gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:30/258)

Muffinki z morelami i białą czekoladą 151

mąki pszennej pełnoziarnistej 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku + 1 łyżeczka sody 1 szklanki płatków owsianych kilka moreli świeżych   6 suszonych moreli, pokrojonych 6 kostek białej czekolady(...)Płatki zalewamy gorącym mlekiem (1 szklanka) i   zostawiamy do całkowitego napęcznienia (3 min w mikrofali). Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukry, proszek, posiekaną czekoladę, suszone morele i mieszamy. Do innej miski wbijamy jajka, wlewamy pozostałe mleko (1 szklanka) i olej - miksujemy do połączenia. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy szybko, dodajemy płatki energicznie łączymy. Nakładamy ciasto

Chocolate Muffin Blog
Przetwory tradycyjnie zakręcone - warsztaty Lidla 193

oranżady. Sygnowane znakiem „Ryneczek Lidla”. To nowy produkt Lidla. Jeśli spotkacie się w sklepie z tymi sokami to gorąco polecamy. Są bardzo smaczne. Prowadzący, Paweł Małecki, opracował dla nas 5 przetworów do przygotowania: - mus jabłkowy z brzoskwiniami - konfitura truskawkowa z czekoladą mleczną - jabłka karmelizowane - gruszki w syropie - powidła śliwkowe Wszystko to według swoich autorskich przepisów. Nie będziemy tutaj opisywać(...)opakowania producenta)  sok z 1 cytryny  tabliczka czekolady mlecznej (100 g)   Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić.  Wstawić do garnka z cukrem żelującym i gotować do momentu, aż truskawki się rozpadną.   Gotową konfiturę zdjąć z ognia, dodać pokruszoną czekoladę, wymieszać i gorące nakładać do słoików. Zakręcić i odstawić do wystudzenia do góry dnem

Marder&Marder Manufacture
Banany zapiekane z czekoladą, z dodatkiem prażonych solonych orzechów nerkowca 224

ściemnienia skórki i rozpłynięcia się czekolady. Orzechy nerkowca posiekać nożem na mniejsze kawałki i uprażyć na suchej patelni na złoty kolor. Upieczonego banana posypać orzeszkami. Podawać jeszcze gorące. Miąższ z czekolada i orzechami jeść łyżeczką prosto ze skórki. Dla porównania jak smakuje taki deser z różnymi rodzajami czekolady, przygotowałam go zarówno z mleczną, jak i gorzką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kostka kawowa 417

greckiego 4 łyżki cukru pudru 200g śmietanki 30% 150ml ponczu kawowego 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki zimnej wody polewa czekoladowa 100g czekolady mlecznej 50g czekolady deserowej 100g śmietanki 30% opcjonalnie 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w niewielkiej ilości gorącej wody Wykonanie: PONCZ (NAPAR KAWOWY) - 3 łyżki kawy rozpuszczalnej i 4 łyżeczki cukru zalać niepełną szklanką (około 230ml) gorącej przegotowanej(...)rondelku, wrzucić do niej kawałki czekolady, po chwili dokładnie wymieszać do całkowitego połączenia się czekolady ze śmietanką, pozostawić do ostygnięcia - ostudzoną, ale wciąż płynną polewę wylać na wierzch ciasta, delikatnie rozprowadzając łyżką po całej powierzchni - polewa będzie lekko ciągnąca, jeśli chcemy bardziej zwartą polewę, należy dodać do roztopionej czekolady żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie - ciasto schłodzić ponownie w lodówce

Smakołyki Bereniki
Najlepsze ciasto czekoladowe na świecie 193

rozpuścić w niej czekoladę. Do miski z mąką i pozostałymi suchymi składnikami wlewamy mieszankę mleka, oleju, jajek oraz ekstraktu waniliowego. Mieszamy delikatnie łyżką. Na koniec dodajemy gorąca wodę z czekoladą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około godzinę i 20 minut. Składniki na polewę wkładamy do garnuszka. Gotujemy na średnim ogniu, od momentu zagotowania

mecooks
Czekoladowe szyszki 255

czekolady mlecznej opcjonalnie gorzkie kakao 1. Mleczko wlać do małego rondelka i delikatnie podgrzewać. Ciągle mieszając, aby się nie przypaliło. Gdy mleczko będzie gorące dodać połamaną czekoladę*. Wszystko ze sobą połączyć i już nie gotować! Przygotowaną masę lekko ostudzić. 2. Do masy czekoladowej wsypać ryż preparowany i delikatnie ze sobą połączyć. Formować kulki lub podłużne kształty wielkości łyżki

Ugotować
Bezglutenowe jaglane ciastka mocno czekoladowe z lawendą 153

daktyle zmiksuj blenderem ręcznym na gładka masę. Odstaw. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Banany zmiksuj na puree. W robocie kuchennym zmiksuj dokładnie i na gładko- krem z kaszy jaglanej, puree z bananów, rozpuszczoną czekoladę, kakao, cynamon, lawendę, wanilię, len i mąkę kokosową.Pod koniec miksowania dodaj posiekaną gorzką czekoladę. Ciasto powinno być wilgotne i lepkie. Odstaw na pół godziny, zgęstnieje(...)wielości ciasteczek. Piecz około 30 minut- nie więcej. Upieczone ściągnij z blachy i odstaw do przestygnięcia, co gwarantuje nie będzie procesem łatwym, gdyż łapsniecie ciacha jeszcze gorące- gdyż zapach czekolady, kakao unoszący się w powietrzu zadziała jak najlepszy kusiciel . Bez obaw, ciasteczka są pyszne, zdrowe i autor gwarantuje , że można je przechowywać około tygodnia- wątpię jednak, czy znajdzie

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto Kokosowo - Czekoladowe Na Zimno 212

wiórki kokosa i czekolady 1. Śmietankę ubijamy prawie na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i partiami serek mascarpone. Masę dzielimy na dwie części. 2. Nad gorącą kąpielą roztapiamy czekolady (gorzką i mleczną). Kiedy czekolady staną się płynne, zdejmujemy i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia następnie wlewamy do jeden części masy i mieszamy dokładnie (można zmiksować) następnie wykładamy

Gotowanie...to proste !
MUFFINKI Z ŻURAWINĄ I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 236

Urocze i bardzo smaczne muffinki ze świeżą żurawiną i groszkami z białej czekolady, idealne do gorącej herbaty, na pewno umilą Wam jesienne wieczory :) Bardzo proste i szybkie, do zrobienia bez użycia miksera. Jeśli nie możecie dostać groszków z białej czekolady, kupcie po prostu zwykłą białą czekoladę i posiekajcie ją w drobną kosteczkę. Muffinki są mocno wilgotne i raczej cięższe

Słodko-Słony Świat Ilony
Truskawki w czekoladzie 186

stawiamy miskę na garnku z gotującą się wodą (na małym ogniu), tak- aby dno miski nie dotykało wody. rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do przestygnięcia. Nie zamaczamy truskawek w gorącej lub mocno ciepłej czekoladzie! Nadziewamy truskawki na szaszłykowe patyczki i delikatnie obtaczamy je w czekoladzie. Czekamy chwilkę z uniesioną truskawką nad miseczką, aż obcieknie nadmiar czekolady- następnie odkładamy do zastygnięcia

Domowe Torty
Czekoladowy Sernik z Pajęczyną - Halloween 225

czekolady gorzkiej Czekoladowy Sernik z Pajęczyną na Halloween - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy do momentu, gdy czekolada przestanie być gorąca, jednak nadal pozostanie płynna. Twaróg, mascarpone, cukier, cukier waniliowy, kakao i mąki miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy jajka, po czym ciągle mieszając powoli wlewamy czekoladę. Wszystko łączymy

Słodka Strona
Deser lodowy w wafelkach z orzechami laskowymi 591

czekolady białej 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 50 g orzechów laskowych 1/2 wafelka czekoladowego Lusette Pół szklanki kremówki mocno podgrzać, ale tak aby się nie zagotowała. Gorącą zalać posiekaną czekoladę i delikatnie mieszając połączyć na jednolita masę. Orzechy laskowe uprażyć na suchej patelni, wystudzić i zmielić w rozdrabniaczu. Wsypać do rozpuszczonej czekolady i wymieszać. Dobrze schłodzoną pozostałą kremówkę ubić

https:KKuchniaMniam
Kawa Mrożona – Mocha Frappe 133

ciemnej czekolady 70% kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej lub mocne espresso 700 ml mleka 4 łyżki lodów waniliowych plus ekstra do dekoracji 300 ml mleka podgrzewamy. Na gorące wrzucamy połamaną czekoladę i granulki kawy lub wlewamy espresso. Zdejmujemy z ognia i mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy na bok do ostygnięcia a następnie na 1 h do lodówki

Made By Mom And Son
Najlepszy likier czekoladowy 251

czekolady (lub 170g gorzkiej i 30g mlecznej/karmelowej) - 40 g cukru (7-8  łyżeczek, tutaj moje miarki ) Mleko umieścić w garnuszku i podgrzać razem z cukrem. Do gorącego mleka dodać czekoladę i dokładnie ją rozpuścić (nie zagotować!). Do wystudzonej masy dodać wódkę i przelać do buteleczki. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Smacznego

CookYourself
Powidła śliwkowe z czekoladą 123

gorzka czekolada Wykonanie: • Każdą śliwkę pokroić na kilka części i smażyć na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny. • Zmiksować blenderem, dodać kakao, czekoladę i zagotować. • Gorące śliwki włożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. Jeśli powidła nie są słodkie to można dodać cukier(...)uznania. Tak samo z czekoladą, również można dodać więcej niż jedna tabliczka

To co kocham