gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:39/261)

Jaglano-marchewkowe ciasto z rodzynkami 153

powstało bezglutenowe ciasto marchewkowe! Niesamowicie smaczne i odpowiednie dla bezglutenowców. SKŁADNIKI: dwie małe marchewki  5 łyżek kaszy jaglanej 2 łyżki jogurtu naturalnego białko jajka 2 łyżki rodzynek 2 garście obranych orzeszków ziemnych łyżeczka cynamonu WYKONANIE: marchewki obieramy, trzemy na małych oczkach orzechy kruszymy kaszę jaglaną gotujemy w niewielkiej ilości wody ugotowaną kaszę blendujemy z startą marchewką, dodajemy rodzynki, orzeszki

healthy dreams
Rosół 245

najczęściej gotuję rosół z kości wołowych (surowych albo pozostałościach po pieczeniu szpiku ), resztek ryb po gotowaniu ich na parze albo skrzydeł od „szczęśliwszych” kur. Rosół gotuję z cebulą, czosnkiem i marchewką – tę ostatnią przecieram przez sito podczas odcedzania, nadaje to zupie przyjemnego słodkawego posmaku. Na końcu doprawiam pietruszką i koperkiem (suszone poza sezonem). Smacznego! Dieta paleo Dieta

PaleoSMAK
Pieczone warzywa 166

Piątek kojarzy mi się z dniem bez mięsa, dlatego też dziś postanowiłam przedstawić Wam przepis na pyszne pieczone warzywa. Mam nadzieje, że co piątek uda mi

Codzienne Gotowanie
Krem z cukinii 149

pietruszka, por, kawałek selera, 2 ziemniaki, cebula, 2 łyżki masła, łyżeczka tymianku, łyżeczka majeranku, liść laurowy, 5 ziela angielskie, sól, pierz. Wykonanie: Z umytych i obranych warzyw: marchewki, selera, pietruszki i pora gotujemy wywar. Dodajemy do wywaru liść laurowy i ziele angielskie. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy umyte, obrane i pokrojone w kostkę cukinie

paapilotkaa
Zupa fasolowa Roberta 107

rosół 1,5 L · fasola perłowa 3/4 szkl · mięso z kurczaka 25dag · marchewka ugotowana 20 dag · pietruszka gotowana 20 dag · seler ugotowany 15 dag · natka pietruszki · sól · pieprz · gałka muszkatołowa mielona  Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować, odcedzić. Mięsa i warzywa pokrajać w paseczki, dodać do rosołu razem z fasolą, chwilę

Camilla w kuchni
Kremowa zupa szpinakowa z kaszą jaglaną - wege, dietetyczna :) 129

przyprawy: sól morska, curry , pieprz cayenne , papryka słodka , zioła prowansalskie , pieprz ziołowy i prawdziwy  1 l wody Przygotowanie: Zagotuj wodę. Dodaj obrane i drobno pokrojone: marchewkę, pietruszkę, pasternak, seler, por. Gotuj ok. 30 minut.  W tym czasie kiedy gotuje się wywar na patelni rozgrzej olej rzepakowy i podsmaż chwilkę posiekaną cebulkę i czosnek.  Następnie dodaj umyty szpinak

Zdrowie na języku :P
Szczawiowa z jajami przepiórczymi 100

dorzucamy. Gotujemy aż udka będą miękkie. Wyjmujemy udka i do gara dorzucamy kostkę rosołową, słoiczek szczawiu marynowanego i kilka zimniaczków pokrojonych w kostkę. Solimy, pieprzymy i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Marchewkę z włoszczyzny kroimy w kostkę. Jak mięso ostygnie to 2 udka oskubujemy i oskubane mięsko wrzucamy do gara. Resztę udek można upiec z ziołami w naczyniu żaroodpornym

Marder&Marder Manufacture
Ekspresowa zupa marchewkowa 91

typowo letnia. Składniki: 5 dużych merchewek 2 czerwone cebule kostka rosołowa (Winiary) groszek ptysiowy 200 ml mleczka kokosowego curry do smaku sól pieprz świeżo zmielony Sposób przygotowania: Marchewkę kroimy na talarki i gotujemy wraz z 0,5 litra wody i kostką rosołową do miękkości. Dodajemy mleczko kokosowe i doprawiamy do smaku. Podajemy z groszkiem ptysiowym. Smacznego! Ten i inne przepisy

Wielki apetyt
Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem 150

majerankiem. W tym czasie przygotowujemy zasmażkę. Roztapiamy masło i dodajemy drobno pokrojoną w kosteczkę cebulę. Przesmażamy i rozprowadzamy mąkę. Dodajemy zasmażkę do zupy i jeszcze parę minut gotujemy. Podajemy zupę z pokrojoną marchewką. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Zupa z dyni 148

marchwi 75 dag miąższu z dyni 2 udka z kurczaka pół litra bulionu warzywnego sól pieprz papryczka chilli posiekany koperek 2 łyżki gęstej śmietany Marchewkę kroimy na talarki i gotujemy w bulionie warzywnym. Dodajemy dynię, papryczkę chilli (może być w płatkach lub świeża drobno pokrojona). Wszystko miksujemy i gotujemy. Dodajemy ugotowane , pokrojone w paski mięso z udek. Doprawiamy solą

Salonik smaków
Fasola Mung z grzybami 124

proste. Składniki fasola mung Skworcu przyprawa do fasolki Skworcu liście kolendry Skworcu marchewka czosnek ugotowane do miękkości grzyby Umyj fasolę Mung , wypłukaj.  Zalej wodą , dodaj czosnek,marchewkę pokrojona w słupki i gotuj na małym ogniu ,pod przykryciem dątąd, aż fasola kompletnie zmięknie, pęknie i zrobi się z niej krem. Dodaj przyprawę do fasolki oraz liście kolendry.  Gotuj. Dopraw

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka jarzynowa 305

Nie wyobrażam sobie Świąt bez zrobienia tradycyjnej sałatki jarzynowej, która pasuje do wszystkiego :)Sałatkę miałam okazję zrobić dzisiaj, a przepisem dzielę się z Wami dzisiaj :)SKŁADNIKI

Serce zamknięte w formie pyszności
Wyjątkowy curd marchewkowy 160

cytryny oraz suszony i świeży, starty na tarce o drobnych oczkach, imbir. Gdy cukier się rozpuści, wbijać po jednym żółtku, intensywnie mieszając. Dodać puree z marchewki, a na końcu mąkę. Gotować, aż masa osiągnie konsystencję budyniu. Zdjąć z palnika, przestudzić i przetrzeć przez sitko. Odstawić do całkowitego ostudzenia.Smacznego!Pogoda mnie dobija. Jest tak szaro i ciemno cały dzień

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kapuśniak z młodej kapusty 148

pokroić w cienkie plasterki;Pietruszkę i seler obrać.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Kapustę drobno poszatkować.Przygotować wywar: do garnka wlać 2 litry wody, dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę, pora i selera. Gotować przez około 20 - 30 minut na średnim ogniu. Po tym czasie dodać kostki rosołowe, ziemniaki i kapustę. Gotować, aż ziemniaki i kapusta będą miękkie.Doprawić solą

Gospodyni Miejska
Kuskus trójkolorowy z wołowiną w sezamie 172

stroną  noża robimy po skosie kilka wgłębień (z dwóch str.) Mięso smażymy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy na papierowy ręcznik.Kuskus trójkolorowy:W oddzielnych garnkach gotujemy w lekko osolonej wodzie marchewkę i groszek.Kuskus zalewamy gorącą wodą (ok. 1 cm nad powierzchnię kaszy) z dodatkiem masła i szczypty soli. Odstawiamy na 5 min. pod przykryciem.Ugotowany i odcedzony groszek miksujemy

Moniki Smakołyki
karkówkowe kotlety w kukurydzianej panierce... 137

kotlety karkówka bez kości, 1 sztuka jajka, 1/2 łyżeczki olej rzepakowy, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka vegeta, - ile potrzeba olej rzepakowy, 1/2 kg ziemniaki gotowane w mundurkach, 1/2 kg marchewka z masłem, 1 szklanka płatki kukurydziane z porcji karkówki b/kości odciąć dwa kotlety i dobrze rozbić je tłuczkiem jajko wymieszać z pieprzem, przyprawą kucharka i olejem - panierka

W Mojej Kuchni Lubię
Pasztet z żurawiną i pistacjami 141

mielony pieprz kolorowy lub cytrynowy  do ozdobienia wierzchu sól Mięso opłukać, zalać 2 l zimnej wody, doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumy, dodać obraną i pokrojoną pietruszkę, marchewkę, selera i pora. Osolić, gotować ok. 90 minut z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Przecedzić na sicie, po ostygnięciu oddzielić mięso od kości. Namoczyć bułkę w rosole. Cebulę obrać, drobno posikać

Apetyczna babeczka
Karkówka z cynamonem 146

Składniki : karkówka - około 1 i 1/2 kg boczek gotowany,wędzony -ewentualnie surowy ziemniaki  marchew, liście kapusty cebula, jabłko sól, pieprz, olej cynamon, ziarna jałowca wino wytrawne lub półwytrawne białe - szklanka lub dwie Przygotowanie : Umyte mięso natrzeć solą, pieprzem i cynamonem- włożyć do lodówki na jakiś czas ( ja trzymałam całą noc) Liście kapusty sparzyć we wrzątku,obrane ziemniaki, marchew

Proste Potrawy
Węgierska zupa gulaszowa 195

smażenia posypać po wierzchu mięso i cebulę -mąką i wymieszać- podsmażyć Do garnuszka wlać około 4- 5 szklanek wody, przełożyć podsmażoną cebulę i mięso, dodać przecier pomidorowy, marchew oraz przelany wrzątkiem kminek, gotować zupę na malutkim ogniu do miękkości mięsa Wtedy przyprawić zupę ostrą papryką , keczupem, pieprzem i solą ewentualnie cukrem Można podawać z tostami. Pomysł pochodzi z dodatku

Proste Potrawy
Ryba z rozmarynem 119

rybę. Zawijamy filety osobno w folię aluminiową i pieczemy  w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 30 minut. Podajemy z rukolą. Moja propozycja podania z marchewką i ziemniakami z ziołami gotowanymi  na parze

Moje Kuchenne Rewelacje
Kotleciki gryczane 194

razem w ramach eksperymentów postanowiłem zrobić kotlety z kaszy gryczanej. Miałem akurat w lodówce woreczek ugotowanej kaszy i trochę gotowanych ziemniaków. Postanowiłem dodać jeszcze marchewkę i wyszły mi z tego bardzo smaczne wegetariańskie kotleciki. Małe szkodniki zgłosiły jednak zdanie odrębne, co zostało wpisane do akt... ewidentnie są to stworzenia mięsożerne;) Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
Green Day czyli Zupa Szczawiowa 178

zakupioną również na Imbramowskim :) - i trochę rosołu z niedzieli zaczęłam wczoraj kucharzyć!!! Składniki: ok. 1,5 l rosołu (bulionu); wiązka szczawiu - (oczyszczony wrzucamy na minutkę do wrzątku); marchewka; seler; pietruszka - (mimo że gotowałam na rosole użyłam warzyw dla zagęszczenia zupy.); 4 łyżki koperku; ok. 100 g śmietany 18%; opcjonalnie: 1 łyżka mąki; sól, pieprz - do smaku; jajka na twardo

Miksturownik
DELIKATNA ZUPA MARCHEWKOWO-SZPINAKOWA 147

szczypiorek (czym więcej tym smaczniejsza zupa) W garnku zagotować mleko ryżowe z 1/2 szklanką wody i marchewką pokrojoną w plastry i bazylią oraz szałwią. Pogotować do miękkości marchewki (ok.10-15 minut). Pod koniec gotowania do garnka dorzucić szpinak baby. Odstawić z palnika i zmiksować (u mnie ręcznym blenderem).  Następnie dodajemy mleczko kokosowe, doprawiamy solą, mielonym chili i dolewamy wody

Smaczne Zdrowe
Rosół 104

litry świeża pietruszka brukiew ok 140 g sól   Przepis: Do dużego garnka włóż pierś z kurczaka, obrane marchewki, pokrojoną w kostkę brukiew, liście laurowe, pieprz, ziele angielskie oraz obraną połówkę cebuli. Zalać 2 litrami wody. W trakcie gotowania dodaj kostki rosołowe i świeże zioła. Gotuj na małym ogniu przez około godzinę. Co jakiś czas zamieszaj rosół, możesz pod koniec(...)jeśli uważasz, że jest taka potrzeba, dopraw go pieprzem mielonym. Po wystygnięciu dobrze jest rosół przecedzić. Podawaj tradycyjnie, z makaronem, wyjętą z rosołu marchewką i mięsem. Smacznego   Artykuł Rosół pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Gulasz z bobem i szynką Serrano 151

porcje czas przygotowania: 40 min. Składniki: 500 g bobu (waga ze skórką) 6 łyżek oliwy 1 główka czosnku, ząbki pokrojone na plasterki 1 cebula, posiekana 200 g marchewki, pokrojonej w kostkę 100 g szynki Serrano, pokrojonej (lub innej szynki, np. szwarcwaldzkiej, prosciutto) 1 łyżka wędzonej papryki w proszku 2 duże pomidory, bez skórki, posiekane 125 ml (1 kieliszek) białego wytrawnego(...)żeby był jędrny), odcedź, ale zostaw pół szklanki wody z gotowania. Obierz bób ze skórek. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek, cebulę i marchewkę. Duś delikatnie przez 15 min, dodaj szynkę i gotuj jeszcze 5 min. Dodaj wędzoną paprykę, pokrojone pomidory oraz wino i duś kolejne 5 minut. Teraz wrzuć na patelnię obrany bób oraz zachowany płyn z jego

Chilli Czosnek i Oliwa
Jajecznica ze szparagami 97

się masz! :) Składniki: 2 jajka 3 zielone szparagi kawałek pomidora 1 mała marchewka kilka listków natki pietruszki szczypior dymki Szparagom łamiemy łykowate i zdrewniałe końce Marchewkę kroimy w plasterki Szparagi marchew gotujemy na parze 8-10 minut Szczypior dymki siekamy w większe kawałki Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i chwilę dusimy szczypior Dodajemy pomidora i chwilę dusimy mieszając  Wbijamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Gotujemy wywar drobiowy w szybkowarze 146

Otwieranie Garnka: Naturalne Etap II Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 40 min Otwieranie Garnka: Naturalne Porcji: ok 2 litry wywaru JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM  TUTAJ Składniki 1 korpus drobiowy, 2 skrzydełka drobiowe, oczyść i umyj w zimnej wodzie 1 por, biała część 2 duże marchewki, potnij na kawałki o długości(...)wyrzucaj. Są one niezwykle aromatyczne i możesz wykorzystać je np. jako dodatek do kolacji. Korpus i dwa skrzydełka Mięso zalane zimną wodą. Po I etapie gotowania dodaj do wywaru warzywa: por, marchewkę, pasternak (lub pietruszkę),  seler, fenkuł, seler naciowy, małe pieczarki (brązowe lub białe), cebulę nabitą goździkami (możesz wrzucić goździki luzem),  wytrawne białe wino

Szybko Szybkowar
Krewetki z marchewkowym pappardelle w cytrynowym sosie 91

oliwa natka pietruszki sól, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Marchewkę myjemy i obieram. Za pomocą obieraczki do warzyw wycinamy długie i cienkie wstążki. Marchewkowe pappardelle wrzucamy do gotującej się wody na ok 5 min. Marchewka powinna być aldente, kontrolujemy aby jej nie rozgotować. Ugotowaną odcedzamy i odstawiamy. Na oliwie podsmażamy posikaną szalotkę i czosnek. Dodajemy masło, a następnie krewetki. Dolewamy wina

kulinarnyJa
Zupa pieczarkowa z pęczakiem 140

zabielać. składniki: 2,5 l bulionu drobiowego 500 g pieczarek 2 łyżki masła 1 szklanka (250 ml) pęczaku 1 duża marchewka garść posiekanej natki pietruszki Bulion zagotować, zmniejszyć płomień do minimum i wsypać pęczak. Dodać posiekaną natkę i gotować na małym ogniu(...)czasu do czasu mieszając. Pieczarki pokroić w grubsze plastry. Na patelni rozpuścić masło i przesmażyć pieczarki. Następnie podsmażone pieczarki dodać do zupy. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i również dodać do zupy. Gotować aż pęczak i pieczarki będą miękkie. Ja gotuje na małym ogniu wtedy pęczak ładnie się ugotuje i nie przywiera do garnka

Monia miesza i gotuje
Sojowa potrawka w pomidorach i chili 177

laurowe sól oliwa Pyszne pomidorki cherry, które są nowością znajdziecie na stronie Owocowego Raju Soje namaczamy na 10-12 godzin przed gotowaniem, następnie odcedzamy i gotujemy w nowej wodzie z niewielką ilością soli. Marchewkę kroimy w słupki, paprykę, cebulę i czosnek w cienkie plastry, rozgrzewamy oliwę na patelni i przesmażamy warzywa. Do gotującej się soi dodajemy obsmażone warzywa wraz

Apetyczna babeczka
Młoda marchewka glazurowana w miodzie, imbirze i chili 164

osób. 6 młodych, średniej wielkości marchewek 2 łyżki miodu kawałek imbiru ostra papryka lub papryczka chili sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Marchewki dokładnie myjemy, nie obieramy ze skórki. 2. Gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 10 - 15 minut. Po tym czasie wyciągamy marchewki z wody. 3. Na patelni rozgrzewamy miód, gdy zacznie wrzeć dorzucamy drobno pokrojone chili

W kuchni Katie
Śródziemnomorska zupa rybna 162

warzywami przecedziłam wywar rybny, dodałam pomidory w puszce, przecier pomidorowy, cukier. Gotowałam dalsze 15 minut. Ryby pokroiłam w dość dużą kostkę. Dorzuciłam razem z pokrojoną marchewką (z wywaru), dodałam sól i pieprz, wymieszałam. Gotowałam przez chwilę, aż ryby będą miękkie. Na talerzu zupę posypałam zieloną pietruszką. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Śródziemnomorska zupa rybna appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
ZUPA GOŁĄBKOWA Z MALUTKIMI KULKAMI MIĘSNYMI 127

rzeczy, ale między innymi to jak zrobiłam te zdjęcia na bloga. Co raz częściej będę Wam pokazywać, jak najwiecej kulis blogowych. Możecie od dłuższego czasu podpatrywać jak i co gotuję. A teraz co raz częściej jak fotografuję. Dzisiejsza zupa gołąbkowa to jest hicior! To danie musisz zrobić. Gwarantuje Ci, że się w nim rozkochasz. Jest przepyszna, bardzo prosta i idealna(...)ryżu białego - majeranek około 3 łyżki - sól, pieprz, ziele angielskie - 2 łyżki koncentratu pomidorowego W duży garnku podsmaż na oleju cebulkę, dodaj przyprawy, posiekaną kapustę, marchewkę, ryż,zalej całość wodą, przykryj pokrywką i gotuj przez około 40 minut - do miękkości kapusty. W tym czasie mięso mielone dopraw solą i łyżką majeranku. Uformuj malutkie kuleczki. Dodaj do zupy i gotuj przez

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania