Jak zrobić idealny rosół

Jak zrobić idealny rosół

Jak zrobić idealny rosół

Rosół nazwałabym jedną z najszlachetniejszych polskich zup. Jednak zbyt rzadko pojawia się na naszych stołach. Myślę, że jest mylona z bulionem, do którego jest łudząco podobna z wyglądu. Bulion, to nic innego, jak wywar na skrawkach mięsa, kościach i jarzynach, który można przygotować z tanich (co nie znaczy, że gorszej jakości) składników. Później zwykle używa się go jako bazę do zup i sosów. Często przelewamy go do mniejszych pojemniczków i mrozimy, by mieć zapas na później. Rosół natomiast ... o rosole moż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Posadzone i zjedzone

Autor

kasiackasiac

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, zupa, mięso, marchewka, por , seler, obiad, drobiowe, pierś, makarony, kapustą, sosy, piersi, kurczak, makaron, rosół z kury, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, zupa z selera, gotowana marchewka, tani obiad, obiad z makaronem, makaron na obiad, sos do kurczaka, dania z makaronem, danie jednogarnkowe, kurczak z warzywami, dania bez mięsa, kurczak z makaronem, sos do makaronu

Inne przepisy z Posadzone i zjedzone

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.