gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:67/261)

Marchewka z groszkiem - dodatek do drugiego dania 175

mąki Marchewkę oczyścić, pokroić wzdłuż na pół. Zazwyczaj kroję marchewkę w małą kostkę, ale w tym przypadku zależało mi na zachowaniu kształtu małej marchewki Groszek wyłuskać Warzywa przełożyć do garnuszka, zalać wodą, dołożyć kostki rosołowe i gotować do miękkości Gdy warzywa będą miękkie, zagęścić sos śmietaną z mąką ( podobnie jak robiłam przy sosie do pulpetów ): śmietanę i mąkę przełożyć

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Polędwiczki z warzywami i kaszą jaglaną 208

tych, którzy późno wracają do domu, a bez obiadu obejść się nie potrafią. Kaszę jaglaną można zastąpić ryżem, soczewicą lub inną kaszą, które gotować należy na bieżąco. Polecam na jesienny obiad. Składniki : polędwiczka wieprzowa 2 marchewki papryka czerwona cebula kawałek selera korzeniowego kilka grzybów suszonych łyżka koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe sól pieprz olej kasza jaglana Marchew i seler zetrzeć

Weekendy w domu i ogrodzie
Kotlety z tofu i czerwonej soczewicy podane z surówką 333

ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej  natka pietruszki  pieprz sól jarzynka bez soli olej Surówka: 1 twarde, kwaśne jabłko 1 marchewka 1/4 kapusty pekińskiej  pieprz Sposób przygotowania; Soczewicę płuczemy w zimnej wodzie i gotujemy do miękkości (ok 15 minut). Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. W misce zgniatamy tofu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, posiekaną natkę pietruszki

Truskawkowa Fiesta
Surówka z białej kapusty 96

domowych hot-dogów. Szybki przepis na Surówkę z pora i marchwi Składniki 1 marchewka 1/2 jabłka 1/3 główki białek kapusty szczypta soli odrobina czarnego pieprzu 1 łyżka majonezu odrobina pora Surówka z białej kapusty – przepis Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście i następnie drobno szatkujemy. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach na tarce. Jabłko obieramy i również ścieramy(...)kroimy. Wszystkie warzywa łączymy w misce przy pomocy majonezu i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego! Artykuł Surówka z białej kapusty pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fusilli z ragu alla bolognese 209

się go z wielu rodzajów mięs- używa się wieprzowiny i wołowiny, kiełbas (tradycyjnie: mortadela), boczku, zestawu warzyw (z typowej tzw. włoszczyzny, czyli marchewki, selera i pietruszki), oliwy, pomidorów i czerwonego wina. Sekretem udanego sosu jest długie gotowanie: co najmniej przez dwie godziny, a najlepiej przez cztery. Należy pamiętać, że jest to sos mięsny, do którego Włosi jedynie dorzucali warzywa, które(...)osobę), najlepiej tagliatelle ,ale to moja kuchnia i zrobiłam to z FUSILLI MALMA klik , bo genialnie się ten sos wkręca w świderki.... oraz starty parmezan Przygotowanie Marchewkę należy obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki, seler naciowy pokroić w drobną kosteczkę, posiekać drobno cebulę i czosnek. Boczek należy także drobno pokroić w cieniutką kostkę oraz zmiksować pomidory z puszki

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa buraczkowa 165

Zupa buraczkowa jest sycąca, pożywna, bardzo smaczna i dostarcza wielu witamin. Buraki można gotować, piec, jeść na surowo, każdy sposób jest dobry dla zdrowia. Składniki: 5 średnich buraków z tarkowanych 4 średnie ziemniaki 1 duża marchewka kawałek selera 1 korzeń pietruszki(...)nać pietruszki kostka rosołowa ziele angielskie Przygotowanie: Do garnka wkładamy z tarkowane buraki, ziemniaki, seler, pokrojone w średnią kostkę, a marchewkę, korzeń pietruszki w krążki. Zalewamy wodą tak, by ledwo przykrywała warzywa.W rzucić kostki rosołowe, ziele angielskie i gotować na małym ogniu przez 20 minut od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem polewamy odrobiną śmietany i posypujemy natką pietruszki. Smacznego

Smaczne Potrawy
Wywar mięsny na Zupę / Consume soup 204

rosole, czy wywarze z warzyw lub warzyw i mięsa. Mam wrażenie, że taka zupa jest dużo smaczniejsza. Ze względu na czas gotowania przygotowuję wywaru więcej i chowam do lodówki lub zamrażam.- dwie średnie marchewki- jedna średnia lub dwie małe pietruszki- połowę pora- połowę małego selera- jedna cebula- 2-3 liście laurowe- 5-6 ziaren ziela angielskiego- sól,pieprz- jedno

Pasje Jolki
Śledzie pod pierzynką 494

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Śledzie pod pierzynką znane inaczej szuba to warstwowa sałatka śledziowa z warzywami. Połączenie wyrazistych śledzi z łagodnymi warzywami

Marta Gotuje
Domowy gulasz cielęcy 105

oleju. Do mięsa dodajemy cebulę i podsmażamy ją wraz z cielęciną. Marchewkę kroimy w półplasterki i dodajemy do mięsa. Paprykę kroimy w kostkę i również dodajemy do naszej potrawy. Całość dusimy ok. 20 -25 minut. Podczas duszenia doprawiamy go solą, pieprzem, oregano i majerankiem. W tym czasie gotujemy kaszę według przepisu na opakowaniu. Kaszę mieszamy z gulaszem, wykładamy na talerze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Uszka i barszcz Wigilijne 163

Barszcz  1 litr wody grzybowej ( tego po gotowaniu grzybów na uszka) 2 kg buraków    1 duża cebula 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek pora 5 ząbków czosnku   łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 10 ziarenek kolendry.  sok z jednej cytryny cukier dla równowagi sól i pieprz mielony czarny.  Wykonanie(...)ziarna(pieprzu,kolendry,ziela angielskiego . Razem podsmażyć ok 1 minuty. Dodać do               gotującego się barszczu. Zmniejszyć ogień . Posolić do smaku (ok 1 łyżka) Gotować              ok 1/2 godziny .  W czasie gotowania należy uzupełnić płyn jeśli

Eli Gotowanie
Barszcz „Ukraiński” 130

szpondru wołowego 0,3 żeberek wieprzowych kawałek wędzonej skórki od swojskiego boczku lub innej wędzonki dla aromatu 4 ząbku czosnku 6 czerwonych buraków , średniej wielkości 2 marchewki średniej wielkości 2 korzenie pietruszki 1/2 małego selera korzeniowego ćwiartka małej główki kapusty 2 łyżki gęstego koncentratu pomidorowego 1,5 szklanki ugotowanej, białej fasoli (ja często używam z puszki, jest to szybszy sposób(...)cytryny) śmietana do podania Mięso umyj w zimnej wodzie, włóż do dość dużego garnka. Dodaj liście laurowe , ziele angielskie, obrane ząbki czosnku, sól do smaku i dorowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu do czasu aż mięso zmięknie. Wszystkie warzywa z listy obierz i pokrój w cienkie słupki. Dorzuć do wywaru mięsnego razem z koncentratem pomidorowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotuj

Ogrodnik w podróży
Kotlety z fasoli Jaś 201

przygotowania: Fasolę wsypujemy do garnka, zalewamy zimną wodą, odstawiamy na 12 godzin żeby fasola napęczniałą. Fasolę odcedzamy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Ostudzoną mielimy lub miksujemy blenderem. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do zmielonej fasoli dodajemy podsmażone warzywa, jajka, bułkę tartą, całość

Bajeczna Kuchnia
Barszcz czerwony na occie 90

Składniki: 6 buraków 2 marchewki 1 pietruszka ½ selera mały por (150 g) 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 2 litry bulionu drobiowego 2 łyżki octu 2 łyżki cukru sól (do smaku) pieprz (do smaku) Przygotowanie: Warzywa (marchewkę, pietruszkę, selera, pora) obrać i pokroić. Wymienione wcześniej składniki gotować przez 15 minut na bulionie razem z liściem laurowym i zielem angielskim

KuchniaWeDwoje.pl
Rogaliki drożdżowe z mięsem 88

świeżych drożdży, 4 żółtka, 2 jajka, 100 g śmietany 18%, 125 g masła, 1 łyżeczka cukru, szczypta soli. Mięsny farsz: 700 g mięsa gotowanego mieszanego (drobiowo-wołowego), 1 duża cebula, 1 ugotowana marchewka, 1 szklanka bulionu (opcjonalnie), sól, pieprz, majeranek, 1-2 łyżeczki oleju do smażenia. Dodatkowo do posmarowania pasztecików: 1 jajko, 1 łyżka mleka. Cebulę pokroić w kosteczkę

Świat Domowej Kuchni
Zupa „Bogatyrska” z kiszonym ogórkiem 144

ogórki 5 łyżek wody z kiszonych ogórków 1 korzeń pasternaku, średniej wielkości (możesz zastąpić pietruszką jeśli nie masz, chociaż to właśnie pasternak nadaje zupie charakterystyczny słodkawy posmak ;)) 1 średnia marchewka 1 płaska, łyżka słodkiej, mielonej papryki 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka cukru 2-3 liście laurowe 5-6 kulek ziela angielskiego sól do smaku 2,5 litra wody(...)plastry, lekko przesmaż na patelni, przełóż do garnka. Dodaj pokrojona w dowolne kawałki, najlepiej wielkości kiełbasy, wieprzowinę, liść laurowy, ziele angielskie. Następnie także pokrojone marchewkę i pasternak. Dopraw, papryką , cukrem, solą do smaku i gotuj do miękkości. Jak mięso będzie miękkie, dodaj pokrojone ziemniaki, ogórki, koncentrat pomidorowy, wodę z ogórków i ponownie gotuj do momentu, aż ziemniaki zrobią się miękkie

Ogrodnik w podróży