gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:33/258)

Deser lodowy w wafelkach z orzechami laskowymi 521

czekolady białej 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 50 g orzechów laskowych 1/2 wafelka czekoladowego Lusette Pół szklanki kremówki mocno podgrzać, ale tak aby się nie zagotowała. Gorącą zalać posiekaną czekoladę i delikatnie mieszając połączyć na jednolita masę. Orzechy laskowe uprażyć na suchej patelni, wystudzić i zmielić w rozdrabniaczu. Wsypać do rozpuszczonej czekolady i wymieszać. Dobrze schłodzoną pozostałą kremówkę ubić

https:KKuchniaMniam
Kawa Mrożona – Mocha Frappe 109

ciemnej czekolady 70% kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej lub mocne espresso 700 ml mleka 4 łyżki lodów waniliowych plus ekstra do dekoracji 300 ml mleka podgrzewamy. Na gorące wrzucamy połamaną czekoladę i granulki kawy lub wlewamy espresso. Zdejmujemy z ognia i mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy na bok do ostygnięcia a następnie na 1 h do lodówki

Made By Mom And Son
Najlepszy likier czekoladowy 224

czekolady (lub 170g gorzkiej i 30g mlecznej/karmelowej) - 40 g cukru (7-8  łyżeczek, tutaj moje miarki ) Mleko umieścić w garnuszku i podgrzać razem z cukrem. Do gorącego mleka dodać czekoladę i dokładnie ją rozpuścić (nie zagotować!). Do wystudzonej masy dodać wódkę i przelać do buteleczki. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Smacznego

CookYourself
Powidła śliwkowe z czekoladą 96

gorzka czekolada Wykonanie: • Każdą śliwkę pokroić na kilka części i smażyć na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny. • Zmiksować blenderem, dodać kakao, czekoladę i zagotować. • Gorące śliwki włożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. Jeśli powidła nie są słodkie to można dodać cukier(...)uznania. Tak samo z czekoladą, również można dodać więcej niż jedna tabliczka

To co kocham
MALINOWO-CZEKOLADOWE LOVE 181

Mleko podgrzewamy, do gorącego dodajemy połamaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia czekolady. Studzimy. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną mieszamy. Jajko ucieramy dodając po trochu cukier. Gdy cukier będzie już niewidoczny wlewamy olej i  śmietanę - miksujemy całość chwilę. Następnie dodajemy ostudzone mleko z rozpuszczoną czekoladą i miksujemy. Do zmiksowanej masy dodajemy przesiane suche składniki(...)ciasto urośnie z lekką górką - można ją delikatnie ściąć nożem, by je wyrównać. Dookoła ciasta zapinamy plastikową obręcz lub zabezpieczamy je folią aluminiową. 2 galaretki rozpuszczamy w 1.5 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Maliny blendujemy, dodajemy do nich tężejącą galaretkę. Mieszamy. Wylewamy na ciasto i wstawiamy do lodówki w celu ztężenia musu

Walijskie Pichcenie
Torcik wiśniowo-czekoladowy 178

łyżki kakao krem: 3 jajka 1/3 szklanki mleka 3 łyżki mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki kakao 200 g masła 1 1/2 (150 g)czekolady deserowej (może być 1 gorzka i 1/2 mlecznej) dodatkowo: 400 - 500 g dobrej konfitury wiśniowej (przełożenie) 100 g wiśni kandyzowanych (dekoracja) 250 - 300 ml soku wiśniowego (nasączenie) 2 - 3 łyżki(...)mieszając by nie przypalić. Gotować do czasu uzyskania postaci gęstego, jednolitego budyniu, wystudzić. Kakao wymieszać z niewielką ilością gorącej wody (ma być gęsta papka), wystudzić. Czekolady roztopić w miseczce na garnku z gorącą wodą, wystudzić. Masło miksować dodając stopniowo po łyżce wystudzonego budyniu jajecznego, roztopionej czekolady i kakao. Miksować do uzyskania jednolitej masy kremowej, nie za długo

Kuchcik gotuje
Polewa czekoladowa - najprostsza 129

gładka polewa czekoladowa 1 tabliczka czekolady (gorzka, mleczna, deserowa) 1 łyżka mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czekoladę połamać na drobne kawałki. Do niewielkiego garnka (rondelka) wlać trochę wody, na wierzchu postawić miseczkę plastikową z połamaną czekoladą. Gdy woda zacznie się gotować i parować, czekolada zacznie się rozpuszczać (jest to tzw. kąpiel wodna). Należy mieszać kawałki czekolady do całkowitego rozpuszczenia. Pod koniec(...)dodać łyżkę mleka i dokładnie wymieszać. Gorącą polewą polewać ciastka, ciasteczka, desery. * Czasem czekolada może zbytnio zgęstnieć (zważy się). Ale po dodaniu mleka czekolada ponownie robi się aksamitna i gładka. Polewa na  serniku gotowanym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Obłędne lody czekoladowe z soloną praliną orzechową 125

było grudek. Masa powinna być gęsta. Następnie postawić garnek na małym ogniu i dodać połamaną na kawałki czekoladę. Masa nie powinna być za gorąca - tylko na tyle, aby czekolada się dobrze rozpuściła. Zdjąć z ognia i wytudzić. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasnożółtą masę. Następnie, nie przerywając mieszania, powoli wlewać masę czekoladową. Dokładnie

My simple kitchen
Ciasto z truskawkami i białą czekoladą 318

Ciasto  piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 40 - 50 minut. Czekoladę połamać na kosteczki. Na upieczone, gorące ciasto wyłożyć kosteczki białej czekolady. Gdy czekolada się roztopi wystarczy ją rozsmarować pędzelkiem po cieście. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jest to przepis na blachę o wymiarach 35 x 24 cm. Truskawki

Gospodyni Miejska
Ciasto czekoladowe z migdałami, pistacjami, piankami marshmallow i karmelem 101

drobne kawałki. W garnku lub na patelni roztapiamy 150 g cukru na jasny karmel. Dodajemy śmietanę i gotujemy dalej, aż karmel się rozpuści. Zdejmujemy z ognia. Połamaną czekoladę roztapiamy w gorącej kąpieli wodnej razem z masłem, lekko studzimy.  Jajka ubijamy z 350 g cukru przez 10 minut. Pod koniec ubijania dodajemy melasę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia(...)szczyptą soli. Do ubitych jajek dodajemy czekoladę z masłem, potem wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie po 30 g posiekanych pistacji i migdałów. Dokładnie mieszamy.  Ciasto przekładamy do posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką tortownicy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Pieczemy 50-60 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia przykrywamy je kawałkiem folii aluminiowej

Smakowity Blog Kulinarny
ŚWINKI W BŁOTKU 193

podstawkę pierwszy spód biszkoptowy. Przygotowujemy poncz do nasączania biszkoptów: 250ml wódki malinowej, 100ml wody i 3 łyżki cukru - tak przygotowanym ponczem nasączamy spód biszkoptowy. Rozpoczynamy przygotowanie kremów: Czekoladę rozpuszczamy w gorącej kąpieli i odstawiamy do ostygnięcia. W misce ubijamy na sztywno śmietanę połączoną z dwoma fixami oraz cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i mieszamy do całkowitego(...)połączenia. Połowę kremu śmietanowego odkładamy do lodówki, pozostałą połowę miksujemy z roztopioną czekoladą i również odkładamy do lodówki. Na przygotowany wcześniej spód biszkoptowy nakładamy warstwę kremu śmietanowego i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Na drugi blat nakładamy warstwę dżemu malinowego i przykrywamy warstwą kremu czekoladowego. Całość przykrywamy trzecim blatem biszkoptowym na który nakładamy "błotko" czyli krem "Kremuś". Do zewnętrznych ścian tortu

Mentor Smaku
Ciasto czekoladowe z wiśniami 393

proszku do pieczenia (6g) 1 łyżeczka cukru wanilinowego 150g wydrylowanych wiśni Wykonanie: - masło, cukier i mleko podgrzać w rondelku do rozpuszczenia się składników, zdjąć z palnika - do gorącego płynu dodać czekoladę połamaną na mniejsze kawałki, mieszać, aż czekolada się rozpuści, pozostawić do wystygnięcia - do zimnej mieszanki dodać jajko, cukier wanilinowy oraz przesiane składniki suche: mąkę, kakao i proszek

Smakołyki Bereniki
Kawa na słodko. 4 przepisy na desery inspirowane kawą 122

spieniaczem. Jak wygląda takie urządzenie? Na rynku znajdziesz ich mnóstwo. Przykładowe ekspresy ze spieniaczem znajdziesz choćby tutaj: http://www.delonghi.com/pl-pl/produkty/kawa/ekspresy-do-kawy/automatyczne-ekspresy-do-kawy/ . Czarną kawę przelej do kubka, uzupełnij ją gorącym mlekiem z czekoladą. Na koniec wystarczy dodać spienione mleko i posypać całość cynamonem, aby nadać napojowi wyjątkowy smak. Kawy na słodko Nie tylko czekolada może być słodkim dodatkiem do kawy. Zaskocz

Codogara
Mleczny torcik na migdałowym spodzie 159

tortownicy ( śr. 20 cm ), ugnieść. Zapiec przez 10 minut w 180 stopniach C. Ostudzić. Żelatynę zalać wodą ( około 1/3 szkl. )- odstawić.  Mleko zagotować z cukrem. W gorącym mleku rozpuścić czekoladę i mleko w proszku. Odstawić do wystygnięcia. Kremówkę ubić na sztywną pianę. Żelatynę podgrzewać na małym ogniu - uważając, żeby się nie zagotowała. Mieszać - do rozpuszczenia. Płynną żelatynę przelać

kolorowotorcikowo
TORT PIERNIKOWO-POMARAŃCZOWY Z POTRÓJNYM MUSEM 555

masła 1 szklanka brązowego cukru 2 duże jajka SKŁADNIKI NA MUS CZEKOLADOWY: 300 ml śmietany kremówki 36% (bardzo zimnej) 200 g mlecznej czekolady  2 łyżeczki ciemnego kakao 2 pełne łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki gorącej wody SKŁADNIKI NA MUS POMARAŃCZOWY: 200 ml śmietany kremówki (bardzo zimnej) 100 g białej czekolady 3 średnie pomarańcze (około(...)czasie wyjmij je z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. MUS CZEKOLADOWY: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i pozostaw do ostudzenia. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Ostudzoną czekoladę wlej cienką strużką do ubitej śmietany, dosyp kakao i zmiksuj dokładnie na niższych obrotach miksera. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i lekko ostudź, a następnie dodaj ją również cienką strużka

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik z jabłkami pod czekoladową kruszonką 231

twarogu 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń waniliowy JABŁKA: 500 g jabłek miękkich słodkich 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta zmielonych goździków Masło rozpuścić i do gorącego wrzucić połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i połączy z masłem. Mąkę przesiać do miski, wsypać cukier, kakao i zmielone płatki owsiane (użyłam do tego rozdrabniacza). Suche składniki wymieszać i wlać

https:KKuchniaMniam
Agarowy custard z galaretką z zielonej herbaty i czerwonymi owocami z pieprzem 189

Walentynki, to polecam właśnie to. Składniki: 3 jajka 420g serka homogenizowanego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki cukru kryształu 100g masła 200g owoców (truskawki, śliwki, maliny) 50g gorzkiej czekolady 1 torebka zielonej herbaty 9 listków żelatyny 200ml wody 1/2 cytryny szczypta cukru szczypta pieprzu Syrop: 100ml cukru 10dag cukru Przygotowanie: Torebkę zielonej herbaty zalewamy ok. 200ml wrzątku i odstawiamy(...)masę nakładamy odrobinę galaretki z czerwonych owoców i zalewamy tężejącą galaretką z zielonej herbaty. Odstawiamy do stężenia do lodówki. Gotowy deser wykładamy na talerz, który smarujemy roztopioną gorzką czekoladą i ozdabiamy gorącymi owocami z pieprzem

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania