Zawijane filety śledziowe z cebulką, ogórkiem kiszonym, marchewką, podane z dipem chrzanowo -koperkowym. Składniki: 3 filetów śledziowych, średniej wielkości ogórek kiszony, kawałek cebuli, ok 6 cm
Lena GotujeSURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (składniki na 4-5 osób) - 500g kiszonej kapusty - jedna marchewka - małe jabłko - pół małej cebuli - sól, pieprz, cukier - olej rzepakowy Kapustę
Zgrabne Gotowaniekuchenny z funkcją gotowania Tefal Cuisine Companion, blendery Bosch, a także deski do krojenia z imieniem Waszej mamy. Wielkanocny klops z jajkiem: 1 kg mielonej karkówki wieprzowej 5 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 1 bułka kajzerka 1 szklanka mleka 1 średnia cebula 4 łyżki kaszy manny 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 nieduże marchewki 2 łyżeczki musztardy(...)liście laurowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Pięć jajek gotujemy na twardo. Bułkę namaczamy w mleku, aż będzie miękka. Do mielonego mięsa z karkówki dodajemy surowe jajko, bułkę odciśniętą z mleka, bardzo drobno posiekaną cebulę, kaszę manną, śmietanę, dwie marchewki obrane i starte na tarce o drobnych oczkach, musztardę, paprykę, ziele angielskie, sól, posiekaną natkę pietruszki
Poezja smakusię zrumieni. Uwagi Surówka pasująca do pieczonego kurczaka to np. Surówka z kapusty pekińskiej z porem i ogórkiem Surówka z kalarepki i marchewki Surówka z białej kapusty Surówka z białej kapusty udka pieczone to co lubie gotuje i polecam Artykuł Udka pieczone. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamodrobiną czarnego pieprzu. Do zeszklonej cebulki i lekko ściętego mięsa dodaj talarki marchewki i drobno pokrojoną czerwoną paprykę. Podsmażaj przez mniej więcej 10 minut, mieszając co jakiś czas. Do garnka wlej gorący bulion oraz dodaj przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, słodką i istrą paprykę. Całość gotuj pod lekko uchyloną pokrywką przez 40 minut, na niewielkim ogniu. Bigos nie może mocno(...)name":"Do zeszklonej cebulki i lekko \u015bci\u0119tego mi\u0119sa dodaj talarki marchewki i drobno pokrojon\u0105 czerwon\u0105 papryk\u0119. Podsma\u017caj przez mniej wi\u0119cej 10 minut, mieszaj\u0105c co jaki\u015b czas.","text":"Do zeszklonej cebulki i lekko \u015bci\u0119tego mi\u0119sa dodaj talarki marchewki i drobno pokrojon\u0105 czerwon\u0105 papryk\u0119. Podsma\u017caj przez mniej
ProstePesto.plDziś bez zbędnych wstepów i ideologii serwujemy kapuśniaczek w odchudzonej wersji. Gotowany na filecie z kurczaka i z dodatkiem pieczarek. Zdrowa i pożywna zupka na rozpoczęcie tygodnia. Kapuśniaczek SKŁADNIKI: 1 mały filet z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora 500 g kapusty kiszonej 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe sól, pieprz majeranek 200 g pieczarek 500 g ziemniaków(...)Przygotowanie: Marchewki i pietruszki obieramy i kroimy na drobne kawałki. Dodajemy pokrojonego w plasterki pora i filet z kurczaka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym garnku do miękkości po czym odcedzamy. Kapustę płuczemy, kroimy na drobniejsze kawałki i dodajemy do garnka. Dodajemy ziele, liście, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i gotujemy do miękkości kapusty
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiselerem naciowym, marchewką, brokułem i awokado Składniki: - 100g kaszy jaglanej - 1/6 łyżeczki kurkumy - 1 marchewka - patki chili - 2 łodygi selera naciowego(...)cytryny * Zamiast mięty można użyć świeżej natki pietruszki Wykonanie: - Rodzynki zalać wrzątkiem w szklance, odstawić na bok - Kaszę gotować przez 15 minut z dodatkiem soli i kurkumy - Następnie schłodzić ją, np. wystawiając na parapet za okno ;) - Marchewkę i ogórka obrać, pokroić w cienkie plasterki - Seler naciowy posiekać w pół centymetrowe kawałki - Brokuła podzielić na małe kawałki, podgotować przez minutę
Wegańska kuchnia orientalnazmieloną i na gorącym oleju podsmażyć z każdej strony wlać wywar, dodać ziele i liść i gotować na mniejszym ogniu z 10 minut do smaku doprawić maggi, śmietanę 18% wymieszać z mąką, ciut wodą i mieszając zagęścić sos - wsypać natkę pietruszki groszem z marchewką ugotować do miękkości, nadmiar wody odlać, dodać 1 łyżkę masła, soli do smaku, wsypać 1 łyżkę
W Mojej Kuchni Lubięwarzywami w sam raz na letnie upały. Samku dodają również paprykowe grzanki i paski boczku. 3 l wody 300 g udek z kurczaka Pęczek włoszczyzny (por + natka pietruszki) 2 marchewki 3 młode ziemniaki 1 kalarepa 1 kalafior 1 brokuł 300 żółtej fasolki szparagowej 1 łyżka przyprawy uniwersalnej typu Vegeta 2 łyżeczki posiekanego koperku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka liścia lubczyku(...)łyżeczka ostrej czerwonej papryki Oliwa z oliwek 500 g surowego boczku wędzonego W dużym garnku gotujemy wodę i udka z kurczaka. Dodajemy włoszczyznę. Gdy udka są już miękkie wyjmujemy je, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy z powrotem do garnka. Marchewkę obieramy i kroimy w pół plasterki. Ziemniaki i kalarepę w kosteczkę. Kalafiora oraz brokuł dzielimy na małe
VioletoweKucharzenieprzyjemna. Idealna właściwie do każdego obiadu. Róbcie więc. Na najbliższą niedzielę. U nas już raczej kulinarnie bardziej wielkanocnie, ale Wy się nie krępujcie. Gotujcie jak przystało na normalnych ludzi :). Składniki: mała biała część pora 1 duża marchewka 1 jabłko 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny sól Umyte jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy
Kardamonovyprzepis na 8-10 porcji Do przygotowania rosołu będziesz potrzebować: 2 udka z kurczaka, 250g wołowiny, 3 ząbki czosnku, 2 cebule, 50ml sosu sojowego, 2,5 l wody, 2 marchewki, 2 papryczki chili, łyżeczkę mielonej trawy cytrynowej, łyżeczkę suszonego lubczyku, pół łyżeczki mielonego anyżu, szczyptę kardamonu, 5 goździków, laskę cynamonu, sól i pieprz do smaku. 1. Czosnek posiekaj(...)mięsem do piekarnika i piecz 30 minut. 6. Po upieczeniu przełóż wszystko do garnka, dodaj przyprawy i resztę sosu sojowego. 7. Dodaj obrane marchewki i przekrojone wzdłuż na pół papryczki chili. 8. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze przez 30 minut. 9. Dopraw solą i pieprzem do smaku. 10. Wyjmij kurczaka i wołowinę - będziesz mogła wykorzystać je później
Z notatnika dietetykaświeżych pomidorów z czosnkiem, pachnący masłem i świeżym koperkiem. Aromaty, które w kuchni ubóstwiam! Rybę podałam z puree z selera i ziemniaków oraz gotowanymi brokułami. Podajcie ją z puree ziemniaczanym , z surówką z kiszonej kapusty i marchewki lub z surówką z marchewki . Polecam przygotować taką rybę na świąteczny obiad. Będzie pysznie! Zapewniam! Smacznego Sandacz (filet ze skórą) pieczony z dodatkiem
Zasmakuj Kuchnipuree możecie podawać do kotletów, pieczonych mięs czy gulaszy. Zobacz też: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Ziemniaki z boczkiem i brukselką Placuszki z marchewki i ziemniaków Przepis na ziemniaki puree Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 30 minut Składniki 0,5 kg ziemniaków 2 łyżki masła 6 łyżek mleka sól do gotowania opcjonalnie: pieprz, ulubione zioła, natka pietruszki, koperek
Kuchnia Bazyliipora 1 łodyga selera naciowego 1l-1,5l wody 150 g czerwonej soczewicy 2 łyżki oleju Przygotowanie: Obraną marchewkę pokrój na kawałki wraz z innymi warzywami. Zalej woda i dodaj sol. Gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodaj soczewice oraz olej i gotuj jeszcze przez 10 minut. Po tym czasie
wegujemyryżowy szczypiorek limonka Przygotowanie: Na dnie garnka rozgrzewamy olej i podsmażamy drobno pokrojone szalotki, po chwili dodajemy posiekany czosnek i imbir oraz pokrojone marchewki, pietruszkę, seler naciowy, buraczki z botwinki (liście i łodygi dodamy pod koniec gotowania). Mieszamy i dusimy około 5 minut. Po tym czasie dodajemy przyprawy: kumin, kolendrę, liść laurowy, odrobinę soli i pieprzy. Warzywa zalewamy litrem
Smakowity Blog Kulinarny