font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Sałatka z gotowanych buraków Składniki: 3-4 ugotowane buraki 2-3 ugotowane marchewki Puszka groszku konserwowego 1 papryka czerwona 2-3 ogórki kiszone 1 mała cebula Majonez Sól,pieprz Sposób wykonania: Buraki, marchew, paprykę, ogórka kiszonego i cebule
Smaki Nataliirosołowej ) 150 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka masła posiekany świeży koperek (ew. nać pietruszki) wg uznania sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Ziemniaki i marchewkę myjemy, kroimy w kostkę. Zalewamy wywarem z jarzyn i gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy porwanego na części łososia, którego można porwać na większe części lub na całkiem drobne. Gotujemy razem
bistro mamaząbek czosnku - kawałek papryczki chili - kawałek awokado - sos sojowy - 1 łyżeczka oliwy - sok z cytryny Wykonanie: - Ryż wsypać na wrzątek, dodać sól, gotować przez 15 minut - Warzywa umyć, posiekać: paprykę w paski, czosnek w drobną kostkę, marchewkę, chili i pora w plasterki - Brokuła i kalafiora podzielić na drobne różyczki - Z fasolki obciąć końcówki, przekroić ją na połówki - Awokado i tofu
Wegańska kuchnia orientalnażeberek mąka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki sól cytrynowa Piątnica przyprawa Piątnica pieprz listki laurowe ziele angielskie majeranek Żeberka pokroić.Rozgrzać olej, włożyć żeberka obtoczone w mące,podsmażyć lekko rumieniąc.Dodać pokrojoną cebulę, czosnek i marchewkę jeszcze chwilę razem smażyć. Dodać przyprawy, wlać wodę i gotować do miękkości.W razie potrzeby doprawić
Moje domowe kucharzeniestron. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez godzinę. Początkowo pieczemy w 200 stopniach, a po 15 minutach zmniejszamy na 180 stopni. Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Zalewamy ją wodą i gotujemy ok 8 minut. Wkładamy 2 łyżki masła, cukier i mieszamy. Gotujemy jeszcze 2 minutki, tak by nam się nie rozgotowała i przyprawiamy pieprzem i solą
Aga w kuchnimedaliony cielęce z borówkami, kotlety schabowe zapiekane z winem) dania mączne z ziemniaków i z kasz (np. jajka zapiekane po wiejsku, babka ziemniaczana z gotowanych ziemniaków) dania z warzyw (np. surówka z ogórków wiosenna, marchewka glazurowana) słodkości, przetwory, nalewki (np. ciasto ze śliwkami, jałowcówka szlachecka) Czy warto? Na pewno! Nawet jeśli doskonale znacie kuchnię polską, warto aby mieć przepiękny album
Brzuszki Łakomczuszkilistki laurowe ziele angielskie majeranek Żeberka pokroić.Rozgrzać olej, włożyć żeberka obtoczone w mące,podsmażyć lekko rumieniąc.Dodać pokrojoną cebulę, czosnek i marchewkę jeszcze chwilę razem smażyć. Dodać przyprawy, wlać wodę i gotować do miękkości.Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, a na sam koniec śmietanę i koperek.W razie potrzeby doprawić
Moje domowe kucharzeniesosu sojowego jasnego Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy I zagotowujemy w garnku- około 3 min. Sos gotowy. Można doprawić do smaku czosnkiem. Ryż zasmażany: Gotujemy szklankę ryżu. Składniki: 3 pieczarki - pokrojone w talarki 3 marchewki pokrojone w słupki 6 liści z kapusty pekińskiej 2-3 łyżki oleju Na rozgrzanym oleju smażymy marchewkę I pieczarki- około 5 min. Gdy marchew jest
Smaki EdytyKotlety z kaszki w naleśnikach z sosem grzybkowym Czytaj dalej »
Gotuj z Misiempomidorowa 1,5 litra wody 500 g sok pomidorowy zagęszczony - ja kupuję w Biedronce - uważam, że jest bardzo dobry 1 cebula 2 ząbki czosnku marchewka 1,5 kostki rosołowej drobiowej - nie mam czasu bulionu gotować, ale jak chcecie - gotujcie :) łyżeczka bazylii suszonej, lub siekanej świeżej ewentualnie sól i pieprz do smaku łyżka oliwy lub dobrego oleju do smażenia Olej rozgrzać
kolorowotorcikowopewnym czasie dorzucić marchewkę i chwilę razem smażyć. Na koniec dorzucić posiekane ząbki czosnku. Po 1,5 godziny dorzucić przesmażoną na maśle cebulkę, marchewkę i czosnek. Dusić razem jeszcze pół godziny. Na koniec gotowania doprawić do smaku pieprzem, solą, pieprzem ziołowym, kawałkami chili i tymiankiem. Można zjeść z chlebem, ziemniakami, bądź z ulubionymi dodatkami
Sajkofanka smakuziemniaków * 2 łyżki mąki pszennej * łyżka gęstej śmietany * sól , pieprz , ziele angielskie , liść laurowy * koperek Przygotowanie : Zagotować mięso , zebrać szumowiny. Wrzucić pokrojoną marchewkę, seler i pietruszkę. Dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotować do miękkości. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do zupy. Gdy będą miękkie dodać odsączony groszek. Rozprowadzić śmietanę z mąką i odrobiną gorącej zupy. Wszystko wymieszać
Magiczne Życie Martyzdarza się Wam, że podczas gotowania zupy zostaje mięso, z którym nie wiecie co zrobić? U mnie najczęściej w takiej sytuacji drugiego dnia na stole pojawia się potrawka z kurczaka. Warto jednak urozmaicić kolejny dzień i zrobić pyszne mięsne pierogi z dużą ilością kurczaka, marchewki i ziół. Praktykując ten przepis zawsze robię większą ilość pierogów, ponieważ idą
ChilliJemygrzyby oraz przyprawy: listki laurowe i ziela angielskie. Garnek przykrywamy i zagotowujemy wodę, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 30-45 min. W wodzie z ogórków kiszonych rozprowadzamy mąkę. Po tym czasie, wszystkie warzywa wyciągamy (oprócz marchewki i grzybów), a do wywaru wlewamy wodę z ogórków razem z mąką. Na końcu dodajemy zahartowaną śmietanę. Całość zagotowujemy
Kuchnia MagdaLenywłożyć na sitko, które umieszczamy nad garnkiem z wodą i parować do miękkości. Posiadacze garnka do gotowania na parze mają prostsze zadanie. Rybę w przyprawach owijamy w folię i pieczemy w tym czasie w piekarniku, można piec w torebce do pieczenia, ryba i marchewka, mniej więcej, w tym samym czasie, około 30 min. powinny być gotowe. Groszek konserwowy podgrzać, można
kgwjanczewo