gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:21/258)

Ciasteczka "mocca" ( dla gości ) 415

Jesień to czas, kiedy częściej sięgam po ciasteczko. Filiżanka kawy czy kubek gorącej herbaty, aż się proszą, by położyć obok nich małe, słodkie co-nieco !  Dziś proponuję Wam ciasteczka eleganckie, o smaku kawowym. Z pewnością pokochacie je od pierwszego gryza. Zostawcie kilka i podajcie na najbliższym spotkaniu z przyjaciółmi i rodzinom. Goście będą zachwycenie. Dlaczego ? Może dlatego(...)macie, użyjcie miodu, a jak nie lubicie smaku miodu - pomińcie składnik ) * 80 g czekolady gorzkiej * 70 g czekolady mlecznej * 5 g masła * 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej W garnuszku/rondelku zagotować śmietankę  z cukrem inwertowanym.  Jeśli używacie czekolady w tabliczkach - czekoladę połamać/pokroić. Gorącą śmietanką zalać czekoladę, odstawić na 1 minutę. Po tym czasie dodać kawę

kolorowotorcikowo
czekolada na gorąco 149

Dzisiaj postanowiłam osłodzić nam śniadanie. Oj za oknem tak pochmurno, że samej mi marzyła się czekolada na gorąco. I to jeszcze taka z bitą śmietaną i posypką. Co prawda czekolady na posypkę nie zostało, ale na pocieszenie kakao było (i posypka z niego powstała). Miśka była zachwycona, szczególnie jak mogła popijać z grubej rurki :)  Składniki: 250 ml mleka

Gotowanie z pasją
Czekoladowo-cynamonowa Inka z bitą śmietaną 170

łyżka cukru pudru 7 kostek czekolady mlecznej 1/4 łyżeczki cynamonu Kawę Inkę i cynamon zalać 300 ml gorącej wody, wymieszać. Połowę śmietanki mocno podgrzać, do gorącej wrzucić 6 kostek czekolady mlecznej. Odstawić na kilka minut aż się rozpuści. Połączyć kawę i śmietankę czekoladową. Rozlać do dwóch szklanek. Resztę śmietanki ubić z łyżką cukru pudru, przełożyć do szprycy

Smakołyki Asi
Owsianka z jabłkiem i czekoladą 144

długo, nie za krótko - w sam raz. Jako dodatki tym razem wykorzystałam kawałki świeżych jabłek, ze skórką, ponieważ to ona zawiera cenny błonnik :) Możecie wykorzystać dowolną czekoladę, jednak gorąco polecam te słodzone stevią lun innym naturalnym słodzikiem. Użyłam dokładnie takiej czekolady ( klik ). Jest pyszna :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych 200 ml mleka 1 jabłko 1-2 kostki gorzkiej czekolady

Chocolate Muffin Blog
czekolada na gorąco 120

przygotowania czekolady na gorąco użyłam: 0,5litra mleka 250 ml śmietanki 36 % 200 gram gorzkiej czekolady wykonanie: Mleko zagotowałam razem ze śmietanką. gorzka czekoladę rozkruszyłam na mniejsze kawałki , stopniowo dodawałam do gotującego się mleka, cały czas mieszając. Gotowałam kilka minut , aż lekko zgęstniała

Darcia w kuchni
Ciasto z karmelem i orzechami laskowymi 335

karmel wyłożyć na ciasto. Orzechy obrać i wcisnąć je w karmel.Czekoladę roztopić. wylać na karmel. Włożyć ciasto do lodówki, aby karmel i czekolada zastygły. Najlepiej pokroić gorącym nożem, wtedy czekolada nie powinna pękać

kulinarnajamka.blogspot.com
Ciasteczka "kocie oczka" ( z dżemem i ganaszem czekoladowym ) 209

czekolady gorzkiej * 33 g czekolady mlecznej * 3 g masła W garnuszku/rondelku zagotować śmietankę  z cukrem inwertowanym.  Jeśli używacie czekolady w tabliczkach - czekoladę połamać/pokroić. Gorącą śmietanką zalać czekoladę, odstawić na 1 minutę. Po tym czasie zmiksować czekoladę blenderem na gładką masę. Podczas miksowania nie wyjmować ostrza blendera ponad powierzchnię czekolady, ażeby nie napowietrzać masy. Masę odstawić

kolorowotorcikowo
Mazurek (bardzo) czekoladowy 171

czekoladowy 300 g gorzkiej czekolady 250 g śmietany kremówki Czekoladę pokroić na kawałki, wrzucić do miski. Śmietankę podgrzać w oddzielnym naczyniu, by była gorąca (ale nie doprowadzić do wrzenia). Zalać gorącą śmietanką czekoladę i odstawić na kilka minut, by czekolada się roztopiła. Zamieszać łyżką lub trzepaczką, aby masa stała się jednolita. Odstawić do wystudzenia - masa powinna

Słodkie inspiracje
Krajanka piernikowa, czyli pyszny piernik z marmoladą owocową, w czekoladowej otoczce :) 283

łączymy. Następnie kroimy na niewielkie kosteczki, które będziemy obtaczać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Czekoladę łamiemy na nieduże części i wsypujemy do miseczki, którą stawiamy na garnuszek z gorącą wodą. Czekoladę mieszamy łyżeczka do czasu, aż się rozpuści. Rozpuszczoną czekoladę wyjmujemy z garnuszka i odstawiamy na około 10 minut do ostudzenia. Najlepsza jest zimna jest zimna czekolada do pokrycia

Smakowy Raj
Mazurek pomarańczowy z białą czekoladą 163

piec 15-20 minut w temp. 190stC na złoty kolor. Po upieczeniu pozostawić na 5 minut na blasze, następnie ostrożnie przenieść na paterę. Czekoladę rozpuścić, posmarować ciasto. Na czekoladę wyłożyć gorący mus pomarańczowy. Udekorować płatkami migdałów. Pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem można dodatkowo posypać wiórkami czekolady

Obiad gotowy
Makaroniki 202

maty silikonowej do makaroników). Makaroniki pieczemy w temperaturze 160 stopni ok. 12 minut.  Ostrym nożem siekamy białą czekoladę, wsypujemy do miski żaroodpornej. Połowę śmietany doprowadzamy do wrzenia. Czekoladę polewamy gorącą śmietaną i pozostawiamy składniki na 1-2 minuty. Następnie szybko mieszamy drewnianą łyżką, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Krem z białej czekolady pozostawiamy do schłodzenia, mieszając od czasu

Salonik smaków
Prezenty i czekoladowy konkurs z Lindt 139

mogli zabrać ze sobą i ofiarować swoim bliskim. Będziemy szykować coś na słodko i wytrawnie. Dodatkowo każdy z uczestników otrzyma prezent-niespodziankę Co trzeba zrobić? Przygotujcie swoją ulubioną czekoladę na gorąco, zróbcie jej zdjęcie i wraz z przepisem prześlijcie na adres lindt@vmgpr.pl Zainspirujcie się bogactwem czekolad Lindt! Wybrane przepisy zostaną publikowane na fanpage'u Lindt.   Na zgłoszenia

KUCHARNIA
Czekolada na gorąco 132

ludzkości - na smutki, na zimową chandrę, czy trudy życia codziennego najlepsza jest właśnie czekolada. Dlatego dziś, na początek nowego miesiąca i rozpoczęcie kolejnego tygodnia zmagań proponuję kubek tego gorącego napoju! Czekolada z tego przepisu jest gęsta, kremowa i aromatyczna. Płatki chili dają jej niezłego kopa i wspaniale podkreślają jej smak. Na pewno będziecie zachwyceni! ;) Składniki na dwa porządne kubki

Food Square
Rafaello na krakersach z jeżynami 237

Krem kokosowy. Żelatynę zalać zimną woda i odstawić, a kiedy napęcznieje rozpuścić. Czekoladę połamać i umieścić w miseczce. Pół szklanki kremówki doprowadzić do wrzenia razem z cukrem i gorącą zalać czekoladę. Odstawić na minutę, po czym delikatnie mieszając rozpuścić. Wlać rozpuszczoną żelatynę i odstawić do wystudzenia, kontrolując gęstość. Pozostałe 1 1/2 szklanki schłodzonej kremówki ubić, a pod koniec wlać

https:KKuchniaMniam
Tort czekoladowy 188

Ostudzić i przekroić na 3 krazki . Białą czekoladę połamać i zalać połową gorącego mleka. Wymieszać i ostudzić. W osobnym naczyniu połamać mleczną i gorzką czekoladę. Następnie zalać je pozostałym gorącym mlekiem. Wymieszać i ostudzić.   ½ litra śmietany ubić i wymieszać z rozpuszczonymi białymi czekoladami. Pozostałe ½ litra śmietany ubić i wymieszać z rozpuszczonymi kakaowymi czekoladami (tak powstanie nam kakaowa

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania