaków, polecam przygotować je w domu. SKŁADNIKI :  500 g flaków wołowych blanszowanych 500 g wołowiny bez kości 500 g łopatki wieprzowej lub szynki 1 duże udko z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 4 litry wody 1 - 2 kostki rosołowe  2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, kilka kulek pieprzu(...)Mięso myjemy i kroimy w małą kostkę. Do dużego garnka przekładamy mięso, udko, kostki rosołowe, liście laurowe, ziele i kulki pieprzu. Wlewamy 2 litry wody, przykrywamy pokrywką i gotujemy około 40 minut. Następnie udo z kurczaka wyjmujemy i obieramy od kości, oraz kroimy. Do podgotowanego na półmiękko mięsa dodajemy flaki, oraz mięso z udka, wsypujemy wszystkie przyprawy, mieszamy, oraz

Kulinarne Fantazje Marioli
Biały barszczyk na wędzonce 206

kiełbasy - jeżeli to konieczne,  można  go  uzupełnić  dobrym wywarem mięsnym. składniki (6 - 8 porcji) 1 i 1/2 l wywaru w którym parzyła się wędzona szynka ewentualnie biała kiełbasa 1 średnia cebula 350 g ziemniaków 100 g boczku wędzonego (opcjonalnie) 2-3 ząbki czosnku zakwas na barszcz - ilość zależy do naszych upodobań i kwaśności barszczu(...)kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, boczek w kostkę Na patelni zrumienić cebulę, dodać boczek i nieco obsmażyć. W garnku zagotować wywar, dodać cebulę z kiełbasą, ziemniaki, posiekany czosnek , gotować na średnim ogniu aż ziemniaki będą miękkie. Wlać zakwas, ilość taką jaką lubimy - do smaku, gotować na małym ogniu ok 10 - 15 minut, aż barszcz lekko zgęstnieje. Jeżeli nie lubimy gęstego

Stare Gary
Szynka drobiowa z szynkowara 195

czasu do czasu robię domowe wyroby. Przyznaje ,że można częściej, ale jakoś zawsze brakuje czasu. Dzisiaj polecam szynkę drobiową. Podobne wyroby można również znaleźć tu:Domowa szynka z szynkowaraDomowa milonkaSKŁADNIKI:1/2 kg udźca z indyka, bez kości30 dag piersi z kurczaka20 dag. filet z indyka2 łyżeczki żelatyny1 łyżeczka soli peklowanej1/2 szklanki wody2 łyżki przyprawy do drobiu ziele angielskie(...)wszystko się dobrze połączy i powstanie kleista masa.napełniamy woreczek i wkładamy do szynkowara. zamykamy. Trzymamy w chłodnym miejscu ok. 8 godzin.Gotujemy 1,5 godziny ( mięso drobiowe wymaga krótszego gotowania) w temperaturze 90 stopni.Studzimy tak ok 5 godzin i gotowe.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Bitki z szynki w sosie 102

Pyszne, proste i smakowite danie na dobry obiad.  -- Skład: 1 kg mięsa,  duża cebula, 1/3 kostki smalcu ~70 g, sól, pieprz, 1 łyżka mąki

chleba naszego
Sałatka z makaronem błyskawicznym 213

Znane nam nie od dziś zupki instant to szybki i prosty sposób na zrobienie zupy. Otóż wystarczy zalać wrzątkiem makaron i dodać przyprawy. Sałatka z makaronem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ziemniaczana sałatka z jajkiem na radicchio i pak choi 97

obiadu poprzedniego dnia.) Przygotować sos: wszystkie składniki dokładnie razem połączyć. Jeśli miód jest skrystalizowany, wtedy podgrzać go odrobinę. Ziemniaki wymieszać z sosem, doprawić do smaku solą, pamiętając, że były gotowane bez soli, więc potrzebują jej trochę więcej. Odstawić na kilka-kilkanaście minut, aby smaki się przegryzły. W tym czasie cykorię i pak choi opłukać i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki(...)będzie mniej "artystycznie", ale tak samo smacznie 😊 Lubisz sałatki z ziemniakami? Spróbuj także i tych:  Ziemniaczana sałatka z porem - nie tylko do grilla Sałatka z ziemniaków, jajek i szynki, z dodatkiem ogórków konserwowych    Sałatka ziemniaczana z czosnkiem i szczypiorkiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
SZYNKA W SOSIE Z PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ 138

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 60 dag szynki wieprzowej, 2 średniej wielkości marchewki, 30 dag pieczarek, średniej wielkości cebula, 500 ml bulionu, łyżka oleju, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz,  1/2 łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczka majeranku, czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej +odrobina zimnej wody(...)plasterki, marchewkę w półplastry. Kiedy mięso lekko się podsmaży dodaję pieczarki, smażę do momentu wyparowania z nich nadmiaru wody. Całość zalewam bulionem, dodaję liście laurowe, ziele angielskie i marchewkę, gotuję pod przykryciem na małym ogniu około 45 minut. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody, w razie potrzeby doprawiam do smaku

JejKuchnia
Marmurkowe chińskie jajka 168

przykład rzeżuchą. A na blogu znajdziecie też inne wielkanocne inspiracje: Jajka faszerowane pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka w żółtym(...)jednej pomarańczy 1 łyżeczka syczuańskiego pieprzu 1 łyżka brązowego cukru Wykonanie: Jajka (w temperaturze pokojowej) wkładamy do garnka, zalewamy wodą, tak aby były przykryte. Wodę doprowadzamy do zagotowania i gotujemy przez 3 minuty. Po tym czasie jajka od razu przekładamy do miski z zimną wodą, wody w której gotowały się jajka nie wylewamy.  Obgotowane jajka obtłukujemy łyżką, uważając

Kulinarne przygody Gatity
Pulpety w sosie pieczarkowym 173

Składniki: 70 dag mięsa mielonego (szynka lub łopatka) 1 cebulka 3 ząbki czosnku 1 jajko kasza manna majeranek sól, pieprz 25-30 dag pieczarek śmietana + mąka Sposób wykonania: 1. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na odrobinie oleju. 2. Do mięsa dodać podsmażoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, surowe jajko, sól, pieprz i tyle suchej kaszy, by masa mięsna byłą(...)obrane pieczarki pokroić w plasterki, dusić na niewielkiej ilości oleju aż woda odparuje, zalać świeżą wodą (1,5-2 szklanki), doprowadzić do przenia. Posmażone pulpety dodać do pieczarek, całość gotować na wolnym ogniu ok 20 minut. Wyjąć mięso. Zagęścić sos - 2 łyżki mąki wymieszać z 2 łyżkami śmietany i odrobiną zimnej wody. Wlać do pieczarek, doprawić solą i pieprzem

Kuchnia domowa Ani
Bitki wieprzowe w sosie z prawdziwkami 247

mlekiem kapelusze. Kiedy jest wysyp, jedziemy, by zebrać jak najwięcej. Wtedy mrożę mniejsze sztuki i dodaję do potraw zimą. Najlepiej pasują do wieprzowiny i wołowiny... Składniki: 400 g szynki wieprzowej kminek zioła prowansalskie suszony czosnek sól i pieprz mąka do obtoczenia mięsa kilka suszonych grzybów 250 g mrożonych prawdziwków (w sezonie nieco mniej świeżych) 1/2 cebuli 3 łyżki suszonej włoszczyzny(...)stron w mące. Smażyć do lekkiego zrumienienia z każdej strony. Przełożyć do rondelka, zalać wrzątkiem lub gorącym bulionem, dodać rozmrożone grubo posiekane grzyby oraz suszone i gotować do miękkości. Kiedy mięso będzie prawie miękkie dodać posiekaną drobno cebulę, suszoną włoszczyznę, a na końcu dodać posiekaną natkę i zabielić słodką śmietanką. Doprawić solą i pieprzem. Mięso podałam z pyzami ziemniaczanymi

Czerwień i błękit
Jaki był ten rok? 224

ostre papryczki, suszone pomidory od których pachniało w całym domu prze kilka dni, mamowe "różności z Dąbrowy", które wygrały publikację w Tygodniku Powszechnym oraz kac pomidory na przepis litewski. Gotowałam domowe, polskie obiady: bardzo sycący żurek, zapiekaną paprykę przepisu kuchni Lidla, bitki wołowe z domowymi kopytkami, grzybówkę na suszonych grzybach, duszone kurki cebulą i natką pietruszki. Przygotowywałam też obiady, które(...)Pizza dietetyczna i na cienkim cieście, zapiekane gniazdka, fish&chips i 2 rodzaje ogromnych hamburgerów, które zaspokoją każdego faceta!  Próbowałam kuchni niecodziennej: domowe sushi, szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej, pad thai po tym jak trafiłam do thai baru, krem z dyni, pesto ze świeżych pistacji i spaghetti ladacznicy, gdzie odebrałam lekcję od prostytutek o tym jak ostre

Brzuszki Łakomczuszki

Proponowane wyszukiwania