świeża pietruszka sos: 150 ml jogurtu naturalnego łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku szczypta soli i pieprzu surówka: 3 małe marchewki 2 łyżki jogurtu naturalnego pół pęczka szczypiorku sól i pieprz do smaku Kaszę wsypujemy do gotującej się wody (zawsze 2 razy więcej wody niż kaszy gryczanej) i na małym ogniu gotujemy 15 minut. Cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż(...)Posypujemy pietruszką. —>KLIK Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotowujemy dodatki. Do jogurtu wlewamy sok z cytryny, wyciskamy ząbki czosnku i doprawiamy do smaku. Marchewkę ścieramy, dodajemy posiekany szczypiorek, jogurt i doprawiamy do smaku. Smacznego :) Artykuł Cukinia nadziewana kaszą gryczaną pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogmiodu- 1 cm imbiru świeżego- 1 litr wody- sól, pieprzNa dużej blaszce ułóż pokrojone i obrane bataty, marchewkę, czosnek i pietruszkę. Polej miodem i oliwą z oliwek. Piecz do miękkości przez około 35 minut.W garnku zagotuj wodę, włóż pieczone warzywa i gotuj przez 15 minut. Dodaj posiekany imbir. Zmiksuj blenderem na gładką masę, dopraw przyprawami. Podaj z pokrojoną w grubą
SMYKWKUCHNIZawijane filety śledziowe z cebulką, ogórkiem kiszonym, marchewką, podane z dipem chrzanowo -koperkowym. Składniki: 3 filetów śledziowych, średniej wielkości ogórek kiszony, kawałek cebuli, ok 6 cm
Lena GotujeSURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (składniki na 4-5 osób) - 500g kiszonej kapusty - jedna marchewka - małe jabłko - pół małej cebuli - sól, pieprz, cukier - olej rzepakowy Kapustę
Zgrabne Gotowaniekuchenny z funkcją gotowania Tefal Cuisine Companion, blendery Bosch, a także deski do krojenia z imieniem Waszej mamy. Wielkanocny klops z jajkiem: 1 kg mielonej karkówki wieprzowej 5 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 1 bułka kajzerka 1 szklanka mleka 1 średnia cebula 4 łyżki kaszy manny 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 nieduże marchewki 2 łyżeczki musztardy(...)liście laurowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Pięć jajek gotujemy na twardo. Bułkę namaczamy w mleku, aż będzie miękka. Do mielonego mięsa z karkówki dodajemy surowe jajko, bułkę odciśniętą z mleka, bardzo drobno posiekaną cebulę, kaszę manną, śmietanę, dwie marchewki obrane i starte na tarce o drobnych oczkach, musztardę, paprykę, ziele angielskie, sól, posiekaną natkę pietruszki
Poezja smakusię zrumieni. Uwagi Surówka pasująca do pieczonego kurczaka to np. Surówka z kapusty pekińskiej z porem i ogórkiem Surówka z kalarepki i marchewki Surówka z białej kapusty Surówka z białej kapusty udka pieczone to co lubie gotuje i polecam Artykuł Udka pieczone. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamodrobiną czarnego pieprzu. Do zeszklonej cebulki i lekko ściętego mięsa dodaj talarki marchewki i drobno pokrojoną czerwoną paprykę. Podsmażaj przez mniej więcej 10 minut, mieszając co jakiś czas. Do garnka wlej gorący bulion oraz dodaj przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, słodką i istrą paprykę. Całość gotuj pod lekko uchyloną pokrywką przez 40 minut, na niewielkim ogniu. Bigos nie może mocno(...)name":"Do zeszklonej cebulki i lekko \u015bci\u0119tego mi\u0119sa dodaj talarki marchewki i drobno pokrojon\u0105 czerwon\u0105 papryk\u0119. Podsma\u017caj przez mniej wi\u0119cej 10 minut, mieszaj\u0105c co jaki\u015b czas.","text":"Do zeszklonej cebulki i lekko \u015bci\u0119tego mi\u0119sa dodaj talarki marchewki i drobno pokrojon\u0105 czerwon\u0105 papryk\u0119. Podsma\u017caj przez mniej
ProstePesto.plDziś bez zbędnych wstepów i ideologii serwujemy kapuśniaczek w odchudzonej wersji. Gotowany na filecie z kurczaka i z dodatkiem pieczarek. Zdrowa i pożywna zupka na rozpoczęcie tygodnia. Kapuśniaczek SKŁADNIKI: 1 mały filet z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora 500 g kapusty kiszonej 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe sól, pieprz majeranek 200 g pieczarek 500 g ziemniaków(...)Przygotowanie: Marchewki i pietruszki obieramy i kroimy na drobne kawałki. Dodajemy pokrojonego w plasterki pora i filet z kurczaka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym garnku do miękkości po czym odcedzamy. Kapustę płuczemy, kroimy na drobniejsze kawałki i dodajemy do garnka. Dodajemy ziele, liście, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i gotujemy do miękkości kapusty
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiselerem naciowym, marchewką, brokułem i awokado Składniki: - 100g kaszy jaglanej - 1/6 łyżeczki kurkumy - 1 marchewka - patki chili - 2 łodygi selera naciowego(...)cytryny * Zamiast mięty można użyć świeżej natki pietruszki Wykonanie: - Rodzynki zalać wrzątkiem w szklance, odstawić na bok - Kaszę gotować przez 15 minut z dodatkiem soli i kurkumy - Następnie schłodzić ją, np. wystawiając na parapet za okno ;) - Marchewkę i ogórka obrać, pokroić w cienkie plasterki - Seler naciowy posiekać w pół centymetrowe kawałki - Brokuła podzielić na małe kawałki, podgotować przez minutę
Wegańska kuchnia orientalnazmieloną i na gorącym oleju podsmażyć z każdej strony wlać wywar, dodać ziele i liść i gotować na mniejszym ogniu z 10 minut do smaku doprawić maggi, śmietanę 18% wymieszać z mąką, ciut wodą i mieszając zagęścić sos - wsypać natkę pietruszki groszem z marchewką ugotować do miękkości, nadmiar wody odlać, dodać 1 łyżkę masła, soli do smaku, wsypać 1 łyżkę
W Mojej Kuchni Lubięwarzywami w sam raz na letnie upały. Samku dodają również paprykowe grzanki i paski boczku. 3 l wody 300 g udek z kurczaka Pęczek włoszczyzny (por + natka pietruszki) 2 marchewki 3 młode ziemniaki 1 kalarepa 1 kalafior 1 brokuł 300 żółtej fasolki szparagowej 1 łyżka przyprawy uniwersalnej typu Vegeta 2 łyżeczki posiekanego koperku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka liścia lubczyku(...)łyżeczka ostrej czerwonej papryki Oliwa z oliwek 500 g surowego boczku wędzonego W dużym garnku gotujemy wodę i udka z kurczaka. Dodajemy włoszczyznę. Gdy udka są już miękkie wyjmujemy je, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy z powrotem do garnka. Marchewkę obieramy i kroimy w pół plasterki. Ziemniaki i kalarepę w kosteczkę. Kalafiora oraz brokuł dzielimy na małe
VioletoweKucharzenieprzyjemna. Idealna właściwie do każdego obiadu. Róbcie więc. Na najbliższą niedzielę. U nas już raczej kulinarnie bardziej wielkanocnie, ale Wy się nie krępujcie. Gotujcie jak przystało na normalnych ludzi :). Składniki: mała biała część pora 1 duża marchewka 1 jabłko 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny sól Umyte jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy
Kardamonovyprzepis na 8-10 porcji Do przygotowania rosołu będziesz potrzebować: 2 udka z kurczaka, 250g wołowiny, 3 ząbki czosnku, 2 cebule, 50ml sosu sojowego, 2,5 l wody, 2 marchewki, 2 papryczki chili, łyżeczkę mielonej trawy cytrynowej, łyżeczkę suszonego lubczyku, pół łyżeczki mielonego anyżu, szczyptę kardamonu, 5 goździków, laskę cynamonu, sól i pieprz do smaku. 1. Czosnek posiekaj(...)mięsem do piekarnika i piecz 30 minut. 6. Po upieczeniu przełóż wszystko do garnka, dodaj przyprawy i resztę sosu sojowego. 7. Dodaj obrane marchewki i przekrojone wzdłuż na pół papryczki chili. 8. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze przez 30 minut. 9. Dopraw solą i pieprzem do smaku. 10. Wyjmij kurczaka i wołowinę - będziesz mogła wykorzystać je później
Z notatnika dietetykaświeżych pomidorów z czosnkiem, pachnący masłem i świeżym koperkiem. Aromaty, które w kuchni ubóstwiam! Rybę podałam z puree z selera i ziemniaków oraz gotowanymi brokułami. Podajcie ją z puree ziemniaczanym , z surówką z kiszonej kapusty i marchewki lub z surówką z marchewki . Polecam przygotować taką rybę na świąteczny obiad. Będzie pysznie! Zapewniam! Smacznego Sandacz (filet ze skórą) pieczony z dodatkiem
Zasmakuj Kuchnipuree możecie podawać do kotletów, pieczonych mięs czy gulaszy. Zobacz też: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Ziemniaki z boczkiem i brukselką Placuszki z marchewki i ziemniaków Przepis na ziemniaki puree Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 30 minut Składniki 0,5 kg ziemniaków 2 łyżki masła 6 łyżek mleka sól do gotowania opcjonalnie: pieprz, ulubione zioła, natka pietruszki, koperek
Kuchnia Bazyliipora 1 łodyga selera naciowego 1l-1,5l wody 150 g czerwonej soczewicy 2 łyżki oleju Przygotowanie: Obraną marchewkę pokrój na kawałki wraz z innymi warzywami. Zalej woda i dodaj sol. Gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodaj soczewice oraz olej i gotuj jeszcze przez 10 minut. Po tym czasie
wegujemyryżowy szczypiorek limonka Przygotowanie: Na dnie garnka rozgrzewamy olej i podsmażamy drobno pokrojone szalotki, po chwili dodajemy posiekany czosnek i imbir oraz pokrojone marchewki, pietruszkę, seler naciowy, buraczki z botwinki (liście i łodygi dodamy pod koniec gotowania). Mieszamy i dusimy około 5 minut. Po tym czasie dodajemy przyprawy: kumin, kolendrę, liść laurowy, odrobinę soli i pieprzy. Warzywa zalewamy litrem
Smakowity Blog Kulinarnysmażyłem, aż pieczarki zaczęły się lekko zarumieniać, wówczas całość przełożyłem go garnka z wołowiną. Do garnka dodałem również 3 pokrojone w półcentymetrowe plasterki marchewki oraz litr bulionu wołowego. Całość zagotowałem na dużym ogniu, który następnie zmniejszyłem. Gotowałem na małym ogniu przez 3 godziny bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając. W razie, gdyby ilość płynu w garnku robiła się zbyt
Wyprawy kulinarnenich kilka dodatków i powstaje pyszny i nienudny obiad, pełen aromatycznych smaków. Za sprawą dodatku cieciorki jest także niezwykle pożywny. Ps. Pamiętacie o Gotowaniu za Głosowanie ? Składniki na 2 porcje: 500g mrożonych warzyw (kalafior, brokuł i marchewka) ½ puszki mleka kokosowego (200 ml) ½ puszki cieciorki 1 łyżeczka curry (używam Kamis) 1 łyżeczka kurkumy szczypta cayenne ½ łyżeczki kolendry opcjonalnie ½ łyżki mąki ziemniaczanej
Fabryka pomysłówprażymy słonecznik. Z klementynek odkrajamy skórkę i wycinamy sam miąższ. Na talerzu kładziemy plasterki klementynek a na nich układamy kopiec z marchewki. Posypujemy pokruszoną fetą i posypujemy prażonym słonecznikiem. Inspiracja: Jamie Oliver "Każdy może gotować
Atlas Smakówangielskie, majeranek,kminek mielony, domowa wegeta - łyżka masła - łyżka mąki Wykonanie Obrane ziemniaki kroję w grubsze plasterki, dodaję do nich podobnie pokrojoną marchewkę, pietruszkę i seler, zalewam wodą, solę, dodaje cebulę,czosnek i wszystkie przyprawy. Gotuje na wolnym ogniu. Boczek kroję w słupki, kiełbasę w półplasterki, obsmażam na suchej patelni do wytopienia tłuszczu i zrumienienia. Zawartość patelni ( bez wytopionego
Kuchnia z widokiem na ogródkurczaka, cukier, sól, pieprz. Przygotowanie: 1. Na patelni rozgrzewam 2 łyżeczki cukru. Następnie dodaję pół szklanki soku z ananasa i sos pomidorowy. 2. Marchewkę kroimy w słupki, paprykę w paseczki, cebulę w piórka. Dodajemy do sosu. Gotujemy kilka minut. 3. Ananasa kroimy w kostkę, dodajemy wraz z kukurydzą do sosu. 4. Pierś kroimy w kostkę smażymy na oddzielnej patelni
Mój Smak na Życieszklanki (tj. około 27,5g) ryżu na talerz.Sposób przygotowania:Marchewkę, pietruszkę, seler i por umyć i osuszyć. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać. Marchewkę i pietruszkę pokroić w słupki.Jarzyny włożyć do garnka, w którym będzie gotowana zupa i zalać 1,5 l zimnej wody. Gotować na średnim ogniu przez około 20 minut, po czym doprowadzić bulion do wrzenia.Ry
Gospodyni Miejskadzieciństwa. Rozgrzany olej. Tarte jabłuszka. Placuszki.Mama często je robiła. Zwykle posypane cukrem. Tak prosto. Tak najlepiej.Dzisiaj sama jestem mamą. Dopiero odkrywam uroki dziecięcego gotowania. Zmagam się z Gizmolowymi brejowatymi papkiami. Na bazie kaszki i banana. Jabłka. Marchewki... Normalnie Magda Gessler wymięka ;)I cieszę się jak głupia, gdy łyżeczka nie chce być wypuszczona z malutkich rączek. Nawet nie wiedziałam
bastalenapychotka, którą mogłabym jeść do obiadu każdego dnia. Podstawowy przepis jest następujący: Składniki: biała kapusta marchewka mała cebulka sól pieprz sok z cytryny cukier puder majonez jogurt naturalny natka lub koperek ale czasem go modyfikuje i dodaję kawałek pora, innym razem gotowane jajko, a jeszcze innym razem ogórka kiszonego, który bardzo fajnie komponuje się ze składnikami sałatki ... Wykonanie: Kapustę drobno
Walijskie Pichcenienaturalnego łyżka granoli + łyżeczka przyprawy do piernika, miód Płatki, otręby, siemię, przyprawę do piernika i słodzidło zalewamy wrzątkiem (ewentualnie można dodać mleko). Marchewkę obieramy, trzemy na tarce o małych oczkach i dodajemy do reszty. Całość gotujemy przez co najmniej 5 minut do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przekładamy owsiankę do miseczki, polewamy jogurtem, miodem i posypujemy granolą. Smacznego
Kuchenny Skrawek NiebaSkładniki: 4 duże ogórki kiszone 3 marchewki duża pietruszka 3 skrzydełka z kurczaka pieprz kolorowy zielona część dymki Przygotowanie: Gotujemy wywar na skrzydełkach. Obieramy warzywa i kroimy w kostkę. Po 20 minutach gotowania wywaru wrzucamy pokrojone warzywa razem z sokiem z ogórków, gotujemy przez kolejne 20 minut, doprawiamy kolorowym pieprzem, podajemy posypane
Moja smaczna kuchniabyć śmietana ok. 1 litr bulionu łyżka masła lub oliwy/oleju przyprawy: lubczyk, sól, pieprz Najpierw ugotowałam bulion warzywny, czyli na wrzątek wrzuciłam kawałek marchewki, pietruszkę, kawałek włoskiej kapusty, 1/2 selera, 1/2 kalarepki i 1/2 czerwonej papryki. Gotowałam do miękkości warzyw, po czym bulion odcedziłam i wykorzystałam do zupy, a warzywa wrzuciłam w porze kolacyjnej na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością
Zdrowa Kuchnia Sowymarchew 1 korzeń pietruszki kawałek selera ząbek czosnku 2 średnie ziemniaki 2 łyżki śmietany 18% pół cebuli kostkę bulionową łyżeczka mąki pszennej Przygotowanie: Marchew, pietruszkę, cebulę, seler, ząbek czosnku, ziemniaki obieram, kroję w małe kawałki i gotuję w litrze wody z kostką bulionową. Gdy warzywa zmiękną dodaję różyczki brokuła i gotuję jeszcze ok 10 minut. w między czasie mieszam
Mechanik w kuchni