gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:74/261)

Paluszki z mięska mielonego na warzywach 182

obiad. Składniki  na 4 porcje: 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 łyżki bułki tartej sól , czarny pieprz mielony 8 plastrów szynki gotowanej szczypta gałki muszkatałowej tartej ok. kilograma warzyw ( garśc brokuł, 2 marchewki, garśc fasolki szparagowej, 2 pietruszki, 1/2 średniego selera)  4 ziemniaki olej do wysmarowania naczynia do zapiekanki 150 ml śmietany kremówki 120 g tartego

Słodkości i nie tylko
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 144

pierogi: 1 kg mąki pszennej 3 łyżki oleju około 300 ml gorącej, przegotowanej wody sól Sposób przygotowania: Do garnka wkładamy mięso, marchewki, pietruszki, seler i 1 cebulę. Zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, ziarenka pieprzu, listki laurowe oraz sól. Gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie. Kapustę gotujemy w oddzielnym garnku przez około 30 minut od czasu do czasu mieszając. Jeżeli

Qchnia po prostu
Pasztet z czerwonej soczewicy 134

jaja L masło i bułka tarta do wysypania formy Wykonanie: soczewicę wypłukać na sitku, zalać 2 szklankami bulionu i gotować , aż wchłonie całą wodę i stanie się puree obrać cebulę i czosnek, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju obrać marchewkę i selera, następnie zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Dołożyć do cebuli i smażyć powoli, aż zmiękną, zrumienią się

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Oberiba – śląska zupa z kalarepy 187

cudowna. Delikatna, lekko kapuściana. Niebo w gębie. Ilość porcji: 6 porcji Czas przygotowania: 45-60 minut Składniki: kalarepa – 2 duże sztuki razem z liśćmi pietruszka – 2 sztuki marchewka – 2 sztuki cebula – 1 sztuka ziemniaki – 6 sztuk woda lub bulion – 1,5 – 2 litry koperek – 1 pęczek śmietana 18% – 2 czubate łyżki(...)szczypta sól, pieprz Przygotowanie: Warzywa obierz i pokrój na nieduże kawałki. Liście z kalarepy umyj i odłóż na bok. Pokrojone warzywa przełóż do garnka i zalej wodą lub bulionem. Gotuj pod przykryciem do miękkości. Kiedy warzywa będą prawie miękkie pokrój liście kalarepy i koperek i dodaj do zupy. Gotową zupę zabiel śmietaną i dopraw solą i pieprzem. Smacznego! table.macro { font

wiecejwarzyw.pl
Pierś z indyka na parze z warzywami 262

cebule w plastry. Rukiew wodną myjemy i osuszamy. Pierś z indyka wkładamy na folii aluminiowej na pierwszy poziom urządzenia do gotowania na parze i włączamy parowar na 20 minut. Po 10 minutach dokładamy na drugi poziom również na folii, marchewki, papryki i cebulę. Po skończonym parowaniu nakładamy wszystko na talerz i dokładamy liście rukwi wodnej. Czekam na Wasze komentarze

Parowar Faceta
Śledzie w sosie salsa 2765

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Już niedługo na naszym wigilijnym stole zagoszczą dania rybne. Ja mam dziś dla was przepis na śledzie w pomidorowym

Marta Gotuje
barszcz ukraiński 173

mój nastrój idealnie… Pyszna, doprawiona obficie pieprzem wprawiła mnie w jeszcze lepszy humor SKŁADNIKI 4 średnie buraki 3 podudzia z kurczaka lub 1 udko (mięso można pominąć) 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula por (ok. 10 cm) 1 puszka białej fasoli 4 duże ziemniaki liść laurowy 2 ziela angielskie pieprz sól 2 łyżki soku z cytryny(...)garnka i zalać wodą (ok. 2-2,5 l), zagotować i zebrać powstałą szumowinę. Dodać obraną pietruszkę, selera, pora, pokrojoną w plasterki marchewkę i cebulę (w łupinie). Doprawić solą, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Gotować ok. 30 min. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do innego garnka, zalać wodą, posolić i ugotować (mają być ugotowane al dente). Buraki

zabawa smakiem
SURÓWKA: MARCHEWKA I ANANAS. 218

ochoty na obiad. Czasem nie ma ochoty na gotowanie, a w szczególności, gdy temperatura za oknem sięga trzydziestu stopni. W kuchni gorąco, w pokojach gorąco i jeszcze gazówkę odpalać.. Za gorąco. Czasem przychodzi łakomstwo na coś zdrowego. A czasem - po prostu nie ma pomysłu na nic innego. Wtedy sięgam po marchewkę, kupuję świeżego ananasa i robię ulubioną sałatkę

W kuchni Karmel-itki
Pulpeciki z pędami bambusa 184

ilością pieprzu. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka 100g pędów bambusa 4 plastry ananasa z puszki + 4 łyżki soku z puszki 1 marchewka 1 cebula ½ czerwonej papryki 4 ząbki czosnku 3 łyżki octu z białego wina 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki brązowego cukru 3 łyżki ketchupu 2 łyżki oleju 2 łyżki mąki(...)parze to układamy w misce od parownika. Jeśli jednak będziemy je gotować to obtaczamy delikatnie w mące. Następnie umieszczamy je w gotującej się wodzie (lub parowniku) na około 20 minut. W między czasie na patelni rozgrzewamy olej. Marchewkę myjemy i trzemy na tarce na dużych oczkach. Cebule drobno kroimy. Na patelnie wykładamy cebule i marchewkę. Po chwili dodajemy przeciśnięty przez

Kolizje Smaków
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem. 107

dobry zakwas - oczywiście najlepiej domowy,wyjątkowego smaku nadają suszone grzybki oraz chrzan i nie może się obejść bez białej kiełbasy i gotowanych jaj :) Składniki: ½ kg białej kiełbasy  300 g wędzonych kości schabowych  8 jajek 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera kilka grzybów suszonych 500 ml zakwasu żytniego  1 ząbek czosnku  2 łyżeczki chrzanu  kilka ziaren(...)pieprz Przygotowanie: Warzywa obieramy, myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dokładamy grzyby, nakłutą widelcem białą kiełbasę, kości, ziele angielskie, ziarna jałowca, pokrojony w plasterki czosnek oraz chrzan i gotujemy na małym ogniu około 40 min. W tym samym czasie gotujemy także jajka na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na połówki.  Do wywaru dodajemy zakwas i zagotowujemy. Doprawiamy łyżką

Symfonia smakowa
Zupa z kurkami 214

Smaczna zupa z dodatkiem kurek i ziemniaków. Lubię gdy kurki są niewielkie, można je wtedy zostawić w całości. Można dodać do niej śmietany, ja zostawiam czystą. Gotowałam wg przepisu  Magdy Gessler, zmieniłam nieco proporcje składników.składniki200 g kurek300 g ziemniaków1 marchewka1 cebula2 ząbki czosnku50 g masła1 l wywaru mięsnego, bulionuliść laurowyziele angielskiesól pieprzprzygotowaniePrzygotować kurki.  Dokładnie oczyścić ( najwygodniej(...)odczekać ok. 20 minut aż wyschną. W międzyczasie wywar wlać do garnka, dodać  obrane, pokrojone w dużą kostkę ziemniaki,  marchewkę pokrojoną w plastry i posiekany czosnek . Dodać listek laurowy, ziele, sól i pieprz. Gotować 15 minut.  Na grubej patelni rozgrzać masło, wrzucić osuszone kurki, (większe przekroić), posolić,dodać posiekaną cebulę. Chwilę podsmażać, mieszając, aż cebula i grzyby

Stare Gary
Surówka z pora ,marchewki i jabłka 143

  Fajna surówka do obiadu! Składniki: 2 białe części pora 1 duża marchewka 1 jabłko  gęsta śmietana sól i pieprz Pora kroimy drobno w półplasterki

Przepisy mojej mamy
Kasza jaglana z pieczonymi warzywami 141

zielone oliwki, korniszony, kapary  Przygotowanie: Kaszę zagotować z 3 szklankami lekko posolonej wody. Gdy kasza zacznie się gotować, zmniejszyć gaz i gotować jeszcze 10 minut. Następnie wyłączyć gaz, przykryć garnek pokrywką i pozostawić na 20 minut. Marchewki i pietruszkę obrać, pokroić na plastry a następnie na słupki. Marchewkę oprószyć cynamonem. Pietruszkę posypać kolendrą. Dynię obrać ze skóry, usunąć nasiona

Codziennik Kuchenny
Żeberka po farmersku 115

700 g żeberek 1 marchewka 1 cebula 2 jabłka 3 ząbki czosnku kilka suszonych grzybków  pół szkl białego wina wytrawnego 1 szkl wody rozmaryn suszony

Gotowanie jest łatwe
Domowy paprykarz szczeciński 176

marchewka1 cebulakoncentrat pomidorowy - ilość do smakusłodka papryka - ilość do smaku1 liść laurowy2 ziela angielskiesól, pieprz do smakuSposób przygotowania:1. Ryż gotujemy do miękkości w lekko osolonym wrzątku. Studzimy.2. Dokładnie oczyszczamy rybę z ości.3. Cebulę drobno siekamy.4. Obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.5. Cebulę dusimy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy marchewkę, liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy.6. Dodajemy przyprawy

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania