gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:78/261)

Wegetariańskie tortille na przystawkę 79

tortille meksykańskie Składniki 2-3 tortille czerwona papryka serek śmietankowy – kanapkowy liście sałaty marchewka ogórek zielony Wegetariańskie tortille na przystawkę – przepis Placki tortilli smarujemy serkiem śmietankowym, a następnie na każdym z nich układamy sałatę. Sałata powinna nam przykryć całą tortillę. Warzywa – marchewkę, paprykę i ogórka zielonego kroimy w paseczki. Układamy z jednej strony na tortilli, a następnie(...)zwijamy. Tortillę tniemy na mniejsze kawałki. Smacznego! Artykuł Wegetariańskie tortille na przystawkę pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kus kus perłowy z warzywami i kurczakiem 126

udka 1 marchewka pół cebuli 1 pomidor 1/4 kapusty pół cukinii małej sól ziołowa RadixBis natka pietruszki Udka myjemy i obsypujemy solą ziołową i skrapiamy oliwą, odstawiamy na ok godzinę. Obsmażamy na tłuszczu w głębokiej patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem aż do miękkości. Doprawiamy solą ziołową RadixBix. Kus kus gotujemy według przepisu

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i szparagami. 133

pół talarki. Do wrzącej wody wrzucamy szparagi, a kabaczki smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Kabaczki smażymy przez ok. 7 min, a szparagi gotujemy 2-3 min. Po ugotowaniu, szparagi kroimy na drobniejsze kawałeczki.  Pomidory kroimy w dużą kostkę. Marchewkę kroimy w cieniutkie plasterki, a sałatę lodową rwiemy. Wszystko przekładamy do misy.  Śmietanę, majonez, paprykę, czosnek, sól i pieprz złączamy

Kuchnia Łukasza
Kurczak i ziemniaki opiekane z rozmarynem 169

też w takie jak ten tzn. ugotowane mięso pokrywam glazurą ( marynatą ) -zostawiam by ostygło i przeszło smakami a potem podsmażam. Czas z gotowaniem: 2 godziny Składniki: 1 duże udko ( pół kg ) lub górne części udek 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera wielkości pietruszki 1/3 pora 1 cebula 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 5-6 ziaren czarnego pieprzu(...)karmel. W garnku ułożyć udko, dołożyć warzywa, zalać wodą. Wlać łyżeczkę maggi ( lub jeśli mamy świeży lubczyk to wrzucić kilka gałązek i dodać szczyptę soli. Zagotować. Zmniejszyć gaz i gotować na małym trochę ponad godzinę tak by mięso było miękkie ale nie odpadało od kości. W tym czasie obrać , umyć, ugotować w osolonej wodzie ziemniaki. Odcedzić. Wyjąć udko z wywaru

Buniabaje w kuchni
Poniedziałkowy "fit" - Odchudzona zupa ogórkowa 331

natomiast często gotuję zupy na mięsie z kurczaka, nie są wtedy tłuste a smakują równie dobrze. I dziś właśnie u Nas przepis na taką odchudzoną ogórkową, ugotowaną na filecie z kurczaka i bez dodatku śmietany.  Odchudzona zupa ogórkowa  SKŁADNIKI: 1 pietruszka 0,5 pora 4 ziemniaki 1 marchewka(...)kurczaka sól,  pieprz opcjonalnie kefir PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka przekładam do garnka. Zalewam wodą i dodaję pokrojone w kostki marchewki, pora oraz pietruszkę. Gdy całość się zagotuje dodaję wcześniej obrane i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Gotujemy aż ziemniaki będą prawie miękkie. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ogórki kiszone ścieramy na tarce i dodajemy do zupy. Całość

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zupa pieczarkowa z brązowych pieczarek z mascarpone 160

cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w grubsze plasterki. Do garnka wlać bulion i zagotować. Gdy się zagotuje dodać pokrojoną marchewkę i cebulę. Na patelni rozpuścić masło i zrumienić pieczarki. Następnie pieczarki przełożyć do garnka. Zagotować i gotować ok 10 minut. Następnie dodać serek mascarpone. Gotować dalej aż warzywa i pieczarki będą miękkie a serek całkowicie się rozpuści

Monia miesza i gotuje
Chiński, żółty ryż z curry 310

smażenia; Sól; Pieprz. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając do wody, w której będzie gotowany vegetę (1/2 łyżki). Odcedzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Papryczkę chili umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Marchewkę umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (na tzw. grube wiórki). Szczypiorek umyć, osuszyć, grubo posiekać. N rozgrzany na patelni

Gospodyni Miejska
Wegetariańska potrawka z kaszy, soczewicy i warzyw :) 122

Składniki (3 porcje): 100 g kaszy gryczanej niepalonej 100 g soczewicy zielonej 1/2 średniej cukinii 1 duża marchewka 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku  1 łyżka oleju rzepakowego  przyprawy: sól morska, pieprz cayenne, zioła prowansalskie, curry, szczypta tymianku Przygotowanie: Soczewicę gotuj w lekko osolonej wodzie ok. 20 minut.  Kaszę gryczaną niepaloną ugotuj w 1 szklance wody

Zdrowie na języku :P
BURGERY Z CZARNEJ SOCZEWICY. 185

sojowy curry, sól, pieprz Soczewicę płuczę na sicie, po czym gotuję (stosunek wody do soczewicy jak 3:1). Czas gotowania to około 15-20 minut od momentu zawrzenia wody.  Gdy soczewica będzie miękka, odcedzam - jeśli zostało jeszcze nieco wody. Marchewkę i pietruszkę obieram, marchew ścieram na dużych oczkach, pietruszkę na małych.Wrzucam do miski wraz z soczewicą, posiekaną natką

W kuchni Karmel-itki
Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym 201

przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce.Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Po upływie czasu marynowania na rozgrzaną patelnie grillową skropioną olejem sezamowym przerzucamy kurczaka. Marchewkę i seler kroimy według uznania. Wrzucamy również na patelnię i "grillujemy".Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym

Czarnawisienka
Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym 178

przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce.Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Po upływie czasu marynowania na rozgrzaną patelnie grillową skropioną olejem sezamowym przerzucamy kurczaka. Marchewkę i seler kroimy według uznania. Wrzucamy również na patelnię i "grillujemy".Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym

Czarnawisienka
Dietetyczny pasztet drobiowo-warzywny 500

Odchudzony pasztet drobiowo-warzywny przygotowałam z podudzi kurczaka wolno gotowanych z włoszczyzną i dodatkiem przypraw do zupy pho. Gorąco polecam. Czas przygotowania: 2,5 godz. Składniki: 1 kg podudzi kurczaka, 200 g wątróbki  drobiowej, 200 g pieczarek, 1,5 szklanka płatków owsianych, 3 jaja, 4 marchewki, 2 pietruszki, 2 cebule, 2 łodygi selera naciowego, 1/2 dużego selera(...)anyż, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, przekrojone chili i sos rybny zalać zimną wodą. Gotować na wolnym ogniu 40 minut.   W międzyczasie podsmażyć na oleju posiekaną cebulę i pieczarki, wystudzić.  Ugotowane mięso i warzywa odcedzić na sicie. Zmielić mięso, marchewki, seler korzeniowy, pietruszki i pieczarki podsmażone z cebulę.  Do masy dodać czosnek wyciśnięty przez praskę

SzczyptaSmaQ
Zupa z porów 122

tylko. Jednym słowem - por, to bardzo „pracowite” warzywo. Nadaje się do jedzenia na surowo, gotowania, zapiekania, smażenia – jak kto lubi, a polubić też warto… zupę z porów.     Składniki: - bulion warzywny lub drobiowy (ok. 2litry) - puszka mleka kokosowego 400ml - 3 dorodne pory - 2 marchewki - mały kawałek korzenia selera - ziemniaki (małe-sałatkowe) - sól morska - świeżo mielony pieprz - chilli(...)dużym garnku (najlepiej z grubym dnem) rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy pokrojone pory, podsmażamy chwilę. Następnie dodajemy seler oraz marchewki. Dusimy warzywa, a w międzyczasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw. Całość dusimy ok. 5 minut. Wlewamy gorący bullion, gotujemy do chwili, aż ziemniaki będą miękkie. Wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy solą, pieprzem i chilli (dałam sporo, ma być

mojewypiekiinietylko
Rosół z mulicookera 113

marchewki 1 pietruszka cebulka  ziele angielskie listek laurowy sól koperek Podudzia pokroić na mniejsze kawałki .Cebulę opalić, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić i przełożyć do misy multicookera, zalać wodą , dodać przyprawy i ustawić program „Boil” (gotowanie) na 10 minut.Następnie dodać kurczaka i ustawić program „Stew” (duszenie).Podawać z ugotowanym makaronem

Moje domowe kucharzenie
Dietetyczne roladki z indyka z marchewką i tymiankiem 251

stron. Marchewkę pokroić na krótkie paski. Na każdy rozbity sznycel ułożyć 2-3 paseczki ugotowanej marchewki i posypać tymiankiem. Następnie zwinąć w roladkę. Potem gotowe roladki ściśle zawinąć w folię spożywczą. Końce dobrze skręcić i zawiązać nitką aby powstałe "cukiereczki" nie rozpadły się podczas gotowania. Następnie roladki zawinięte w folię wrzucić na wrzątek i gotować ok 25-30 minut. Gotowe

Monia miesza i gotuje