gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:20/258)

Owsianka z jabłkiem i czekoladą 154

długo, nie za krótko - w sam raz. Jako dodatki tym razem wykorzystałam kawałki świeżych jabłek, ze skórką, ponieważ to ona zawiera cenny błonnik :) Możecie wykorzystać dowolną czekoladę, jednak gorąco polecam te słodzone stevią lun innym naturalnym słodzikiem. Użyłam dokładnie takiej czekolady ( klik ). Jest pyszna :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych 200 ml mleka 1 jabłko 1-2 kostki gorzkiej czekolady

Chocolate Muffin Blog
czekolada na gorąco 129

przygotowania czekolady na gorąco użyłam: 0,5litra mleka 250 ml śmietanki 36 % 200 gram gorzkiej czekolady wykonanie: Mleko zagotowałam razem ze śmietanką. gorzka czekoladę rozkruszyłam na mniejsze kawałki , stopniowo dodawałam do gotującego się mleka, cały czas mieszając. Gotowałam kilka minut , aż lekko zgęstniała

Darcia w kuchni
Ciasto z karmelem i orzechami laskowymi 344

karmel wyłożyć na ciasto. Orzechy obrać i wcisnąć je w karmel.Czekoladę roztopić. wylać na karmel. Włożyć ciasto do lodówki, aby karmel i czekolada zastygły. Najlepiej pokroić gorącym nożem, wtedy czekolada nie powinna pękać

kulinarnajamka.blogspot.com
Ciasteczka "kocie oczka" ( z dżemem i ganaszem czekoladowym ) 229

czekolady gorzkiej * 33 g czekolady mlecznej * 3 g masła W garnuszku/rondelku zagotować śmietankę  z cukrem inwertowanym.  Jeśli używacie czekolady w tabliczkach - czekoladę połamać/pokroić. Gorącą śmietanką zalać czekoladę, odstawić na 1 minutę. Po tym czasie zmiksować czekoladę blenderem na gładką masę. Podczas miksowania nie wyjmować ostrza blendera ponad powierzchnię czekolady, ażeby nie napowietrzać masy. Masę odstawić

kolorowotorcikowo
Mazurek (bardzo) czekoladowy 186

czekoladowy 300 g gorzkiej czekolady 250 g śmietany kremówki Czekoladę pokroić na kawałki, wrzucić do miski. Śmietankę podgrzać w oddzielnym naczyniu, by była gorąca (ale nie doprowadzić do wrzenia). Zalać gorącą śmietanką czekoladę i odstawić na kilka minut, by czekolada się roztopiła. Zamieszać łyżką lub trzepaczką, aby masa stała się jednolita. Odstawić do wystudzenia - masa powinna

Słodkie inspiracje
Krajanka piernikowa, czyli pyszny piernik z marmoladą owocową, w czekoladowej otoczce :) 303

łączymy. Następnie kroimy na niewielkie kosteczki, które będziemy obtaczać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Czekoladę łamiemy na nieduże części i wsypujemy do miseczki, którą stawiamy na garnuszek z gorącą wodą. Czekoladę mieszamy łyżeczka do czasu, aż się rozpuści. Rozpuszczoną czekoladę wyjmujemy z garnuszka i odstawiamy na około 10 minut do ostudzenia. Najlepsza jest zimna jest zimna czekolada do pokrycia

Smakowy Raj
Mazurek pomarańczowy z białą czekoladą 179

piec 15-20 minut w temp. 190stC na złoty kolor. Po upieczeniu pozostawić na 5 minut na blasze, następnie ostrożnie przenieść na paterę. Czekoladę rozpuścić, posmarować ciasto. Na czekoladę wyłożyć gorący mus pomarańczowy. Udekorować płatkami migdałów. Pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem można dodatkowo posypać wiórkami czekolady

Obiad gotowy
Makaroniki 216

maty silikonowej do makaroników). Makaroniki pieczemy w temperaturze 160 stopni ok. 12 minut.  Ostrym nożem siekamy białą czekoladę, wsypujemy do miski żaroodpornej. Połowę śmietany doprowadzamy do wrzenia. Czekoladę polewamy gorącą śmietaną i pozostawiamy składniki na 1-2 minuty. Następnie szybko mieszamy drewnianą łyżką, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Krem z białej czekolady pozostawiamy do schłodzenia, mieszając od czasu

Salonik smaków
Prezenty i czekoladowy konkurs z Lindt 155

mogli zabrać ze sobą i ofiarować swoim bliskim. Będziemy szykować coś na słodko i wytrawnie. Dodatkowo każdy z uczestników otrzyma prezent-niespodziankę Co trzeba zrobić? Przygotujcie swoją ulubioną czekoladę na gorąco, zróbcie jej zdjęcie i wraz z przepisem prześlijcie na adres lindt@vmgpr.pl Zainspirujcie się bogactwem czekolad Lindt! Wybrane przepisy zostaną publikowane na fanpage'u Lindt.   Na zgłoszenia

KUCHARNIA
Czekolada na gorąco 148

ludzkości - na smutki, na zimową chandrę, czy trudy życia codziennego najlepsza jest właśnie czekolada. Dlatego dziś, na początek nowego miesiąca i rozpoczęcie kolejnego tygodnia zmagań proponuję kubek tego gorącego napoju! Czekolada z tego przepisu jest gęsta, kremowa i aromatyczna. Płatki chili dają jej niezłego kopa i wspaniale podkreślają jej smak. Na pewno będziecie zachwyceni! ;) Składniki na dwa porządne kubki

Food Square
Rafaello na krakersach z jeżynami 277

Krem kokosowy. Żelatynę zalać zimną woda i odstawić, a kiedy napęcznieje rozpuścić. Czekoladę połamać i umieścić w miseczce. Pół szklanki kremówki doprowadzić do wrzenia razem z cukrem i gorącą zalać czekoladę. Odstawić na minutę, po czym delikatnie mieszając rozpuścić. Wlać rozpuszczoną żelatynę i odstawić do wystudzenia, kontrolując gęstość. Pozostałe 1 1/2 szklanki schłodzonej kremówki ubić, a pod koniec wlać

https:KKuchniaMniam
Tort czekoladowy 200

Ostudzić i przekroić na 3 krazki . Białą czekoladę połamać i zalać połową gorącego mleka. Wymieszać i ostudzić. W osobnym naczyniu połamać mleczną i gorzką czekoladę. Następnie zalać je pozostałym gorącym mlekiem. Wymieszać i ostudzić.   ½ litra śmietany ubić i wymieszać z rozpuszczonymi białymi czekoladami. Pozostałe ½ litra śmietany ubić i wymieszać z rozpuszczonymi kakaowymi czekoladami (tak powstanie nam kakaowa

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto imieninowe genialnie proste 328

Ostudzić i przekroić  na 3 blaty. Białą czekoladę połamać i zalać połową gorącego mleka. Wymieszać i ostudzić. W osobnym naczyniu połamać mleczną i gorzką czekoladę. Następnie zalać je pozostałym gorącym mlekiem. Wymieszać i ostudzić. ½ litra śmietany ubić i wymieszać z rozpuszczonymi białymi czekoladami. Pozostałe ½ litra śmietany ubić i wymieszać z rozpuszczonymi kakaowymi czekoladami (tak powstanie nam kakaowa

Z Kuchni Do Kuchni
Deser czekoladowy. Budyń czekoladowy. 181

Przygotowanie:  Połowę mleka podgrzewamy z kawałkami gorzkiej czekolady, aż do jej rozpuszczenia. W misce mieszamy jajko, z cukrem, mąką kukurydzianą i pozostałym mlekiem. Gdy mleko z czekoladą będzie gorące dolewamy mleko z pozostałymi składnikami i gotujemy do zgęstnienia, ciągle mieszając. Przelewamy do pucharków, posypujemy startą czekoladą, posypką i podajemy z paluszkami

Aga w kuchni
Czekolada na gorąco! 143

dzień, pochmurny poranek, melancholijny wieczór, nudne popołudnie. Albo po prostu ochota na coś słodkiego. Ja uwielbiam czekoladę i to w każdej postaci. Często zamawiając czekoladę na gorąco w kawiarniach lub restauracjach dostaję gorące kakao z bitą śmietaną, a ostatnio nawet czekoladowy budyń w filiżance.Oczywiście należy tu wykluczyć Pijalnię Czekolady Wedla. Składniki na dwie duże szklanki czekolady

Kuchnia Pani Wiosny

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję