Rosół z ciecierzycą i makaronem

Rosół z ciecierzycą i makaronem

Rosół z ciecierzycą i makaronem

Kiedyś zawsze uważałam, że rosół to nie zupa, a bezwartościowy roztwór wody z tłuszczem. Jakiś czas temu naszła mnie taka ochota na talerz gorącego rosołu, że męczyłam się kilka dni. W końcu postanowiłam, że ugotuję, ale odrobinę go urozmaicę. Dodatek ciecierzycy był strzałem w dziesiątkę. Nie dość, że zupę robi się bardzo szybko, to jeszcze ma lepszy smak i jest syta.  Składniki (6 porcji) -1 szkl. ciecierzycy -1 ćwiartka z kurczaka (ew. kadłub) -2 małe marchewki -pietruszka -kawałek selera -liście selera -1 c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.