gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:77/261)

Pierogi z soczewicą i grzybami w barszczyku zatopione 186

napełniać farszem, zlepiać pierogi. Gotowe pierogi układać na ściereczce oprószonej mąką. Zagotować wodę, posolić. Dodać łyżkę oleju rzepakowego. Na wrzącą wodę wrzucać pierogi, gotować do wypłynięcia. Barszczyk czerwony czysty: 1 kg buraków ćwikłowych 1 duża marchew  1/2 pietruszki 5 ząbków czosnku 2 cebule 1 l wody ziele angielskie, liście laurowe, pieprz czarny cały, majeranek ewentualnie koncentrat barszczu czerwonego

kolorowotorcikowo
Dorsz gotowany na parze 295

połówki cytryny, posypać koperkiem i pieprzem. Odstawić na pół godziny do lodówki. 3. W garnku do gotowania na parze układamy dorsza i gotujemy do miękkości. Surówka z kiszonej kapusty: Składniki: woreczek kiszonej kapusty duża marchewka szczypiorek 2 łyżki oliwy/oleju łyżeczka cukru pieprz Wykonanie: 1. Kapustę odcisnąć i pokroić. 2. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek pokroić

Pasja Smaku
Papryka na parze z musem marchewkowo-ziemniaczanym 211

Nadmiar ugotowanej marchewki ( z rosołu) też może być inspirujący :).Potrzebowałam dodatek do kotlecików z gotowanego kurczaka ( też z zapasów zamrażarkowych). Od wczoraj zostały mi 2 malutkie ugotowane ziemniaczki. A w lodówce leżała sobie piękna czerwona papryka. Nie miałam wątpliwości , że po połączeniu wyjdzie coś dobrego. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
ZUPA Z SELERA NACIOWEGO. 258

drobno. Szklę na 1 -2 łyżce oleju. Wrzucam seler i chwilkę razem podsmażam. Następnie zalewam bulionem i zagotowuję.  W między czasie obieram marchewki i pietruszkę.  Kroję je w małą kostkę. Wrzucam do bulionu. Całość gotuję aż do miękkości ziemniaków.  Dodaję posiekaną bazylię. Podaję. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Pulpeciki w sosie śmietanowo – chrzanowym 313

mięsa formować kulki. Pulpety można uprzednio obsmażyć (ja tego nie robię), przełożyć je do garnka, zalać bulionem. Dodać startą na grubych oczkach marchewkę, ziele angielskie, liść laurowy. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować około 20 minut do miękkości mięsa. Pulpeciki wyjąć na talerz. Pora przygotować sos. Do wywaru dodać chrzan i śmietanę. Zagotować chwilę. Następnie mąkę rozrobić

Fabryka pomysłów
Kurczaczki z jajek 181

blogu Paleta Smaku, musiałam je wykonać ;) Jajka gotujemy na twardo. Gdy ostygną obieramy ze skorupek, odcinamy górną część białka i delikatnie małym widelczykiem wyciągamy żółtka. Żółtka mieszamy z kurkumą, kremem Dijonnaise, wodą, solą oraz pieprzem. Nadziewamy białka żółtkowym farszem. Z pozostałego farszu lepimy kuleczki, wkładamy wycięty trójkącik z plasterka marchewki jako dziób i kawałki czarnej oliwki jako oczka. Układamy główki

Aga w kuchni
KUJAWSKA KARTOFLANKA Z KLOPSIKAMI Z METKI 162

Zupa ziemniaczana czyli tradycyjna kartoflanka to szybka i bardzo smaczna zupa.Tradycyjnie gotowana jest z boczkiem, u mnie w zmodyfikowanej formie: z klopsikami zrobionymi z wędzonej

Walijskie Pichcenie
Krem z pomidorów z pieczonym jabłkiem i bazyliowym pesto 123

blaszce, wstawić do piekarnika nastawionego na 160 C i piec 30 minut. W międzyczasie w garnku przygotować wywar z  z marchewki, selera, pietruszki i przypraw. Wszystko przełożyć do garnka zalać 1,5 l zimnej wody i gotować około 1 godziny. Pomidory umyć i ponakrajać delikatnie na krzyż w miejscu gdzie rośnie galązka, tak przygotowane zalać wrzatkiem i przykryć

Gosia gotuje
Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym 16286

podałam z duszonymi ziemniaczkami i zasmażanymi buraczkami . Prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 marchewka kawałek selera 1/2 korzenia pietruszki 2 listki laurowe sól pieprz Sos śmietanowo-koperkowy: 1/2 szklanki wywaru, w którym gotowały się piersi 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 czubata łyżka posiekanego koperku 1 płaska łyżka mąki 1 łyżeczka soku

Oryginalny smak
Sajgonki - jakie pyszne. 4354

firmy Skworcu) 1/3 opakowanie makaronu ryżowego por 2cm kawałek imbiru sos sojowy olej sezamowy przyprawa 5 smaków "Gotujemy" makaron według przepisu na opakowaniu. Grzyby zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 20 min. Kurczaka kroję na drobniutkie kawałki (troszkę grubsze niż tatar). Marchewki i pietruszkę obieram i kroję w nieduże słupki. Myjemy pora o kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy olej sezamowy

Brzuszki Łakomczuszki
Wegetariańskie tortille na przystawkę 103

tortille meksykańskie Składniki 2-3 tortille czerwona papryka serek śmietankowy – kanapkowy liście sałaty marchewka ogórek zielony Wegetariańskie tortille na przystawkę – przepis Placki tortilli smarujemy serkiem śmietankowym, a następnie na każdym z nich układamy sałatę. Sałata powinna nam przykryć całą tortillę. Warzywa – marchewkę, paprykę i ogórka zielonego kroimy w paseczki. Układamy z jednej strony na tortilli, a następnie(...)zwijamy. Tortillę tniemy na mniejsze kawałki. Smacznego! Artykuł Wegetariańskie tortille na przystawkę pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kus kus perłowy z warzywami i kurczakiem 138

udka 1 marchewka pół cebuli 1 pomidor 1/4 kapusty pół cukinii małej sól ziołowa RadixBis natka pietruszki Udka myjemy i obsypujemy solą ziołową i skrapiamy oliwą, odstawiamy na ok godzinę. Obsmażamy na tłuszczu w głębokiej patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem aż do miękkości. Doprawiamy solą ziołową RadixBix. Kus kus gotujemy według przepisu

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i szparagami. 146

pół talarki. Do wrzącej wody wrzucamy szparagi, a kabaczki smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Kabaczki smażymy przez ok. 7 min, a szparagi gotujemy 2-3 min. Po ugotowaniu, szparagi kroimy na drobniejsze kawałeczki.  Pomidory kroimy w dużą kostkę. Marchewkę kroimy w cieniutkie plasterki, a sałatę lodową rwiemy. Wszystko przekładamy do misy.  Śmietanę, majonez, paprykę, czosnek, sól i pieprz złączamy

Kuchnia Łukasza
Kurczak i ziemniaki opiekane z rozmarynem 177

też w takie jak ten tzn. ugotowane mięso pokrywam glazurą ( marynatą ) -zostawiam by ostygło i przeszło smakami a potem podsmażam. Czas z gotowaniem: 2 godziny Składniki: 1 duże udko ( pół kg ) lub górne części udek 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera wielkości pietruszki 1/3 pora 1 cebula 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 5-6 ziaren czarnego pieprzu(...)karmel. W garnku ułożyć udko, dołożyć warzywa, zalać wodą. Wlać łyżeczkę maggi ( lub jeśli mamy świeży lubczyk to wrzucić kilka gałązek i dodać szczyptę soli. Zagotować. Zmniejszyć gaz i gotować na małym trochę ponad godzinę tak by mięso było miękkie ale nie odpadało od kości. W tym czasie obrać , umyć, ugotować w osolonej wodzie ziemniaki. Odcedzić. Wyjąć udko z wywaru

Buniabaje w kuchni
Poniedziałkowy "fit" - Odchudzona zupa ogórkowa 343

natomiast często gotuję zupy na mięsie z kurczaka, nie są wtedy tłuste a smakują równie dobrze. I dziś właśnie u Nas przepis na taką odchudzoną ogórkową, ugotowaną na filecie z kurczaka i bez dodatku śmietany.  Odchudzona zupa ogórkowa  SKŁADNIKI: 1 pietruszka 0,5 pora 4 ziemniaki 1 marchewka(...)kurczaka sól,  pieprz opcjonalnie kefir PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka przekładam do garnka. Zalewam wodą i dodaję pokrojone w kostki marchewki, pora oraz pietruszkę. Gdy całość się zagotuje dodaję wcześniej obrane i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Gotujemy aż ziemniaki będą prawie miękkie. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ogórki kiszone ścieramy na tarce i dodajemy do zupy. Całość

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania