Domowy gulasz cielęcy to błyskawiczna propozycja dania, które idealnie pasuje do kaszy, ryżu, albo ziemniaków z wody. Dania z cielęciny są delikatnie w smaku. Przygotowanie gulaszu będzie wymagać od nas dosłownie kilku składników, a danie będzie pyszne. W mojej wersji, gulasz podamy wraz z kaszą pęczak. Sprawdź prosty przepis na Aromatyczny gulasz z łopatki Składniki 250g cielęciny 2 marchewki 1 cebula olej do smażenia 1/2 czerwonej papryki szczypta soli pieprz czarny szczypta oregano odrobina majeranku natka pie... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...