łyżka masła + 1 łyżka masła do smażenia marchewki i groszku sól, pieprz łyżka syropu z Agawy 5-6 młodych ziemniaczków 1/2 pęczka koperku 2 marchewki 1/2 puszki groszku Filety z indyka doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na parze razem z ziemniakami (młode ziemniaki 25 minut, filety z indyka 15 minut). W tym czasie kroimy marchewkę w kostkę i dusimy
Mango Papajalitra bulionu Sól Pieprz Ziele angielskie Liść laurowy 1 łyżka Vegety Mięso gulaszowe zalewamy bulionem. Ja użyłam przygotowanego wcześniej (z gotowanego kurczaka i warzyw). Dodajemy Vegetę, ziele angielskie i liść laurowy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Warzywa dokładamy do gotującego się mięsa. Po 30 minutach dokładamy przecier ogórkowy
VioletoweKucharzenieSkładniki: 5 łyżek suszonej żurawiny, 150 ml czerwonego wina, 3 łyżki cukru, 1,5 l bulionu drobiowego, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 marchewki (średnie), 1 pietruszka, 600 g piersi z indyka, 300 g wątróbki drobiowej, 1 bułka kajzerka, 2 jajka, sól i pieprz, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie, 1 żółtko, 3 łyżki(...)całość, do momentu rozpuszczenia się cukru. Zestawić z palnika. Wsypać żurawinę i odstawić do namoczenia. Bulion zagotować, wrzucić pociętą na mniejsze kawałki pierś z indyka, obrane marchewki, pietruszkę, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować całość na małym ogniu do momentu, kiedy warzywa będą miękkie. Pierś z indyka i warzywa wyjąć na talerz, a do bulionu wrzucić umytą wątróbkę i gotować
Świat Domowej Kuchnicebula 5 łyżek kaszy manny koperek sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę, ziemniaki, cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę razem z marchewką. Całość zalać bulionem, zagotować. Dodać ziemniaki, gotujemy 10 minut. Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki, odłożyć główki. Do zupy dodać łodygi szparagów, gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy kaszę manną, główki
magiczna kuchnia Kasisól, pieprz Wykonanie: Marchewkę, ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Kalafior podzielić na różyczki, cebulę pokroić w małą kostkę. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę, następnie dodać marchewkę, podsmażyć. Zalać bulionem, zagotować. Dodajemy ziemniaki, gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy kalafior i gotujemy do miękkości warzyw. Śmietanę zahartować (do kubka z śmietaną wlać odrobinę wywary, dokładnie wymieszać
magiczna kuchnia Kasibyli głodni… Odnieśli talerze… „Proszę pani, dziękujemy, to było… niewiarygodnie pyszne…normalnie, człowiek tak nie gotuje…” Gotuje, gotuje… Składniki: 1 skrzydełko z kurczaka 1 marchewka 200g czerwonej soczewicy 6-7 pomidorów 2 cebule 2 ziemniaki 1 papryka czerwona lub żółta 200g serka mascarpone 50-70g parmezanu rozmaryn sól, pieprz ocet balsamiczny
Raj dla Podniebieniasmalcu lub oleju 1 łyżka mąki - u mnie bezglutenowa sól, pieprz biały Do garnka wlać wodę lub bulion, dodać ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę oraz marchewkę startą na tarce jarzynówce. Zagotować i gotować do miękkości ziemniaków. W międzyczasie pieczarki oczyścić z ziemi (nie płukać! bo wciągną wodę) i pokroić na równe, raczej grube plasterki - 3-4 mm grubości
Ze smakiem bez glutenupłat karpia marchewka pietruszka kawałek selera pół cebuli sól pieprz 3 łyżeczki żelatyny sok z cytryny Włoszczyznę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy ok 15 min następnie wkładamy płat karpia (jeśli nie mamy pewności czy uda nam sie go w całości wyłowić przygotowujemy sobie np koszyk do frytek) tak przygotowaną rybę wkładamy do wywaru i na wolnym ogniu gotujemy
Gotowanie jest łatwebierzącą wodą, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dusimy na maśle, dodajemy grzyby. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Całość zalewamy bulionem i gotujemy do miękości. Wlewamy śmietanę, dodajemy natkę pietruszki, przyprawiamy solą i pieprzem, gotujemy jeszcze ok. 5-10 min. W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Makaron zalewamy
Kulinarne życiegarnka, posolić i wstawić na gaz. Odstawione w rondelku gniazda nasienne zagotować, po czym przetrzeć je przez sito do reszty pomidorów. 2. Cebulę pokroić w piórka, marchewkę w półplasterki i dodać do pomidorów. Gotować razem ok 30 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną w paseczki paprykę i gotować jeszcze ok 10-15 minut. 3. Ananasy pokroić w kawałki i razem
Kto ugości moich gości?sól, pieprz Przygotowanie: U dko zalać w garnku wo dą i zagotować razem z liściem laurowym oraz zielem angielskim. Cukinię, obrane ziemniaki i oczyszczona marchewkę pokroić w kostkę i dołączyć do gotującego się mięsa. Gotować po d przykryciem z niewielką ilością wo dy do miękkości warzyw. Wyjąć kurczaka, obrać ze skórki i o dłączyć mięso o d kości
ChilliJemyłyżka soku z cytryny pieprz Ziemniaka kroimy w słupki, marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokrojonego ziemniaka i startą marchewkę oraz liścia laurowego i ziele angielskie. Gotujemy dopóki ziemniaki nie zmiękną. Ugotowanego buraka obieramy ze skórki i kroimy na ćwierć talarki. Z garnka wyjmujemy liscia i ziele. Pokrojonego buraka wrzucamy do gotujących się ziemniaków
MamaOskarkaobecnie panującą pogodę. Składniki: 1 cebula olej 3-4 marchewki 2-3 ziemniaki ok. 150 ml mleczka kokosowego sól, curry Drobno pokrój cebulę i podsmaż na oleju. Dodaj pokrojone w większe kawałki ziemniaki i marchewki. Zalej wodą nieco ponad powierzchnią warzyw. Gotuj do miękkości (ok. 10-15 minut). Dodaj pozostałe składniki i wszystko zblenduj/zmiksuj (ewentualnie dolej przegotowanej wody, jeśli zupa
Qlinarnie i Qlinarnieczerwona cebulka mleczko kokosowe 165 ml sól, pieprz 2,5 łyżeczki imbiru 3 łyżeczki pieprzu cytrynowego 4 łyżki słodkiej śmietanki kremówki 30% Marchewki i pietruszki kroimy na cząstki i gotujemy w bulionie aż całkiem zmiękną. Międzyczasie podsmażamy cebulkę na maśle i dodajemy do bulionu. Gdy warzywa będą miękkie miksujemy na krem w robocie kuchennym. Następnie dodajemy przyprawy
noteskulinarnyfigałyżki kukurydzy 2 łyżki płatków migdałowych 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Marchewki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Do garnka wkładamy brokuły i pokrojone marchewki. Całość zalewamy małą ilością wody i gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw (ok 15-20 minut). Po ugotowaniu dodajemy kukurydzę, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie miksujemy na krem. Płatki migdałowe prażymy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibrzeg.W rondlu zeszklić na maśle posiekaną cebulę, dodać pokrojony miąższ dyni, ½ łyżeczki posiekanego rozmarynu, smażyć na małym ogniu. Po 5 minutach dodać bulion, harisę oraz marchewkę i ziemniaki pokrojone w drobną kostkę, gotować 15 minut. Zdjąć z ognia, dodać serek Almette, zmiksować blenderem, doprawić do smaku solą i pieprzem.Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wrzątku, ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno
SzczyptaSmaQ