pełnym smakiem prawdziwych, wyselekcjonowanych nasion kakaowca . Jest bardzo intensywne, dzięki czemu wystarczy niewielka ilość, aby nadać napojom i potrawom czekoladowego smaku i aromatu. Doskonale sprawdza się w gorących czekoladach, polewach, domowych czekoladach, wypiekach i innych kakaowych deserach. Pokochałam to kakao za wyśmienity smak , całkowicie różniący się od proszków kakaowych dostępnych hurtowo na sklepowych półkach oraz za przepiękne i urocze
Zdrowie na języku :Pmajonez, poza Wielkanocą, kojarzy się mocno z wypadami w dzieciństwie na narty. W przerwie między zjazdami schodziłem wraz z ciocią i wujkiem zjeść coś ciepłego oraz napić się gorącej czekolady. Tym czymś ciepłym był m.in. pyszny hot-dog z ogórkiem kiszonym, prażoną cebulką, smaczną kiełbaską, a co najważniejsze, z majonezem! Uwielbiałem. W dzieciństwie również często robiłem wraz z siostrą
Blendmandoskonałe na kolację z kubkiem ciepłego mleka lub gorącej czekolady w taki mroźny wieczór jak dziś SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży, 100 ml ciepłego mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 250 g mąki, 1 jajko, 100 g rozpuszczonej margaryny Farsz: ½ słoika dżemu brzoskwiniowego, 1 jabłko, ½ łyżeczki cynamonu Kruszonka: 3 łyżki masła, 2 łyżki wiórek kokosowych, 3 łyżki
słodki bratekchciałbym już jak najszybciej przejść do zabawy w dobieranie smaków, tworzenie kolorów i harmonijne łączenie całości. Mam ochotę na owocowe smoothie z rozgrzewającą zimową nutą. Na gorącą czekoladę ze szczyptą niewiadomej jeszcze przyprawy. A może na herbatę potraktowaną w jakiś niecodzienny sposób? Zobaczymy. Przede wszystkim jestem ciekawy co wymyśli Marzena! Wy też? P.s. muszę poszukać szklanek
zadanie-gotowanienajlepsze hiszpańskie churros. Churros to pyszne ciasteczka z ciasta parzonego, chrupkie na wierzchu, a w środku mięciutkie. Najsmaczniejsze są ciepłe i posypane cukrem pudrem, ale również smakują z gorącą czekoladą. Składniki: 250 ml wody 3 jajka 2 łyżki cukru 30 g masła szczypta soli cukier puder do posypania olej do smażenia Wodę gotujemy z masłem, solą i cukrem
Pyszności Słodkościsię tak przyjemnie siedziało w ciepłym domu :) Wiosnę już chyba czuć w powietrzu, ale noce i wieczory ciągle są chłodne. To już także ostatni moment na przygotowanie gorącej czekolady, przecież w chłodne, zimowe wieczory smakuje najlepiej :) Rozgrzewa, syci, a każdy łyk sprawia, że robi się bardzo przyjemnie. Zapraszam Was dzisiaj na czekoladę daktylową. Przepyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego
Domowa cukiernia Ewysię zauważyć, że prace nie są wykonane równiuteńko- taki już urok rękodzieła.. Tak czy inaczej, gdy zerkam na ostatnie zdjęcie, sama mam ochotę sięgnąć po kubek gorącej czekolady i coś poczytać
Wrzosowa PolanaNaszło nas na coś drożdżowego! Chcieliśmy suszonych owoców, zapragnęliśmy kandyzowanych skórek i marcepanu! Miał być placek, ale skończyło się na rogalach! Idealnie pasują do kubka gorącej czekolady czy pysznego domowego kakao! Spróbujcie koniecznie! Składniki: (12 rogali) 475 g mąki pszennej tortowej, 200 ml mleka, 25 g świeżych drożdży, 100 g cukru, 2 jajka, szczypta soli, 75 g miękkiego masła
Plate of Joynonszalancji. Mój karmel nie jest tak gęsty jak tradycyjny, dlatego znakomicie sprawdzi się jako polewa do naleśników, dip (gruszki zamoczone w karmelu smakują jak niebo!), albo dodatek do gorącej czekolady. Składniki: 2 łyżki wody 100g cukru kokosowego (ok. ⅔ szklanki) 80 ml śmietanki wegańskiej (np. śmietanki owsianej) 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 2 łyżki whisky Sposób przygotowania: W garnuszku podgrzewamy
Fill The Bowlnajdłużej. Powoli wyciągamy dekoracje świąteczne, dokupujemy nowe, rozstawiamy, zapalamy światełka, świece by umilić sobie szare, bezśnieżne popołudnia. Jest milutko i przytulnie… Do tego ciepły koc, gorąca czekolada, pianki marshmallow, puzzle z dziećmi i kawałek ” nietuczącego” ciasta…yummmy. Dzisiejsze z żurawiną, jabłkami, kruszonką, na „babkowym”, cytrynowym spodzie jest pyszne, proste i zdecydowanie
Made By Mom And Sonwszystkie otwory mego mieszkania i jest zimno... brrr... pada deszcz... mało optymistycznie... a poranek był nawet słoneczny! Przede mną wyprawa po Córcię do szkoły a potem gorąca czekolada na rozgrzewkę (taki jest plan) i dokańczanie bajecznie świątecznej kapusty na obiad. Do skonstruowania tego dania zmotywowała mnie grudniowa KUCHNIA i kapusta własnego kiszu czekająca w zamrażarce. Dla Małżona
Dzieje kuchennej WiewióryZapowiada się bardzo leniwa niedziela. Pogoda wręcz przygnębiająca więc postanowiłam sobie spędzić ten dzień w domu, najlepiej w kocu i kubkiem gorącej czekolady albo własnie z dzbankiem smoothie. To jest bardzo prosty przepis, który uwielbiam i na naprawdę chyba w moim domu pojawia się najczęściej :) A taki dzień jak dzisiaj Ja mam, na 100% macie
Niezły MłynekTaki domowy ekstrakt waniliowy to świetna sprawa, dzięki niemu każde ciasto, ciastka, granola, gorąca czekolada, latte będą cudownie pachnieć i smakować wanilią, gotowy ekstrakt waniliowy jest bardzo drogi natomiast jeśli dobrze poszukacie to znajdziecie laski waniliowe w przystępnej cenie, ja za dwie laski waniliowe zapłaciłam 4,44 zł, natomiast na internecie znajdziecie za ok 2 zł laski
zdrowa vege kuchniamamy ochotę poczuć smak lata. Suszona skórka pomarańczowa to doskonały dodatek do mieszanek przyprawowych. Można ją wykorzystać do ciast i świątecznych wypieków. Doskonale komponuje się z kawą i gorącą czekoladą. Suszoną i zmieloną skórką pomarańczową można też zabarwić lukier do makowca lub polewę do piernika. Dodana do potraw z drobiu nada im orientalnego smaku, a w wołowym tajine przypomni
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata