gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:48/261)

Lasagne 208

steaming (fresh or frozen) masło / butter   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 30 min, pieczenie: ok. 25 min, ilość porcji: 4 - 6 Groszek i marchewkę (świeże warzywa trzeba umyć, obrać i pokroić) gotujemy na parze około 20 min. Mięso mielone smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Potem dodajemy wino, przyprawy i mieszamy wszystko dokładnie

Projekty ze smakiem
“Kuchnia Raw Food” – recenzja 134

Tanya Maher  przeżyła ciężki wypadek samochodowy, po którym mogła jeść tylko marchewkę, miód i herbatę miętową, bo jej organizm nie przyjmował innych produktów. Dziś jest zdrowa, ma własną restauracje w Londynie i bloga , gdzie uczy innych jak nie-gotując leczyć i zapobiegać chorobom dzięki surowej diecie. Kuchnia raw Tanyi to nieprzetworzone, sezonowe, lokalne produkty np. rośliny, orzechy, pestki, algi(...)dopóki jest jeszcze ciepło, dam im szansę. Na pewno kupię też sobie woreczek do mleka roślinnego i spiralizer, żeby móc robić makaron z cukinii czy marchewki. Przydatne są też porady jak zaplanować gotowanie (konieczne, gdy decydujemy się, na kuchnie raw, gdzie często trzeba coś namoczyć poprzedniego dnia).   Kuchnia Raw Food . Smaczne dania bez gotowania Autorka: Tanya Maher Wydawnictwo: Wydawnictwo

Ugotowane pozamiatane
Zupa rybna ze szczupaka 119

litry 330 ml ) zagotowałam, zdjęłam szumy. Gotowałam przez 30 minut na wolnym ogniu z dodatkiem przypraw i czosnku ( całe ząbki ). Warzywa obrałam; marchewkę pokroiłam w plasterki, seler w kosteczkę , a por w paski, dodałam do gotującej się zupy. Gotowałam przez następne 20 minut. Rybkę wyciągnęłam, obrałam z ości. Wywar przecedziłam, połączyłam z żółtkiem i śmietaną, doprawiłam do smaku. Włożyłam rybkę

Darcia w kuchni
Wołowina z warzywami 86

się podsmażyło). Łyżką cedzakową przekładamy mięso do garnka podlewamy wodą i dusimy do czasu, aż będzie miękka (czas gotowania zależy od gatunku mięsa). Pamiętajcie, żeby nie dodawać soli, ponieważ mięso dłużej będzie się gotowało. 2 Cebulę kroimy na 1 cm kawałki, marchewkę w słupki, kapustę i bakłażana w kostkę 2 cm oraz paprykę w kostkę 1,5 cm. Ponieważ moja(...)minutach dodajemy marchewkę po kolejnych kilku pomidory, bakłażana, paprykę i kapustę. 4 Do miękkiego odparowanego mięsa dodajemy warzywa, doprawiamy sosem sojowym i przyprawami, natomiast sól dodajemy na końcu pamiętając, że sos sojowy jest słony. 5 Wołowinę w warzywach podajemy z makaronem lub kluseczkami. Ja użyłam naleśników pokrojonych w szerokie paski, posypane kolendrą. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Zdrowy omlet marchewkowy 184

Uwielbiam omlety. Czasem myślę, że są idealnym rozwiązaniem na śniadanie lub kolację. Dziś dzielę się z Wami przepisem na zdrową wersję omleta. U mnie w domu

Słodkie okruszki
Wegańskie sajgonki pieczarkowo-warzywne 128

Składniki: papier ryżowy (7 płatów) pomidor (1 szt.) marchewka (1 szt. średnia) seler (1/4 szt) pieczarki (5 szt.) pomidor (1 szt.) por (ok 7 cm łodygi

Weganka gotuje
PULPETY W SOSIE MARCHWIOWO - POROWYM 151

tartą i przyprawy. Wymieszać dokładnie i odstawić na ok. 30 minut. Następnie z mięsa formować małe pulpety i wrzucać do gotującego się bulionu warzywnego.  Dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować na małym ogniu. W międzyczasie obieramy marchewki i ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora myjemy i kroimy w paski.  Warzywa dodajemy do wywaru z mięsem, doprawiamy

Prosto i Smacznie z Anetą
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z mięsnymi kawałkami 159

papryka ostra, papryka słodka, czosnek granulowany natka pietruszki do posypania 1. Mięso kroimy w grubą kostkę, zalewamy 3 litrami wody, zagotowujemy, zbieramy powstałe szumowiny, gotujemy na wolnym ogniu przez około 40 minut. 2. Kapustę szatkujemy, marchewkę i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki, por kroimy w plastry, cebulę, seler naciowy i ziemniaki w kostkę. Dorzucamy do zupy, gotujemy jeszcze przez

Szefowa kuchni
1489. Rosół z kaszą kuskus 224

patelnię -lubię takie podsmażone] - a w tym czasie do rosołu wsypałam kaszę kuskus ..i rosołek z kaszą już gotowy..[ kaszy nie gotujemy, zostawiamy tak w rosole na kilka minut] .. skrzydełka , udka lub porcje rosołowe 2 marchewki 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej 1 por [biała część] sól, wegeta liście laurowe ziele angielskie koperek 3-4 łyżki kaszy(...)kuskus Kupiec Marchewkę obrać, cebulę opalić ,kurczaka umyć.Wszystkie składniki umieścić w dużym garnku i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do minimum .W trakcie gotowania zbierać "szumowiny".Doprawić w razie potrzeby. Odstawić z ognia.Wsypać kaszę kuskus i odstawić na chwilę,aż kasza napęcznieje

Moje domowe kucharzenie
Lin z warzywami. 177

około 35 minut. szczypta soli 80 dkg ziemniaków 2 małe pory 50 dkg marchewki 5 dkg masła lub margaryny 20 dkg śmietany kremówki 2 łyżeczki startego chrzanu  ( może być ze słoika ) 1/2 pęczka natki zielonej pietruszki biały pieprz Sposób wykonania : Ryby opłukać dokładnie zimną wodą,osuszyć. Cytrynę umyć,sparzyć wrzątkiem,pokroić na cienkie plasterki. Zagotować w garnku wodę(...)wrzątku włożyć ryby ,gotować na bardzo małym ogniu 25-30 minut,nie dopuszczając już do silnego wrzenia wody. Ziemniaki obrać,umyć. Włożyć do lekko osolonego wrzątku,gotować 20 minut. Pory oczyścić ,umyć. Obrać marchewkę,opłukać,pokroić z porami w cienkie długie paski. Rozgrzać mocno tłuszcz w rondlu,smażyć warzywa 6-8 minut,często mieszając,tak aby nie przywarły do dana

Przepisy i porady kulinarne
Szybkie frytki z marchewki 88

kolacji czy jako samodzielny posiłek. Marchewkowe frytki to zdrowy posiłek dla dzieci, jeśli chcemy przemycić warzywa do diety a dzieci na każde surowe i gotowane warzywa mówią”nieeee” Artykuł Szybkie frytki z marchewki pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Zupa ogórkowa na żołądkach drobiowych 102

Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu przez pół godziny. Mięso wyciągamy z wywaru, studzimy i kroimy w paski. Wywar przecedzamy. Marchewki, pietruszkę, seler, ziemniaki kroimy tak, jak lubimy. Dodajemy do zupy i gotujemy 30 min na średnim ogniu. Ogórki chlastamy jak lubimy. My pół porcji starliśmy, pół pokroiliśmy na krążki. Dodajemy do zupy, gotujemy

R'n'G Kitchen
C - Biały dym - biała zupa:) 275

dużego jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku ok. 1,5 l wody Filet z kurczaka zalać zimną wodą, dodać obraną, całą marchewkę i gałązki natki pietruszki. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut, po tym czasie doprawić  do smaku solą i gotować jeszcze około 5-10 minut (do miękkości

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Domowa "kostka rosołowa" warzywna 116

kupnych chemicznych produktów, trzeba było wyprodukować ją samemu :) Dzięki niej gotowanie zup zamieniło się w czystą przyjemność. Teraz jeśli mam zrobić obiad na szybko, to zawsze gotuję zupę :) Składniki: 1 kg obranych warzyw (marchewki, pietruszki, por, selery, co kto lubi) 3-4 ząbki czosnku 100 g soli 5 g suszonego lubczyku 3 liście laurowe 15 ziaren ziela angielskiego 20 ziaren(...)zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a liście laurowe, ziele angielskie i pieprz zmielić w młynku do kawy lub utrzeć w moździerzu. Wrzucamy do garnka z resztą składników i gotujemy ok. 50 minut bez przykrycia często mieszając. Smacznego :) Inspiracja

chwile dla mnie
Zupa z groszku cukrowego 150

kostkę. Groszek płuczemy ,usuwamy łykowate fragmenty fasolki. W garnku rozpuszczamy masło ,dodajemy mąkę ,lekko zasmażamy dolewamy bulion i zagotowujemy całość ciągle mieszając. Dodajemy groszek ,marchewkę pokrojoną w półtalarki ,pokrojone w kostkę ziemniaki ,gotujemy do miękkości warzyw. Zupę zdejmujemy z ognia ,dodajemy śmietanę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę rozlewamy do talerzy ,posypujemy jajkami pokrojonymi w kostkę

R'n'G Kitchen