gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:36/258)

Czekoladowy pudding jaglany 165

przypraw korzennych   Przed gotowaniem kaszę dokładnie płuczemy na sitku pod bieżącą wodą.  Kaszę gotujemy w mleku do miękkości (nawet około 20 minut). Do gorącej kaszy dodajemy rozdrobnioną czekoladę , przyprawy, miód i ewentualnie lekko dosładzamy brązowym cukrem. Miksujemy blenderem do uzyskania konsystencji gładkiego musu . Jeśli potrzeba, dolewamy gorącą wodę i miksujemy blenderem. Pamiętajmy,że zimny

WYSPA SZCZĘSLIWA
Jogurtowiec "Forest Friut" 213

gorącą, parującą wodą, do czasu aż czekolada się rozpuści. Granolę ( lub herbatniki )rozkruszyć w malakserze. Do pokruszonej granoli ( lub herbatników ) dodać rozpuszczoną czekoladę - dokładnie połączyć składniki. Powstałą masą wylepić dno tortownicy, uprzednio wyłożonej folią spożywczą. Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Naczynie z napęczniałą żelatyną umieścić w gorącej wodzie - żelatyna ma się rozpuścić. Jogurt grecki

kolorowotorcikowo
Daimtårta - szwedzki torcik Daim 467

Daim (gotowych) lub batoników Daim z mojego przepisu Czekoladę mleczną połamać na małe kawałki. Śmietanę wlać do rondelka. Podgrzewać, aż będzie gorąca ale nie wrząca. Zdjąć z palnika. Do gorącej śmietany wrzucić mleczną czekoladę. Pod wpływem temperatury czekolada ładnie się roztopi. Wymieszać na jednolitą masę. Batoniki Daim pociąć nożem na małe kawałeczki. Pierwszy blat ciasta położyć

maniapieczenia
Tarta serowa z truskawkami 256

kruchy spód.  Piec w 175 stopniach C przez 30 minut. Dodatkowo: * 70 g czekolady deserowej * 1/4 szklanki kremówki * 300 g truskawek * cukier puder Śmietankę zagotować. Do gorącej śmietanki dodać połamaną czekoladę - mieszać, aż czekolada się rozpuści. Truskawki umyć, osuszyć. Na jeszcze nie do końca ostygniętą tartę wylać czekoladę i ułożyć truskawki. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Przed podaniem posypać

kolorowotorcikowo
domowe ciasteczka a la delicje 681

pieczenia, formując okrągłe biszkopciki (zachowujemy ok. 2 cm odstępy). Pieczemy w 170 st C. przez ok. 20 min., do zrumienienia. dodatkowo: 1 galaretka 250 -300 ml gorącej wody 150-200 g czekolada deserowa 1-2 łyżki oleju wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, przelewamy do płaskiego naczynia (tak aby galaretka miała ok. 2-3 mm grubości) wyłożonego folią(...)spożywczą i odstawiamy do całkowitego stężenia. Następnie z galaretki wycinamy kółeczka o średnicy mniejsze od biszkopcików. Nakładamy na płaską część biszkopcika. Czekoladę rozpuszczamy z olejem w kąpieli wodnej. Przestudzoną czekoladą polewamy biszkopciki z galaretką. Schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Likier Czekoladnica 134

było cały czas zanurzone w wodzie. • Po wystudzeniu wymieszać z wódką. • Czekoladę połamać na kawałki, umieśćić w miseczce nad gorącą wodą i rozpuścić. • Dodać czekoladę do alkoholu. • Zlać do słoja, karafki lub butelek i odczekać 3 dni. Dobrze, aby naczynie miało szeroką szyjkę bo likier jest dość gęsty. Bardzo

To co kocham
Tartaletki z nadzieniem czekoladowo-orzechowym 167

czasie można naszykować już słoiczek z masłem orzechowym, a czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (mały rondelek z czekoladą umieszczamy w dużym rondelku wypełnionym w części gorącą wodą). Do rozpuszczającej się czekolady dodajemy mleko ryżowe/sojowe/migdałowe lub inne roślinne. Nie jest to konieczne, jednak sprawia, że czekolada jest troszeczkę mniej gęsta, a bardziej płynna. Gdy babeczki się upieką, pozwalamy

Weganizm infantylny
Kawa w amerykańskim stylu 145

Składniki: 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 szklanka gorącej wody 1/2 filiżanki mleka skondensowanego 4 szt. pianek marshmallow truskawkowo-waniliowych 1 łyżeczka startej czekolady deserowej Przepis: Kawę zalewamy gorącą wodą. Mleko podgrzewamy i spieniamy. Do kawy wrzucamy pianki. Zalewamy je mlekiem. Wierzch posypujemy startą czekoladą i dekorujemy rozciętą na pół pianką marshmallow. insertCookd("e7db240ba0cf021c73970b68e20fb578

Emcia Pichci
Sernik czekoladowy warstwowy „mokka” 372

serka kremowego w temp. pokojowej 1,5 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki 2 łyżeczki wanilii 4 jajka w temp. pokojowej 340 g czekolady Polewa: 100 g czekolady 3 łyżki masła Opcjonalnie: starta czekolada do dekoracji   1. Tortownicę o średnicy 23 cm najlepiej zabezpieczyć dwoma kawałkami/kwadratami grubej folii aluminiowej z których każdy powinien mieć bok około 40 cm. Chodzi(...)usunąć krem i zmiksować je na drobne okruszki. Dodać rozpuszczone przestudzone masło, wymieszać i wyłożyć masę do tortownicy uklepując wszystko łyżką. 2. Kawę rozpuszczalną zmieszać z gorącą wodą i cynamonem, odstawić. Czekoladę – ja użyłam gorzkiej ale można zmieszać po połowie gorzką i mleczną – rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do ostygnięcia. 3. W dużej misce zmiksować serek

UgotujmyTo.pl
Truskawkowa pianka z amarantusem, na płytkach z gorzkiej czekolady. 184

Truskawkową piankę pokroić w kostkę. Przyozdobić płatkami kokosowymi oraz świeżą miętą. Czekoladę pokroić w kwadraty nieco większe niż kostka truskawkowa przy pomocy noża zanurzonego w gorącej wodzie. ( Dzięki temu czekolada nie połamie się podczas krojenia.) 8. Kostkę truskawkową umieścić na czekoladowych płytkach i od razu podawać.  Smacznego

DefinicjaSmaku
WARSTWOWIEC Z TRUSKAWKAMI 176

Składniki: 200 g truskawek 1 - 2 łyżeczek cukru pudru 175 g jogurtu naturalnego 250 g serka mascarpone 6 - 7 ciasteczek pełnoziarnistych 1 opakowanie galaretki truskawkowej 375 ml gorącej wody startą gorzką czekoladę - do dekoracji Przygotowanie: 6 - 8 truskawek opłukać  i pokroić w plastry na dno pucharków. Galaretkę rozpuścić w 375 ml gorącej wody, przelać do 1/3 wysokości(...)gładką masę. Do kremu dodać resztę pokrojonych w słupki truskawki i za pomocą łyżki delikatnie wymieszać. Porcję kremu wyłożyć na pokruszone ciasteczka. Wierzch starannie wyrównać i udekorować startą gorzką czekoladę. Deser lekko schłodzić

Ciastka - domowe słodkości
Torcik czekoladowy z kawowym kremem 238

żelatyny kakao do posypania ciasta Wykonanie: W małym garnuszku roztapiamy masło, dodajemy mleko i 60 g cukru, mieszamy. Kawę rozpuszczamy w dwóch łyżkach  gorącej wody i wlewamy do garnuszka  z masłem. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i wrzucamy do garnuszka  masłem i kawą. Mieszamy, aż się rozpuści i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Jajko(...)łyżkami gorącej wody, namaczamy przez chwilę i mieszamy do rozpuszczenia. Kawę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody. Kawę i żelatynę odstawiamy do wystudzenia. Serek mascarpone miksujemy. Do wystudzonej czekolady dodajemy 2 łyżki mascarpone i mieszamy, po czym dodajemy pozostały serek. Zimną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie

Kulinarne przygody Gatity
Pożegnanie z truskawkami 179

truskawkowe Składniki: (na 20-25 sztuk) 200 g truskawek 2 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu z limonki 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka zimnej wody 50 ml gorącej wody dodatkowo: 70 g czekolady (49%) Truskawki umyć, odszypułkować, zmiksować na gładką masę z cukrem i ekstraktem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, zalać gorącą, mieszać aż do rozpuszczenia. Przestudzić. Chłodną(...)żęlatynę wymieszać z masą truskawkową. Przelać do silikonowych foremek do lodu, schłodzić w lodówce 2-3 godziny. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Gotowe galaretki wycisnąć z foremek. Ułożyć na papierze do pieczenia, zrobić paseczki z czekolady. Zostawić do zastygnięcia. Podawać schłodzone. Smacznego! Zdjęcie, jakie jest, każdy widzi. Nie, żeby normalnie moje zdjęcia powalały, ale to jest

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort lis – pomysł na dekorację XII 221

wody. Podgrzewamy mieszając od czasu, do czasu aż do zagotowania płynu. Ściągamy z ognia. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dobrze mieszamy. Do miski wsypujemy kawałki białej czekolady i zalewamy ją gorącym płynem z żelatyną. Odstawiamy na kilka minut i po tym czasie mieszamy dokładnie trzepaczką, by czekolada dobrze się rozpuściła. Kiedy polewa osiągnie temperaturę 37 stopni C wyciągamy z lodówki

Trzeci talerz