gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:41/258)

Czekoladowy pudding - Halloween na słodko 194

cmentarnej :) Tym razem coś na przyprawiający o gęsią skórkę deser.  2 porcje  Składniki:  0,5 szklanki cukru 1/3 szklanki kakao szczypta soli 1/3 szklanki gorącej wody 50 g czekolady deserowej 250 śmietany 30% 250 ml mleka 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 4 ciasta oreo (tylko czarna część bez kremu) 2 ciastka maślane przypominające tablicę pisak czekoladowy

Niezły Młynek
Bajaderki 1121

rumu 4 łyżki mleka Wykonanie: Wszystkie ciasta, ciasteczka miksujemy. Obie czekolady wraz z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej ( wykładamy do miseczki i stawiamy na garnku z gorącą wodą. Wodę podgrzewamy a czekolada w miseczce się rozpuszcza ). Do ciastek dodajemy masło orzechowe, dżem śliwkowy, mleko, rum i oczywiście rozpuszczone czekolady. Całość razem wyrabiamy mikserem ( gdyby było zbyt suche możemy zawsze

Smaki Ewy
Wegańskie brownie 2, Trash Eclair (Seinfeld) 171

łyżki wody 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 1/3 szklanki mąki 1/4 łyżeczki sody 7 płaskich łyżek kakao 100 g gorzkiej czekolady, drobno posiekanej 1 łyżeczka mocnej kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki soli 1/3 szklanki gorącej wody 1 1/3 szklanki brązowego cukru (dałam 1 szklankę, a i tak było b. słodkie) 6 łyżek oleju słonecznikowego 1/3 szklanki orzechów laskowych, drobno(...)migdały) Piekarnik rozgrzej do 170 stopni. Siemię zalej wodą i odstaw. W międzyczasie w niedużej misce wymieszaj mąkę i sodę. W dużej misce połącz posiekaną czekoladę, kakao, kawę i sól. Wlej gorącą wodę i intensywnie mieszaj (aż składniki się rozpuszczą).  Do czekoladowej masy dodaj cukier, namoczone siemię, olej oraz orzechy i wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj

Qlinarnie i Qlinarnie
Truskawkowe rafaello 203

śmietanki 30%; 1 śmietana w proszku "Śnieżka"; 125 ml adwokata; 80 g ciastek biszkoptowych; 50 g białej czekolady; 4 łyżki wiórków kokosowych; 2 łyżeczki żelatyny; Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami śmietanki w "gorącej kąpieli". Przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić z "Śnieżką", następnie cały czas miksując na małych obrotach miksera dodawać kolejno adwokat, czekoladę i pokruszone biszkopty i wiórka kokosowe

In my kitchen
ŚWIĄTECZNA INKA PIERNIKOWA 164

jakie to święta bez śniegu❆- to też moją Inkę oprószył śnieżek w postaci kaszy jaglanej ekspandowanej 😉 Składniki: 4 kostki czekolady gorzkiej 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżeczki kawy Inka klasycznej 200 ml gorącej wody 2-3 łyżki mleka kilka goździków kasza jaglana ekspandowana(...)Wykonanie: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę gorzką i dodajemy sok z pomarańczy oraz przyprawę do piernika. Mieszamy. Do kubka wsypujemy kawę Inkę, zalewamy gorącą wodą i dodajemy podgrzane mleko. Na dno szklanki wlewamy rozpuszczoną czekoladę a na nią kawę Inkę. Do dajemy kilka goździków i sypiemy jaglaną kaszę ekspandowaną.   Przed spożyciem zmieszać obie warstwy. Przepis bierze udział

Kuchnia MagdaLeny
Placek węgierski babci Basi 236

czekolada gorzka, 1 czekolada mleczna, Sposób przygotowania kremu : Wylewamy śmietanę( pozostawiając ok. pół szklanki do roztopienia czekolad ) i miksujemy z śmietan fix – Przygotowujemy dwa garnuszki jeden trochę większy od drugiego . W większy wlewamy trochę wody, w mniejszy wlewamy pół szklanki śmietany , którą odlewamy od wymierzonego 0,75 l. Wkładamy pokruszoną na kawałki czekoladę Garnuszek z czekoladami wkładamy do garnka(...)wodą ( czyli w kąpieli wodnej ) wkładamy garnki na źródło ciepła i podgrzewamy , żeby rozpuścić czekolady. Wiśnie odcedzamy , sok zostawiamy do skropienia przeciętego biszkoptu. Rozpuszczoną czekoladę , jeszcze ciepłą ( nie gorącą ) dodajemy po trochę do ubitej śmietany. Na skropiony biszkopt ( dolną część ) wykładamy dżem i rozsmarowujemy cały na biszkopcie. Następnie masę czekoladową dzielimy na pól i połowę wykładamy na warstwę dżemu

Pysznosci Babci Basi
Islandzkie słodycze, wegańskie brownie i pinacolada 174

łyżki wody 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 1/3 szklanki mąki 1/4 łyżeczki sody 7 płaskich łyżek kakao 100 g gorzkiej czekolady, drobno posiekanej 1 łyżeczka mocnej kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki soli 1/3 szklanki gorącej wody 1 1/3 szklanki brązowego cukru (dałam 1 szklankę, a i tak było b. słodkie) 6 łyżek oleju słonecznikowego 1/3 szklanki orzechów laskowych, drobno(...)Jadłonomii Piekarnik rozgrzej do 170 stopni. Siemię zalej wodą i odstaw. W międzyczasie w niedużej  misce wymieszaj mąkę i sodę. W dużej misce połącz posiekaną czekoladę, kakao, kawę i sól. Wlej gorącą wodę i intensywnie mieszaj (aż składniki się rozpuszczą). Do czekoladowej masy dodaj cukier, namoczone siemię, olej oraz orzechy i wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj mąkę

Qlinarnie i Qlinarnie
Czekoladowe ciągutki 186

szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia ze dwie szczypty soli Gorzka czekolada (najlepiej tyle kosteczek ile chcemy mieć ciasteczek. Fajnie jest jak na każdym ciasteczku jest kawałek czekolady. Nie jest to konieczne i można robić nawet bez niej) Masło ucieramy dokładnie z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajka, esencję waniliową i dalej mieszamy. Do tego przesiewamy mąkę i kakao(...)upiec dopiero jak pierwsza partia będzie gotowa. Ciasto jest dość zbite i klejące dlatego do rozprowadzania go polecam albo ręce zwilżone wodą albo łyżkę również zamoczoną w gorącej w wodzie. Kawałki czekolady układamy potem w mniej więcej równych odstępach (tak żeby potem po przekrojeniu w miarę możliwości na każdym kawałku była kosteczka czekolady) Pieczemy w 160 stopniach przez

Jedzeniomania
Banany w cieście drożdżowym 121

Składniki: 300 g maki 1/2 szklani mleka 20 g drożdży 1 jajko 2 łyżki oleju 1 łyżeczki cukru 1/3 łyżeczki soli nadzienie 6 bananów dodatkowo jajko do posmarowania czekolada  Wykonanie: Do letniego mleka dodać rozkruszone drożdże, cukier oraz dwie łyżki mąki. Odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie dodać pozostałe składniki, wymieszać do połączenia składników(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem. Odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w 180°C przez 15-20 minut do momentu zrumienienia. Jeszcze gorące posypałam startą gorzką czekoladą.  Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Piernik z czekoladą w białej polewie 147

sody oczyszczonej 3 łyżki powideł śliwkowych Na białą polewę: 100g białej czekolady 100g śmietanki kremówki  1 łyżka masła Dodatkowo: posiekane orzechy do dekoracji Wykonanie: W rondelku umieszczamy masło, czekoladę, miód i przyprawę do piernika. Całość podgrzewamy dość mocno, ale nie zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika i odstawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy z cukrem trzcinowym i cukrem z wanilią na puszystą(...)termoobiegiem). Przed wyjęciem  z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Piernik odstawiamy do wystudzenia. Biała polewa: w rondelku zagotowujemy kremówkę. Zdejmujemy z palnika. Do gorącej śmietanki dodajemy pokruszoną czekoladę,  mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy masło i mieszamy do połączenia składników. Polewą oblewamy wystudzony piernik. Wierzch posypujemy siekanymi orzechami. Ciasto wstawiamy do lodówki, by polewa stężała. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Tort fistaszkowo-czekoladowy 162

dużej cytryny 1 płaska łyżka cukru Masa fistaszkowa: 250 g masła lub dobrej margaryny 250 g masła orzechowego solonego 150 ml cukru pudru Mus czekoladowy: 350 g czekolady gorzkiej 50% lub mieszanka 200 g gorzkiej i 150 mlecznej 3 szkl śmietanki 30% 50 g cukru pudru 2 szczypty chilli skórka otarta z 1 pomarańczy lub olejek pomarańczowy Konfitura pomarańczowa Blaty(...)upiec dzień wcześniej, żeby odpowiednio wystygły i stężały. Poncz.  Wymieszać podane składniki do rozpuszczenia cukru. Mus czekoladowy. W rondelku zagotować jedną szklankę śmietanki. Wyłączyć ogień. Do gorącej śmietanki dodać połamaną czekoladę, chili i skórkę z pomarańczy. Mieszać do rozpuszczenia czekolady i odstawić do wystygnięcia, od czasu do czasu mieszając. Ubić pozostałe 2 szkl mocno schłodzonej śmietanki, dodając

Ze smakiem bez glutenu
Biało - czarne kruche świderki 168

miękkiego masła 1 łyżka mleka na ciemne ciasto: 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki mąki dodatkowo: 50 g czekolady 40 ml śmietany kremówki Wykonanie: na ciemne ciasto rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej składniki na ciasto wymieszać hakiem, początkowo na najniższych obrach, potem zwiekszyć i zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. w połowę wmieszać rozpuszczoną, przestudzoną czekoldę(...)pasy. Pas podzielić na 12 około 2-cm kawałków. Kazdy pasek ciasta skręcić wokół osi i układać na blaszce. Piec około 15 minut. Studzić na kratce do gorącej kremówki dodać połamana czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia. W rogu woreczka foliowego wykałaczką zrobić dziurkę, napełnić rozpuszczoną czekoladą. Połowę ciasteczka udekorować paseczkami z czekolady. Odstawić do zastygnięcia. W szczelnie zamkniętym pudełku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kostka truskawkowa 184

ubitą śmietanę. Po wymieszaniu przełóż masą ciasto. Górną część ciasta polej   stopioną  czekoladą. Przygotuj  polewę truskawkową. Jedną łyżkę galaretki rozpuść w 1 łyżce gorącej wody. Dodaj masło i biała czekoladę - rozpuść je mieszając w kąpieli wodnej tak by powstała różowa.  Polej ciasto różową czekoladą. Odstaw  ciasto na kilka godzin w chłodne miejsce. Podaj

Gotuj Sam!
Ciasto dyniowe z czekoladą 207

Wilgotne ciasto z czekoladą zawładnie umysłem każdego łasucha, polecam gorąco. Ciasto jest puszyste, wilgotne i bardzo smakowite. Ciasto dyniowe z czekoladą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pomarańczowe ciasteczka z galaretką 1280

temperaturze pokojowej * 500 g mąki pszennej * 200 g cukru * 2 żółtka * 1 jajko * szczypta soli * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 pomarańcza * 1 galaretka pomarańczowa * 100 g białej czekolady * 50 ml śmietanki 30% Wykonanie: Pomarańczę dokładnie wyszorować szczoteczką i sparzyć we wrzątku. Zetrzeć skórkę z pomarańczy i wycisnąć 3 łyżki soku. W misce utrzeć miękkie masło, z cukrem, solą, sokiem(...)około 12 minut - na złoto. Upieczone ciastka pozostawić do wystygnięcia. W tym czasie rozpuścić galaretkę w 300 ml wrzątku. Pozostawić do ostygnięcia. W rondelku podgrzać śmietankę, do gorącej śmietanki dodać połamaną czekoladę - mieszać, aż czekolada się rozpuści. Odstawić na 5-7 minut. Czekolada ma lekko stężeć, nie może być płynna, inaczej będzie ściekała z ciastek. Kiedy czekolada wystygnie,smarować

kolorowotorcikowo

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję