gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:69/261)

Sałatka z gotowanych buraków 166

font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Sałatka z gotowanych buraków Składniki: 3-4 ugotowane buraki 2-3 ugotowane marchewki Puszka groszku konserwowego 1 papryka czerwona 2-3 ogórki kiszone 1 mała cebula Majonez Sól,pieprz Sposób wykonania: Buraki, marchew, paprykę, ogórka kiszonego i cebule

Smaki Natalii
Zupa z wędzonym łososiem 142

rosołowej ) 150 ml śmietanki 30%  1 łyżeczka masła posiekany świeży koperek (ew. nać pietruszki) wg uznania sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Ziemniaki i marchewkę myjemy, kroimy w kostkę. Zalewamy wywarem z jarzyn i gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.   Dodajemy porwanego na części łososia, którego można porwać na większe części lub na całkiem drobne. Gotujemy razem

bistro mama
Ryż smażony z tofu, awokado i warzywami po chińsku 229

ząbek czosnku - kawałek papryczki chili - kawałek awokado - sos sojowy - 1 łyżeczka oliwy - sok z cytryny Wykonanie: - Ryż wsypać na wrzątek, dodać sól, gotować przez 15 minut - Warzywa umyć, posiekać: paprykę w paski, czosnek w drobną kostkę, marchewkę, chili i pora w plasterki - Brokuła i kalafiora podzielić na drobne różyczki - Z fasolki obciąć końcówki, przekroić ją na połówki - Awokado i tofu

Wegańska kuchnia orientalna
Żeberka duszone 149

żeberek mąka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki sól cytrynowa Piątnica przyprawa Piątnica pieprz  listki laurowe ziele angielskie majeranek  Żeberka pokroić.Rozgrzać olej, włożyć żeberka obtoczone  w mące,podsmażyć lekko rumieniąc.Dodać pokrojoną cebulę, czosnek i marchewkę  jeszcze chwilę razem smażyć. Dodać przyprawy, wlać wodę i gotować do miękkości.W razie potrzeby doprawić

Moje domowe kucharzenie
Karkówka z marchewką 132

stron. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez godzinę. Początkowo pieczemy w 200 stopniach, a po 15 minutach zmniejszamy na 180 stopni. Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Zalewamy ją wodą i gotujemy ok 8 minut. Wkładamy 2 łyżki masła, cukier i mieszamy. Gotujemy jeszcze 2 minutki, tak by nam się nie rozgotowała i przyprawiamy pieprzem i solą

Aga w kuchni
Nie ma jak u mamy. Kuchnia polska. 241

medaliony cielęce z borówkami, kotlety schabowe zapiekane z winem) dania mączne z ziemniaków i z kasz (np. jajka zapiekane po wiejsku, babka ziemniaczana z gotowanych ziemniaków) dania z warzyw (np. surówka z ogórków wiosenna, marchewka glazurowana) słodkości, przetwory, nalewki (np. ciasto ze śliwkami, jałowcówka szlachecka) Czy warto? Na pewno! Nawet jeśli doskonale znacie kuchnię polską, warto aby mieć przepiękny album

Brzuszki Łakomczuszki
1530.Żeberka duszone w sosie pomidorowym 173

listki laurowe ziele angielskie majeranek  Żeberka pokroić.Rozgrzać olej, włożyć żeberka obtoczone  w mące,podsmażyć lekko rumieniąc.Dodać pokrojoną cebulę, czosnek i marchewkę  jeszcze chwilę razem smażyć. Dodać przyprawy, wlać wodę i gotować do miękkości.Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, a na sam koniec śmietanę i koperek.W razie potrzeby doprawić

Moje domowe kucharzenie
Pulpety z pietruszką w sosie slodko-kwaśnym 207

sosu sojowego jasnego Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy I zagotowujemy w garnku- około 3 min. Sos gotowy. Można doprawić do smaku czosnkiem.  Ryż zasmażany: Gotujemy szklankę ryżu. Składniki: 3 pieczarki - pokrojone w talarki 3 marchewki pokrojone w słupki 6 liści z kapusty pekińskiej 2-3 łyżki oleju Na rozgrzanym oleju smażymy marchewkę I pieczarki- około 5 min. Gdy marchew jest

Smaki Edyty
Pierogi, pyzy i kluski 279

Kotlety z kaszki w naleśnikach z sosem grzybkowym Czytaj dalej »

Gotuj z Misiem
Zupa pomidorowa z mięsno-pieczarkowymi pulpecikami 157

pomidorowa 1,5 litra wody 500 g sok pomidorowy zagęszczony - ja kupuję w Biedronce - uważam, że jest bardzo dobry 1 cebula 2 ząbki czosnku marchewka 1,5 kostki rosołowej drobiowej - nie mam czasu bulionu gotować, ale jak chcecie - gotujcie :) łyżeczka bazylii suszonej, lub siekanej świeżej ewentualnie sól i pieprz do smaku łyżka oliwy lub dobrego oleju do smażenia Olej rozgrzać

kolorowotorcikowo
Wołowina duszona w czerwonym winie 257

pewnym czasie dorzucić marchewkę i chwilę razem smażyć. Na koniec dorzucić posiekane ząbki czosnku. Po 1,5 godziny dorzucić przesmażoną na maśle cebulkę, marchewkę i czosnek. Dusić razem jeszcze pół godziny. Na koniec gotowania doprawić do smaku pieprzem, solą, pieprzem ziołowym, kawałkami chili i tymiankiem. Można zjeść z chlebem, ziemniakami, bądź z ulubionymi dodatkami

Sajkofanka smaku
Zupa z zielonego groszku 112

ziemniaków * 2 łyżki mąki pszennej * łyżka gęstej śmietany * sól , pieprz , ziele angielskie , liść laurowy * koperek     Przygotowanie : Zagotować mięso , zebrać szumowiny. Wrzucić pokrojoną marchewkę, seler i pietruszkę. Dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotować do miękkości. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do zupy. Gdy będą miękkie dodać odsączony groszek. Rozprowadzić śmietanę z mąką i odrobiną gorącej zupy. Wszystko wymieszać

Magiczne Życie Marty
Pierogi z kurczakiem i marchewką ( z rosołu) 309

zdarza się Wam, że podczas gotowania zupy zostaje mięso, z którym nie wiecie co zrobić? U mnie najczęściej w takiej sytuacji drugiego dnia na stole pojawia się potrawka z kurczaka.  Warto jednak urozmaicić kolejny dzień i zrobić pyszne mięsne pierogi z dużą ilością kurczaka, marchewki i ziół.  Praktykując ten przepis zawsze robię większą ilość pierogów, ponieważ idą

ChilliJemy
WEGETARIAŃSKI ŻUREK NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW 123

grzyby oraz przyprawy: listki laurowe i ziela angielskie. Garnek przykrywamy i zagotowujemy wodę, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 30-45 min. W wodzie z ogórków kiszonych rozprowadzamy mąkę. Po tym czasie, wszystkie warzywa wyciągamy (oprócz marchewki i grzybów), a do wywaru wlewamy wodę z ogórków razem z mąką. Na końcu dodajemy zahartowaną śmietanę. Całość zagotowujemy

Kuchnia MagdaLeny
Ryba i marchewkowe spaghetti 218

włożyć na sitko, które umieszczamy nad garnkiem z wodą i parować do miękkości. Posiadacze garnka do gotowania na parze mają prostsze zadanie. Rybę w przyprawach owijamy w folię i pieczemy w tym czasie w piekarniku, można piec w torebce do pieczenia, ryba i marchewka, mniej więcej, w tym samym czasie, około 30 min. powinny być gotowe. Groszek konserwowy podgrzać, można

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania