Przepis na szybki, bezmięsny obiad czyli ryż smażony z jajkiem i warzywami. Składniki: torebka ryżu por 4 jajka papryka czerwona ok 200 g mrożonki marchewka z groszkiem sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Por kroimy w półplasterki, podsmażamy na oliwie. Dodajemy paprykę pokrojoną w paski i marchewkę z groszkiem. Podlewamy 1/3 szklanki wody. Jajka wbijamy do miski, przyprawiamy do smaku i roztrzepujemy je widelcem. Do miękkich warzyw dosypujemy ryż i dokładnie mieszamy. Następ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...