gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:59/261)

Flaczki 173

bulion warzywny lub rosół ( ok. 3 litry wody )-majeranek-przyprawa do zup-koncentrat pomidorowy-olej-mąka-korzeń imbiru-pieprz-sól   Gotujemy rosół na niewielkim kawałku kości schabowej.Dodajemy:-korzeń pietruszki-kawałek selera-kawałek pora-3 marchewki-kilka liści laurowych-pokrojony w plastry korzeń imbiru-kilka gałązek oregano-kilka ziarenek pieprzu-kilka ziaren ziela angielskiego-3-4 ząbki czosnku-sól(...)schabowej jest ugotowane wyciągamy ją z rosołu.Odławiamy też warzywa.Marchewkę zostawiamy i kroimy ją w kostkę a następnie dodajemy do rosołu.Do rosołu wsypujemy też flaczki.   Gotujemy ok. 30 minut.   Dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawę do zup do smaku.Dosypujemy pieprz i majeranek i gotujemy kolejne 30 minut.   Na patelnię wlewamy

Maminek kulinarny
ZUPA GRZYBOWA Z ZIELONYM GROSZKIEM NA WOŁOWINIE 162

angielskiego listek laurowy kubek kwaśnej śmietany natka pietruszki *********************************************** Ugotować wywar ze szpondra wołowego z zielem angielskim,listkiem laurowym i jałowcem.Wyciagnac kości,dolożyć mieszankę z marchewki i groszku , oczyszczone i pokrojone grzyby leśne.Gotujemy z 15-20 minut,wsypujemy kaszę mannę i zagotowujemy ,doprawiamy.Gotujemy jeszcze 10-15 minut.Ściągamy z ognia garnek,zalewamy śmietaną ,mieszamy.Podajemy gorącą i posypujemy posiekaną natką

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Krem z brokułów z indykiem 132

listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego i kolorowego pieprzu sól do smaku lubczyk Przygotowanie: Mięso włożyć do garnka, zalać wodą ok 350 ml. Dodać obraną marchewkę, pietruszkę, podpaloną na ogniu cebulę i przyprawy. Gotować do miękkości.  Miękkie warzywa wyciągnąć z bulionu, oprócz czosnku. Włożyć brokuły i trzymać na ogniu ok 4-5 min. Zmiksować na gładki krem. Podawać

Gaździnka warzy
Pyszna wołowina rozpływająca się w ustach 187

wrzucić cebulę pokrojoną w pół- plasterki i posiekany czosnek, smażyć, aż zmiękną. Włożyć mięso, podlać wodą, zagotować. Dodać resztę składników tj. grzybki, posiekaną natkę pietruszki, marchewkę pokrojoną w plasterki, wymieszać. Zmniejszyć gaz i gotować około 2 godzin. W razie potrzeby podlać wodą. Mięso musi być bardzo miękkie. jeśli macie garnek elektryczny do wolnego gotowania to ustawić na wolne gotowanie

Kuchnia Pokoleń
Zupa jarzynowa. 139

pietruszki 100 g marchewki 500 g ziemniaków Wodę wlewamy do garnka, wrzucamy porcje rosołowe - według uznania jak chcemy aby był intensywny smak :), wsypujemy kucharka, dodajemy marchewkę i doprawiamy pieprzem. Kiedy zacznie nam się gotować wrzucamy pokrojonego kalafiora, fasolkę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Krem z marchwi z groszkiem z białej kiełbasy 199

pętka białej kiełbasy 1 łyżeczka cząbru 1 ząbek czosnku pieprz 1 pęczek szczypiorku     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchewki kroimy w na plasterki, zalewamy bulionem i gotujemy do ich miękkości. Następnie zestawiamy z ognia, miksujemy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wstawiamy ponownie na płomień (mały). Dodajemy cząber (pamiętając o tym by w palcach

R'n'G Kitchen
Szybka i zdrowa zupa kalafiorowa 155

Tradycyjna zupa warzywna, którą można podać nawet maluszkom.  Składniki:  główka kalafiora kilka ziemniaków marchewka natka pietruszki lub lubczyku sól, pieprz ewentualnie wywar mięsny  Kalafiora dzielimy na drobne różyczki. Obrane ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę. Wszystko razem z natką gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut. Zupa wcale nie musi być na mięsie ale ja zazwyczaj

prawdziwe jedzenie
Pulpety w pomidorach 116

tartej Mleko Sól, pieprz Pomidory z puszki 2 marchewki Kawałek korzenia pietruszki 1 cebula woda Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę ( ok.500 - 600 ml ), dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, cebulę, doprawiamy solą i pieprzem. Wolno gotujemy. Do bułki tartej wlewamy ok ½ szklanki mleka, po chwili całość wsypujemy do mięsa mielonego. Ponadto do mięsa dodajemy 2 jajka, solimy, pieprzymy , formujemy pulpety. Pulpety umieszczamy

Smaki Ewy
Paprykarz warzywny Sante 189

Wypróbowałam też pasztet sojowy - polecam oba Skład: ryż gotowany, woda, teksturat sojowy, olej roślinny, warzywa (cebula, marchewka, pietruszka, papryka) koncentrat pomidorowy, kasza manna, mąka ryżowa, białko sojowe, sól morska, hydrolizat białka roślinnego (soja, kukurydza), ekstrakty i olejki eteryczne przypraw, ekstrakt drożdżowy, aromaty (seler). Firma: Sante. Cena: ok. 4zł. Masa netto: ok. 120g. Bardzo smaczny. Niezastąpiony, gdy brak czasu na przygotowanie

Qlinarnie i Qlinarnie
Kapusta z grzybami 136

świetny dodatek do wigilijnych dań. Jedna z  dwunastu wigilijnych potraw na naszym stole. SKŁADNIKI: 1/2 kg. kapusty kiszonej garść suszonych grzybów leśnych 1-2 marchewki sól, pieprz, vegeta tłuszcz do okraszenia WYKONANIE: gotujemy grzyby razem z vegetą około 1/2 godz., tyle samo czasu gotujemy kapustę, łączymy kapustę z grzybami (z dodatkiem grzybowego wywaru), doprawiamy i dusimy do miękkości kapusty

Kuchnia Beaty
Poniedziałkowy "fit" - krem z dyni z kurczakiem 142

skórki, usuwamy środek z pestkami i kroimy w kostkę.      Dynie przekładamy do garnka, dodajemy obrane i pokrojone na małe kawałki marchewki i zalewamy wodą tak aby zakryć warzywa.    Gotujemy do miękkości. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Cebule kroimy drobniutko i podsmażamy na maśle.      Odlewamy z garnka z dynią nadmiar wody i dodajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gulasz z szynki wieprzowej z warzywami 179

rondlu zrumienić posiekaną cebulę na oleju, dodać mięso z patelni i zalać wodą w takiej ilości, by zakryła mięso. Dodać pokrojone w kostkę marchewkę i paprykę, liść laurowy, ziele angielskie i gotować do miękkości. W razie potrzeby uzupełnić wodę. 3. Kiedy mięso jest miękkie, dodajemy kminek. 4. W misce wymieszać 2 łyżki śmietany i 2 łyżki mąki z odrobiną zimnej

Kuchnia domowa Ani
Gulasz wołowy z pieczonymi w ziołach ziemniakami 110

się o przygotowanie czegoś gorącego na jesienny obiad. Przedstawiam Wam mój gulasz wołowy z pieczonymi w ziołach ziemniakami. Uprzedzam, że danie jest czasochłonne, ale tylko jeśli chodzi o czas gotowania mięsa. Przygotowanie składników nie zabierze Wam zbyt wiele czasu. W przygotowaniu gulaszu ważne jest to, aby mięso było miękkie i jednocześnie nie straciło swojej struktury.  My Polacy jesteśmy fanami(...)pieprz czarny mielony natka pietruszki tymianek majeranek oregano sól PRZYGOTOWANIE Gulaszu: W pierwszej kolejności myjemy mięso i osuszamy je, najlepszą metodą będzie użycie papierowego ręcznika. Marchewkę, pietruszkę, selera i pora siekamy i wstawiamy do gotowania w garnku z wodą. Następnie mięso kroimy w kostkę lub paski. Podsmażamy je na oleju, aż się ładnie zarumieni i przekładamy do gotującej się włoszczyzny

kulinarnyJa
Zupa z czerwonej soczewicy z kolendrą 122

ganku podsmażamy na oliwie cebulę posikaną w drobną kostkę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy cebula się zeszkli dolewamy bulion warzywny. Do bulionu dodajemy startą marchewkę, selera i posiekaną kolendrę. Dodajemy soczewicę i gotujemy ok. 15 min. Kontrolujemy, aby soczewica nam się nie rozgotowała. Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze ok. 5 min. Zupę podajemy

kulinarnyJa
Drobiowe pulpeciki jako dodatek do domowego rosołu 149

minut i wyławiamy je. Po ugotowaniu wszystkich kuleczek, polecam przecedzić rosół przez sitko i gazę, która zatrzyma drobne szumowiny jakie pojawiły się w wywarze podczas gotowania mięsa. Podajemy jak wiadomo z rosołem, kluskami, marchewką i zieleniną. Smacznego

Taste Of My Day